Sport

Franța – Elveția, văzut în imagini. „National Arena” își ia adio de la EURO 2020 cu un meci legendar. Foto

Franța-Elveția a fost ultimul meci de pe „National Arena”, de la EURO 2020, iar partida dintre cele două a oferit o sumedenie de poze frumoase.
29.06.2021 | 01:03
Franta  Elvetia vazut in imagini National Arena isi ia adio de la EURO 2020 cu un meci legendar Foto
ADVERTISEMENT

Partida s-a terminat la egalitate, scor 3-3, după o evoluție de-a dreptul nebună a scorului, Elveția conducând în prima repriză, în timp ce în a doua repriză Franța ajunsese să conducă la două goluri diferență.

În cele din urmă, meciul s-a terminat la loviturile de departajare, acolo unde naționala Elveției s-a calificat, după scorul de 5-4, Kylian Mbappe fiind singurul fotbalist care a ratat penalty-ul

ADVERTISEMENT

Cele mai frumoase poze din Franța – Elveția

Franța-Elveția a fost cea mai dramatică partidă de la EURO 2020 și s-a jucat chiar la ultimul meci găzduit de Arena Națională în competiție, scorul după 120 de minute fiind 3-3.

Toată „nebunia” a pornit de la penalty-ul primit de elvețieni, în urma consultării VAR-ului, pe care Ricardo Rodriguez l-a ratat în minutul 55. Benjamin Pavard a fost jucătorul Franței care a comis penalty-ul, după un fault asupra lui Steven Zuber.

ADVERTISEMENT

Atunci, a fost o fază controversată, pentru că imediat după ce a căzut Zuber în careul Franței, elevii lui Deschamps au plecat spre poarta adversarilor și Kylian Mbappe a cerut și el un penalty, însă faza lui nu a mai fost verificată de videoarbitraj.

Imediat după ratarea penalty-ului, elvețienii au avut o scădere bruscă de moral, în timp ce francezii au prins curaj și au început să preseze mult mai mult.

ADVERTISEMENT

Franța a întors scorul, dar Elveția a revenit uluitor pe final

La doar două minute de la ratarea penalty-ului, Karim Benzema reușea să egaleze, din pasa lui Kylian Mbappe, pentru ca tot el să o ducă pe Franța în avantaj, după golul din minutul 59.

Paul Pogba a dus scorul la 3-1, în urma unui șut senzațional trimis din afara careului, moment în care lucrurile păreau rezolvate, însă elvețienii aveau să nu se predea.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, același Haris Seferovic a reușit să facă „dubla” în minutul 81, trimițând cu capul din apropierea porții lui Lloris, în urma unei centrări perfecte venite din partea lui Kevin Mbabu.

Mai mult decât atât, Elveția reușise să egaleze, Mario Gavranovic a marcat în minutul 85, însă golul lui a fost anulat pe motiv de offside, pentru ca tot el să fie cel care aduce egalarea în minutul 90.

ADVERTISEMENT
Tags: