News

Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe

23.04.2019 | 09:27
Cele mai frumoase urari si SMSuri de Sfantul Gheorghe

Sfântul Gheorghe se sărbătorește azi, 23 aprilie, conform calendarului creștin ortodox. Acesta este unul dintre cei mai venerați sfinți, peste un milion de români poartă numele mucenicului. Anul acesta, însă, sărbătoarea pică în Săptămâna Mare, așa că Sfântul Sinod a decis să mute slujba pe data de 29 aprilie, în a doua zi de Paște.

Cele mai frumoase urări şi mesaje pentru ziua de Sfântul Gheorghe

  • “Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Gheorghe!”
  • “Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”
  • “Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”
  • “Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!”

 

  • “Îţi urez La mulţi ani! pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”
  • „Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La multi ani, Gheorghe!”
  • „La multi ani cu veselie Sănătate pe vecie Casa plina de bucate Dragoste pe săturate Bani la greu Noroc cu carul La multi ani și sus paharul”
  • „De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ți le pui. La mulți ani Gheorghe”
Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe
Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe

Viața Sfântului Gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a născut din părinți creștini în Capadocia pe timpul în care trăia împăratul Dioclețian. Acesta a ajuns în slujba împăratului ca militar și s-a confruntat cu persecuțiile în masă asupra creștinilor care au început în anul 303. Sfântul Gheorghe și-a mărturisit credința în Hristos, cu toate că știa că o să moară. Acesta a fost întemnițat și chinuit teribil pentru a se închina la idoli, încă nimeni și nimic nu l-a putut convinge.

În iconografie, Sfântul Gheorghe este pictat călare pe un cal în timp ce străpunge cu sulița un balaur. Legenda spune că Sfântul Mucenic a salvat cetatea Silena din provincia Libiei, terorizată de animal. Una din practicile răspândite în ziua e Sfântul Gheorghe este împodobirea casei cu plante. Acestea marchează renașterea. În Muntenia se pun crengi de stejar sau păr, în Transilvania se pun rug verde sau leuștean, iar în Banat casele sunt îmbrăcate cu rug sau frunze de fag. Tradiția populară spune că cine doarme în această zi ia somnul mieilor și tot anul e somnoros.

Tags:
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Kremlinul a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care NATO va...
Kremlinul a anunțat ce se va întâmpla în cazul în care NATO va trimite trupe în Ucraina: "Ar fi inevitabil un conflict"
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai...
Recordmanul mitei din 2023. Cine este politicianul prins de DNA cu cea mai mare șpagă în valiză
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
Cum ajută CIA în secret Ucraina să lupte cu Putin
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Prințul William, gest bizar în public. A plecat de la o slujbă comemorativă
Prințul William, gest bizar în public. A plecat de la o slujbă comemorativă
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”