Life

Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria Mică. Urări și felicitări pentru cei dragi. Cui îi spunem „La mulți ani!”

Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria Mică, sărbătorită pe 8 septembrie. Iată câteva urări și felicitări pentru cei dragi.
07.09.2021 | 15:31
Cele mai frumoase mesaje de Sfanta Maria Mica Urari si felicitari pentru cei dragi Cui ii spunem La multi ani
Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Maria Mică. Urări și felicitări pentru cei dragi. Cui îi spunem „La mulți ani!” Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mesaje de Sfânta Maria Mică, sărbătorită pe 8 septembrie. Iată câteva dintre cele mai frumoase urări și felicitări cu această ocazie specială, pe care să le trimiți persoanelor dragi.

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este, în ordinea anului bisericesc, primul praznic dintre cele patru dedicate Fecioarei Maria, cunoscută în popor ca Sântămăria Mică.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica pe 8 septembrie. Cei care poartă numele Maria/ Marian, dar și derivatele lor, sunt sărbătoriții acestei zile, după cum urmează:

Maria, Marian, Mariana, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

ADVERTISEMENT

Mesaje de Sfânta Maria Mică, sărbătorită pe 8 septembrie. Urări și felicitări pentru cei dragi

Sfânta Maria Mică este una dintre cele mai importante sărbători creștine, iar cei care îi poartă numele Fecioarei Maria sunt sărbătoriți în această zi.

Citește în continuare pentru a vedea câteva dintre cele mai frumoase urări și felicitări pe care să le transmiți persoanelor dragi din familie, prietenilor, cunoscuților sau persoanei iubite.

ADVERTISEMENT
  • La mulţi ani de ziua numelui! Fie că Sf. Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!
  • E ziua ta, Maria/Marian, un nume frumos si simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!
  • Ca o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţa mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Maria, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!
  • Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Fecioarei Maria.
  • Azi e o zi specială, este ziua ta de nume, şi-ţi doresc din inimă numai fericire, sănătate şi lucruri bune! La mulţi ani!
  • La mulți ani, Maria! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos.
  • Precum Maria, Maica Domnului, a învins tristeţea şi lacrimile, tot aşa îţi doresc să răzbaţi şi tu din furtuna greutăţilor.
  • De Sfântă Maria, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea și dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulţi ani!
  • Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!
  • Fie ca din această zi sfântă în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulţi ani de Sfânta Maria!
  • O sărbătorim pe Fecioara Maria şi te sărbătorim pe tine. Să rămâi mereu blânda, bună şi drăguţă cu toţi cei din jurul tău!

Ce semnificația are sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Nașterea Maicii Domnului este celebrat atât de Biserica Ortodoxă, cât şi de cea Romano-Catolică. În ordinea anului bisericesc, Sântămăria Mică, așa cum este cunoscută în popor, este primul praznic dintre cele patru dedicate Fecioarei Maria.

ADVERTISEMENT

Sfânta Maria Mică a venit pe lume din doi părinți înaintați în vârstă, Ioachim și Ana, ca rod al rugăciunii lor.

Tatăl era din seminția lui David, în timp ce mama din cea a lui Aaron, întreaga învățătură despre cultul Maicii Domnului putând fi redusă la Maică a lui Dumnezeu și Pururea Fecioară.

Prin puritatea vieţii ei, dedicată în întregime lui Dumnezeu, Sfânta Fecioară s-a făcut vrednică de a fi cea din care să Se nască Fiul lui Dumnezeu.

Ca orice mare sărbătoare creștină, și Sântămăria Mică vine cu o serie de tradiții și obiceiuri. De exemplu, nimeni nu are voie să lucreze în această zi. Nu se spală, nu se coase și nu se face treabă prin gospodărie.

ADVERTISEMENT