Sport

Cele mai ciudate scuze din partea unor mari antrenori ca Pep Guardiola sau Jose Mourinho: „Jucătorilor nu le place tricoul gri”

Vă prezentăm cele mai ciudate scuze din partea unor jucători și antrenori, de la Jose Mourinho la Pep Guardiola, care s-au justificat pentru anumite eșecuri.
17.04.2022 | 09:14
Cele mai ciudate scuze din partea unor mari antrenori ca Pep Guardiola sau Jose Mourinho Jucatorilor nu le place tricoul gri
ADVERTISEMENT

Un lucru este cert: fotbaliștilor, antrenorilor și patronilor de cluburi nu le place să piardă. Iar atunci când se întâmplă, sunt în stare să inventeze cele mai ciudate scuze.

Pep Guardiola se mai și enervează când câștigă

După ce Manchester City a învins-o pe Wolves la penalty-uri în Carabao Cup, în 2017, antrenorul spaniol a fost nervos în declarații din cauza mingii.

ADVERTISEMENT

„Nu este acceptabil, mingea a fost inacceptabilă pentru o competiție de nivel înalt”, a răbufnit el. Este prea ușoară, se mișcă peste tot, nu este o minge bună. Este imposibil să marchezi cu o astfel de minge și pot spune asta pentru că am câștigat, nu caut scuze.

Toți jucătorii mei au spus: ‘Ce-i asta?’. Îmi pare rău, Carabao Cup nu este o minge serioasă pentru o competiție serioasă. Este [pentru] marketing, bani, ok, dar nu este acceptabil – [nu are] nicio greutate, nimic”.

ADVERTISEMENT

Sir Alex Ferguson găsea soluții bune în momente de criză

Într-o confruntare de Premier League din 1996, Southampton a avut un joc foarte bun, conducând-o pe Manchester United la pauză cu 3-0. În cea de-a doua repriză, „diavolii roșii” au intrat pe teren cu un echipament de altă culoare.

Sir Ferguson a dezvăluit ulterior motivul acestei schimbări: „Jucătorilor nu le place tricoul gri. Le este greu să se recunoască între ei. A trebuit să schimbăm echipamentul”.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, deranjat de slaba iluminare a stadionului: „Toată lumea dormea”

În timpul meciului dintre Chelsea și QPR pe Loftus Road, în 2014, Jose Mourinho a fost scos din pepeni din cauza slabei iluminări a stadionului. Chiar dacă londonezii aveau să câștige cu 2-1, antrenorul portughez a răbufnit la sfârșit de meci.

„Cred că omul responsabil cu luminile era în aceeași dispoziție ca și publicul, pentru că toată lumea dormea”, a zis Mourinho.

ADVERTISEMENT

Apoi a continuat: „I-a luat 20 de minute să înțeleagă că era întuneric, dar mie mi-a luat 30 de minute să înțeleg că stadionul nu era gol. Când am marcat a fost momentul în care mi-am dat seama că stadionul era plin”.

Vladislav Vashchuk a dat vina pe broaște pentru o înfrângere din CM 2006

Ucraina a avut parte de cea mai grea înfrângere din faza grupelor a Campionatului Mondial din 2006. Ea a fost învinsă de naționala Spaniei cu 0-4.

Fundașul ucrainean Vladislav Vashchuk a avut o explicație atipică pentru înfrângerea de pe teren. Mai exact, echipa sa nu a putut dormi în noaptea dinaintea meciului din cauza broaștelor din jurul hotelului.

„Din cauza orăcăitul broaștelor, abia am reușit să închidem un ochi”, a spus el. „Am convenit cu toții să luăm niște bețe și să mergem să le vânăm”, a adăugat Vashchuk.

Fulham a retrogradat din cauza statuii lui Michael Jackson, în opinia lui Mohamed Al Fayed

Fostul patron al lui Fulham, Mohamed Al Fayed, a fost prieten cu Michael Jackson. L-a iubit atât de mult pe regele muzicii pop, încât a pus să i se construiască o statuie în onoarea sa la Craven Cottage.

După ce statuia a fost coborâtă, jucătorii lui Fulham au fost retrogradați. Al Fayed a explicat motivul: „Această statuie a fost un talisman, iar noi am îndepărtat norocul din club și acum trebuie să plătim prețul”.

Barry Fry a pus capăt înfrângerilor repetate printr-un gest bizar

Fostul antrenor de la Birmingham, Barry Fry, era mai superstițios de fel, crezând că anumite farmece au făcut ca echipa sa sănu mai câștige nimic de trei luni. El a pus capăt acestei perioade printr-un gest ciudat.

„Am stat trei luni fără să câștigăm… Eram disperați, așa că m-am pișat în toate cele patru colțuri (n.r. – ale stadionului), ținându-mă înăuntru în timp ce mă plimbam pe teren”, a spus el.

„A funcționat? Ei bine, am început să câștigăm și am crezut că a funcționat, apoi m-au concediat, așa că probabil că nu”, a continuat Fry.

Alan Pardew a dat vina pe Carnavalul Notting Hill pentru o înfrângere

În 2012, Newcastle a fost învinsă cu 0-2 de Chelsea pe Stamford Bridge, pe când îl avea antrenor pe Alan Pardew. După meci, antrenorul lui Newcastle a sugerat că factorul din cauza căruia au pierdut a fost Carnavalul Notting Hill.

„Ziua de astăzi a fost puțin nedreaptă față de noi. Nu am putut să mutăm meciul pentru duminică din cauza Carnavalului Notting Hill”, a zis Pardew.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT