Life

Cele mai delicioase savarine. Rețeta simplă folosită de numeroși patiseri

Cele mai delicioase savarine pot fi preparate foarte ușor. Mulți patiseri folosesc această rețetă simplă, care vine cu un rezultat uimitor.
23.05.2023 | 09:57
Cele mai delicioase savarine Reteta simpla folosita de numerosi patiseri
Cele mai delicioase savarine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Nu este complicat deloc să prepari cele mai delicioase savarine. Există într-adevăr numeroase rețete pe internet, însă una dintre ele este simplă și nu puțini sunt cei care contează pe ea. Rezultatul final este unul cu adevărat deosebit.

Cum prepari cele mai delicioase savarine

Pentru cei care vor să prepare un desert natural acasă, există numeroase rețete de acest tip. Totuși, o prăjitură extrem de apreciată rămâne savarina. Aceasta are un blat pufos, însiropat, dar și o frișcă consistentă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, rețeta pentru savarine oferă posiblitatea oricui să o orneze după bunul plac. Poți opta pentru gelatină, zahăr pudră, ori diferite toppinguri, astfel încât să te bucuri de un desert pe măsură. Dacă și tu vrei să prepari rețeta de savarine acasă, trebuie să știi că lista ingredientelor nu e deloc una lungă.

Cu siguranță ai în casă ingrediente necesare, care sunt următoarele:

Pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 2 ouă
  • 3,5 gr drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf sare

Pentru sirop:

  • 400 ml apă
  • 150 gr zahăr
  • 1 esență rom

Modul de preparare nu e deloc complicat nici el. Dacă ai mai preparat alte rețete de prăjituri până acum, cu siguranță te vei descurca fără bătăi de cap. Prima oară te ocupi de aluat. Zahărul trebuie dizolvat în laptele călduț, iar deasupra se adaugă ouăle bătute alături de ulei și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

Rețeta simplă folosită de patiseri

De abia apoi se adaugă făina, alături de drojdie, iar întreaga compoziție se amestecă bine până devine omogenă. Vei avea nevoie și niște forme de savarine pentru ca rețeta să iasă una ca la carte. Acestea trebuie unse fie cu unt, fie cu ulei.

Ele vor fi umplute trei sferturi cu aluat, iar mai apoi se lasă la dospit timp de jumătate de oră. Se bagă apoi la cuptor, până când se rumenesc, apoi se scot și se lasă să se răcească. După ce au ajuns la temperatura camerei se taie o crestătură deasupra.

ADVERTISEMENT

Cât timp se răcesc savarinele poți să te apuci să prepari siropul. Vei pune la fiert apă alături de zahăr, iar după ce dă în clocot de câteva ori iei recipientul de pe foc și adaugi esența de rom, lăsând siropul să se răcească.

Savarinele le vei întoarce invers, le faci un capac mic și le însiropezi cu siropul preparat anterior. Le lași să se scurgă pe un grătar și bați frișca până când aceasta devine compactă. La final, savarinele vor fi umplute cu frișcă.

ADVERTISEMENT

Recomandat ar fi să încerci o rețetă de frișcă făcută în casă pentru un gust mai deosebit. Totuși, poți opta și pentru cea din comerț. Pentru un plus de savoare și un aspect mai plăcut, poți adăuga pe savarină topping, ori zahăr pudră.

ADVERTISEMENT
Tags: