News

Cele mai frumoase locuri de pe planetă care n-au auzit de coronavirus. Foto

26.02.2021 | 15:43
Cele mai frumoase locuri de pe planeta care nau auzit de coronavirus Foto
ADVERTISEMENT

Dacă te-ai săturat de coronavirus, vino alături de FANATIK pentru a vedea cele mai frumoase locuri de pe planetă în care Sars-CoV-2 este un subiect inexistent. La capătul lumii viața curge în continuare fără amenințarea continuă a acestui virus blestemat. 

A trecut 1 an de când viețile tuturor au fost alterate de un inamic invizibil. Închiși, stresați, plini de anxietate și restriționați, oameni de peste tot încearcă în continuare să se adapteze la o viață pe care n-au cerut-o. Dar mai există încă locuri unde nu și-a vârât dracul coada și timpul trece normal.

ADVERTISEMENT

Câteva țări nu au raportat nici măcar un deces de la începutul pandemiei. Mai mult, unele dintre ele sunt așa cum ți-ai imaginat paradisul sau măcar locul unde te vei retrage la pensionare.

Coronavirus nu există în 18 țări și teritorii. Cele mai frumoase locuri care au scăpat de pandemie

Foto: Facebook

„La capătul lumii e mai verde în vie. Sunt zâmbete gratis, au culori și magie. Ce-o mai fi pe la TV? Cine știe?
La capătul lumii e așa cum îmi place mie”, spun versurile unei melodii ce îi aparține Alexandrei Ușurelu.

Dar unde este capătul lumii? Pandemia a provocat peste 2,5 milioane de morți, iar 113 milioane de persoane au fost infectate cu Sars-CoV-2. În tot acest iad, există, totuși, 18 state și teritorii fără vreun deces.

ADVERTISEMENT

Bun venit în paradis. Vanuatu, unul din cele mai frumoase locuri de pe pământ

Foto: tripadvisor

O țară insulară situată în Oceania a raportat un singur caz de coronavirus de la începutul pandemiei. Este vorba de Vanuatu, un stat format dintr-un lanț de insule. Acolo trăiesc aproximativ 200 de mii de locuitori.

Arhipelagul se află la 1.750 km distanță de Australia.Principala ocupație a oamenilor este pescuitul. Există în continuare și triburi izolate care trăiesc în Vanuatu.

ADVERTISEMENT

Țara s-a bucurat de multă popularitate după ce ediția din 2009 a emisiunii Survivor s-a filmat aici.

Foto: Facebook

În mijlocul oceanului nu există coronavirus…Aici există doar rugby

Samoa este o altă locație care nu știe ce este pandemia de coronavirus. Țara insulară se află în sudul Oceanului Pacific. Statul este cunoscut, de asemenea, sub denumirea anterioară Samoa de Vest. Aici trăiesc aproximativ 190 de mii de locuitori.

ADVERTISEMENT

Samoa și-a obținut independența la 1 ianuarie 1962, fiind admisă în Organizația Națiunilor Unite pe data de 15 decembrie 1976.

Foto: Facebook

De la începutul crizei sanitare nu a înregistrat decât 3 cazuri de Covid-19. Aici nu există restricții, măști, amenzi și vaccinuri. În acest loc, oamenii au alte griji. Ce vor pune pe masă la finalul zilei e mai important decât ce a postat pe Facebook vreo vedetă amețită.

Sportul național este rugby-ul. Naționala acestei țări are 8 calificări consecutive la Campionatul Mondial unde a reușit să ajungă de 3 ori în faza sferturilor de finală.

Samoa este la adăpost. Din Australia, cel mai apropiat continent, zborul durează aproximativ 8 ore. Din SUA, ajungi în 34 de ore (dacă prinzi conexiunile bune).

Foto: wikipedia

Țara din Asia unde nu a murit nimeni. Înainte de pandemie era o destinație preferată de turiști

Foto: Facebook

 

Foto: Facebook

Laos a anunțat doar 45 de cazuri de la începutul pandemei. Niciun om nu a murit. Aici trăiesc 7 milioane de locuitori. Cu o istorie bogată, cu peisaje de vis și temple misterioase, Laos a fascinat mereu turiștii din întreaga lume.

Statul se învecinează cu Birmania (Myanmar), China, Vietnam, Cambodgia și cu Thailanda. Relieful este alcătuit mai mult din munți, mai ales în nord, cel mai înalt vârf fiind Phu Bia (2.818 m). Pădurile tropicale acoperă jumătate din teritoriul țării.

Economia este bazată în primul rând pe agricultură, principala cultură fiind orezul (ocupă 2/3 din suprafața cultivată). Laos este o țară săracă, dar inimoasă. Locuitorii sunt foarte prietenoși, umili și zâmbitori.

Foto: Facebook

Care sunt locurile de pe planetă care n-au auzit de coronavirus

Cambodgia, Macao, Insulele Solomon, Groenlanda, Vatican, Marshall Islands sunt alte state și teritorii care nu au raportat niciun deces.

Un număr redus de cazuri au fost anunțate în țări precum Fiji, Tanzania, Taiwan sau Mauritius. Multe din locurile care au scăpat de virus se află în zone izolate ale planetei. De altfel, majoritatea dintre cele 18 teritorii fără vreun deces sunt insule din Oceanul Pacific. Așadar, concluzia e simplă. În aceste vremuri (sau poate mereu) e mai bine să trăiești lângă apă decât între betoane.

ADVERTISEMENT
Tags: