Cele mai curioase măsuri luate de ruşi pe durata Mondialulului

Sorin Dumitrescu   
în CM 2018
28/05/2018, 21:26
Cele mai curioase măsuri luate de ruşi pe durata Mondialulului GALERIE FOTO
Cele mai curioase măsuri luate de ruşi pe durata Mondialulului. Măsuri luate pentru bunul mers al competiţiei

Autorităţile din Rusia vor să aibă cât mai puţine probleme şi au luat măsuri extrem de curioase pe durata Mondialului. Pe lângă măsurile standard, existente pe orice stadion din lume la marile competiţii, din raţiuni de securitate, ruşii au introdus o serie de reguli absolut inedite, din fericire, valabile numai cât timp se va desfăşura turneul final al CM.
Astfel, în ziua meciurilor în toate oraşele va fi interzisă vânzarea de băuturi alcoolice şi nealcoolice cu ambalaj de sticlă în toate magazinele aflate pe o rază de 2 kilometri până la stadioane sau la staţiile de metrou din apropierea acestora. Toate băuturile, care vor fi nealcoolice în apropiere de stadioane, vor fi ambalate în plastic. Altă măsură priveşte doar oraşul Volgograd. În zi de meci locuitorii, cu excepţia celor din servicii publice şi localuri, vor avea zi liberă de la serviciu de fiecare dată când este programată vreo partidă.

Cele mai curioase măsuri luate de ruşi pe durata Mondialulului. Nu e voie să faci grătar nici în curtea proprie

Întrucât traficul rutier e  o mare problemă în Rusia, în zi de meci nu vor circula autobuze între un oraş unde nu au loc partide şi un altul unde este programat joc. Regula nu e valabilă şi pentru oraşele care nu găzduiesc jocuri la Mondial, între ele traficul cu autobuze decurgând normal.  Pe stadioane, sunt interzise arme, droguri, orice formă de arsenal pirotehnic, dar şi umbrele cu mâner sau stickuri pentru selfie.

Utilizarea dronelor pe durata turneul final vor fi strict interzise şi în acest scop aviaţia rusă va supraveghea permanent spaţiul aerian din zona oraşelor unde vor avea loc meciuri. Vor fi interzise vânzarea, cumpărarea şi înregistrarea de arme de foc între 25 mai şi 25 iulie şi în această perioadă în oraşele gazdă mitinguri se pot face doar între ora 9-17, cu aprobare prealabilă şi numai înspre periferia sau chiar în afara oraşului, cu maxim 150 de persoane.

Cele mai curioase măsuri luate de ruşi pe durata Mondialulului. Ruşii au interzis la grătare, chiar şi în propria curte
Cele mai curioase măsuri luate de ruşi pe durata Mondialulului. Ruşii au interzis la grătare

Însă cea mai năstruşnică ideea a autorităţilor provine din fobia de foc a ruşilor, ţară unde au loc multe incendii anual. Din această cauză, este interzis ca în zi de meci să se facă grătare, chiar şi pentru cei care stau la casă şi au propria curte. Amenda ajunge şi până la o sumă echivalentă cu 100 de dolari.

 

 

Închide ×