News

Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe

23.04.2019 | 09:27
Cele mai frumoase urari si SMSuri de Sfantul Gheorghe

Sfântul Gheorghe se sărbătorește azi, 23 aprilie, conform calendarului creștin ortodox. Acesta este unul dintre cei mai venerați sfinți, peste un milion de români poartă numele mucenicului. Anul acesta, însă, sărbătoarea pică în Săptămâna Mare, așa că Sfântul Sinod a decis să mute slujba pe data de 29 aprilie, în a doua zi de Paște.

Cele mai frumoase urări şi mesaje pentru ziua de Sfântul Gheorghe

  • “Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Gheorghe!”
  • “Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi”
  • “Zâmbeşte şi s-aveţi parte de toată distracţia şi emoţia specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare şi prietenie.”
  • “Felicitări cu ocazia aceastei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos, energic şi plin de bucurie. La mulţi ani, Gheorghe!”

 

  • “Îţi urez La mulţi ani! pentru că porţi acest nume, şi fie ca Sfântul Gheorghe, pe care îl reprezinţi, să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiască fericirea dorită şi numai bucurii şi linişte interioară”
  • „Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La multi ani, Gheorghe!”
  • „La multi ani cu veselie Sănătate pe vecie Casa plina de bucate Dragoste pe săturate Bani la greu Noroc cu carul La multi ani și sus paharul”
  • „De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o sa ți le pui. La mulți ani Gheorghe”
Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe
Cele mai frumoase urări și SMS-uri de Sfântul Gheorghe

Viața Sfântului Gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a născut din părinți creștini în Capadocia pe timpul în care trăia împăratul Dioclețian. Acesta a ajuns în slujba împăratului ca militar și s-a confruntat cu persecuțiile în masă asupra creștinilor care au început în anul 303. Sfântul Gheorghe și-a mărturisit credința în Hristos, cu toate că știa că o să moară. Acesta a fost întemnițat și chinuit teribil pentru a se închina la idoli, încă nimeni și nimic nu l-a putut convinge.

În iconografie, Sfântul Gheorghe este pictat călare pe un cal în timp ce străpunge cu sulița un balaur. Legenda spune că Sfântul Mucenic a salvat cetatea Silena din provincia Libiei, terorizată de animal. Una din practicile răspândite în ziua e Sfântul Gheorghe este împodobirea casei cu plante. Acestea marchează renașterea. În Muntenia se pun crengi de stejar sau păr, în Transilvania se pun rug verde sau leuștean, iar în Banat casele sunt îmbrăcate cu rug sau frunze de fag. Tradiția populară spune că cine doarme în această zi ia somnul mieilor și tot anul e somnoros.

Tags: