Life

Cele mai delicioase șnițele din soia cu sos de ceapă. Rețeta de post extrem de simplă

În perioada postului nu trebuie să renunțăm la anumite preparate delicioase. Acestea pot fi înlocuite cu alternative care au un gust asemănător.
07.03.2023 | 14:31
Cele mai delicioase snitele din soia cu sos de ceapa Reteta de post extrem de simpla
Rețeta de post pentru șnițelele de soia cu sos de ceapă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Postul Paștelui, care de altfel este și cel mai lung post din an a început deja de câteva zile, iar persoanele care sunt în lipsă de idei când vine vorba de rețete de post, pot încerca celebrele șnițele din soia cu sos de ceapă, care cu siguranță sunt pe placul tuturor.

Rețeta de post pentru șnițele de soia cu sos de ceapă

Din fericire, există nenumărate rețete de post pe care le putem prepara, ori de cât ori simțim nevoia. Carnea poate fi înlocuită rapid cu soia, care are și o textură asemănătoare, iar când vine vorba de gust, nu trebui să renunțăm la sare, piper, ori la alte condimente.

ADVERTISEMENT

Șnițelele de soia sunt o alternativă delicioasă, dar și sănătoasă pentru cei care țin post, iar alături de un sos de ceapă, acestea sunt un adevărat deliciu. Rețeta de asemenea nu este una deloc complicată, singurul lucru nou fiind hidratarea șnițelelor înainte ca acestea să fie puse în tigaie.

Asfel, dacă ești hotărât să încerci o rețetă de post delicioasă, iată care sunt ingredientele necesare pentru șnițelele de soia cu sos de ceapă:

ADVERTISEMENT
  • 100 g șnițele de soia
  • 400 ml apă fierbinte
  • ulei
  • sare, piper măcinat, cimbru uscat, boia dulce, chimen măcinat, usturoi granulat
  • 1 ceapă albă medie
  • 1 ceapă roșie medie
  • 50 ml pasta de roșii

Cum se hidratează șnițelele de soia și ce avem de făcut aici? În principiu le vom achiziționa precum carnea uscată. Acestea trebuie înmuiate apoi într-un amestec de condimente, adică boia dulce, cimbru, piper negru, sare, chimen, dar și usturoi granulat, alături de 1-2 linguri de ulei și de apă fierbinte.

ADVERTISEMENT

Cum se hidratează corect bucățile de soia

Se lasă apoi pe masa din bucătărie până când devin moi și absorb aroma condimentelor, asfel încât gustul final să fie unul deosebit. Între timp ne apucăm de sosul de ceapă. Pentru acesta, savoriurbane.ro recomandă o tigaie încinsă la foc mediul alături de două linguri de ulei.

Se adaugă cele două cepe tocate mărunt să se călească, însă nu trebuie rumenite. În momentul în care ceapa s-a călit se adaugă și feliile de soia care au fost hidratate, și se rotesc de pe o parte pe alta până în momentul în care sunt rumenite. Preparatele se sting cu o mandarină aromată, iar mai apoi totul se lasă la fiert până când feliile de soia se înmoaie.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va dura în jur de 20-30 de minute și nicidecum mai mult de atât, pentru că soia riscă să își piardă textura și să devină mai cauciucată. Se adaugă din nou sare și piper peste compoziție, alături de pasta de roșii și de boia dulce, iar focul se dă la minim pentru alte 2-3 minute.

Feliile de soia se mai pot întoarce de pe o parte pe alta, iar la final se mai poate adăuga, deasupra, după gust, cimbru și poate niște ceapă tocată mărunt. Șnițelele de post pot fi consumate alături de un orez cu legume, dar și alături de o mămăliguță. De asemenea, pentru iubitorii mâncărurilor de tip fast-food, o alegere mai bună ar fi cartofii prăjiți, sau niște cartofi copți, condimentați.

ADVERTISEMENT