Obiceiurile banale care nu fac decât să distrugă durata de viață a bateriei. Ce ar trebui să faci, în schimb, dacă vrei ca aceasta să reziste cât mai mult timp.
Bateria este una dintre componentele esențiale ale unui telefon. În timp, din cauza folosirii zilnice, performanța bateriei scade. Uneori, de vină poți fi chiar tu, fără să îți dai seama.
Milioane de utilizatori de telefon fac zilnic greșeli care distrug bateria smartphone-ului. Una dintre ele și poate cea mai frecventă este încărcarea completă a telefonului. Potrivit specialiștilor, un ciclu complet de încărcare nu face decât să pună o presiune inutilă asupra bateriei.
A doua greșeală pe care mulți utilizatori o fac este folosirea încărcătoarele neoriginale. De mult ori, poate fi cea mai practică soluție, mai ales dacă nu ai la îndemână încărcătorul original. Totuși, pe termen lung, folosirea încărcătoarelor neoriginale duce la supraîncălzirea bateriei.
De asemenea, expunerea telefonului la temperaturi extreme afectează bateria, fie ele temperaturi ridicate sau scăzute. Temperaturile scăzute încetinesc reacțiile chimice din acumulator, în timp ce temperaturile ridicate duc la degradarea ei.
O altă greșeală care distruge bateria este folosirea telefonului în timp ce este la încărcat. Acest obicei forțează bateria, iar în timp, componentele interne se vor uza mult mai rapid.
De asemenea, un alt obicei care are efecte negative asupra bateriei este lăsarea acesteia să se descarce complet. Cu cât lași mai mult bateria să ajungă sub 10%, cu atât mai repede se vor degrada celulele ei interne.
Durata de viața a bateriei telefonului chiar stă în mâinile tale. Dacă vrei ca aceasta să reziste cât mai mult, specialiștii au o serie de recomandări. În primul rând, trebuie să îți faci un obicei din a încărca telefonul atunci când bateria are 20%. Pragul maxim pe care trebuie să îl atingă este de 80%.
În al doilea rând, evită expunerea la temperaturi extreme și încarcă telefonul doar cu încărcătoare certificate de producător. De asemenea, este recomandat să nu folosești telefonul atunci când este la încărcat și nici să nu apelezi prea des la încărcări rapide.