Sport

Cele mai frumoase momente ale lui Mirko Pigliacelli la Universitatea Craiova! Minunile făcute cu Ujpest şi în Supercupa României. A marcat în poarta FCSB-ului

Mirko Pigliacelli pleacă de la Universitatea Craiova, după patru ani petrecuţi în Bănie. Care sunt cele mai frumoase momente ale portarului italian în tricoul Ştiinţei.
15.07.2022 | 19:38
Cele mai frumoase momente ale lui Mirko Pigliacelli la Universitatea Craiova Minunile facute cu Ujpest si in Supercupa Romaniei A marcat in poarta FCSBului
Mirko Pigliacelli pleacă de la Universitatea Craiova după patru ani şi lasă în urmă câteva momente frumoase pentru fanii oltenilor (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Startul sezonului 2022-2023 din SuperLiga aduce şi ultimul meci al lui Mirko Pigliacelli la Universitatea Craiova. Italianul va pleca la Palermo şi îşi va lua la revedere de la fanii Ştiinţei la partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe, când va fi titular, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. În cei patru ani petrecuţi în Bănie, portarul de 29 de ani a avut parte de câteva momente frumoase, de neuitat pentru fani.

Mirko Pigliacelli a adus Supercupa României în vitrina Universităţii Craiova şi a făcut minuni cu Ujpest

Ajuns la Universitatea Craiova, în vara lui 2018, sub formă de împrumut de la Pro Vercelli, Mirko Pigliacelli s-a impus imediat şi oltenii l-au transferat definitiv după câteva luni. Primul mare moment l-a trăit italianul în sezonul 2019-2020, când şi-a ajutat echipa în turul 2 din Europa League.

ADVERTISEMENT

În dubla cu Honved Budapesta, Mirko Pigliacelli a închis poarta Universităţii Craiova, iar soarta calificării a fost decisă la loviturile de departajare. Portarul de 29 ani a reuşit să apere trei dintre cele patru execuţii ale maghiarilor şi formaţia din Bănie s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League.

Doi ani mai târziu, pe 10 iulie 2021, Mirko Pigliacelli a făcut din nou minuni la loviturile de departajare, de această dată în Supercupa României. În faţa lui CFR Cluj, italianul a parat şuturile lui Adrian Păun şi Billel Omrani, iar Universitatea Craiova a câştigat trofeul, al doilea din palmaresul portarului de 29 de ani, după Cupa României.

ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli mai şi înscrie din penalty. Are şi pasă de gol în prima ligă

În primul sezon petrecut la Universitatea Craiova, Mirko Pigliacelli a reuşit să iasă în evidenţă nu doar prin parade. În finalul sezonului regulat, oltenii au învins-o pe CFR Cluj, scor 2-0, iar portarul italian a pasat decisiv la golul marcat de Elvir Koljic.

Două săptămâni mai târziu, în FCSB – Universitatea Craiova 3-2, Mirko Pigliacelli şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. La 1-0 pentru formaţia “roş-albastră”, oltenii au primit o lovitură de la 11 metri, iar italianul l-a învins cu uşurinţă pe Cristi Bălgrădean.

ADVERTISEMENT

“Când am văzut că se acordă penalty mi-am zis că este momentul meu. Într-o secundă eram deja în cealaltă jumătate de teren. Am întâlnit multe priviri ciudate, inclusiv din partea colegilor mei.

Puțini știau ce decizie luase antrenorul Devis Mangia. Portarul Stelei m-a abordat și mi-a zis în română “dar de ce bați tu?”, a povestit Mirko Pigliacelli momentul penalty-ului într-un interviu acordat în presa din Italia.

ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli are 68 de meciuri fără gol primit la Universitatea Craiova

În cei patru ani petrecuţi la Universitatea Craiova, Mirko Pigliacelli a jucat 165 de meciuri şi a reuşit să închidă poarta în 68 de partide. Cu oltenii, portarul de 29 de ani a câştigat Cupa României şi Supercupa, ambele trofee în 2021.

De asemenea, Mirko Pigliacelli a fost numit de două ori în echipa ideală a sezonului, în 2018-2019 şi 2020-2021. “E un jucător care și-a făcut pe deplin datoria. Are și el dorința asta de a merge acasă. Are copil și vrea să fie în Italia, aproape de familie”, a declarat Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova, pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Sepsi Sf. Gheorghe: 2,12 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT