Fotbal intern

Cele mai grele înfrângeri ale României în ultimii 20 de ani! Eșecuri dure cu nume mari

11.10.2020 | 22:44
Cele mai grele infrangeri ale Romaniei in ultimii 20 de ani Esecuri dure cu nume mari
ADVERTISEMENT

Înfrângerea drastică din meciul cu Norvegia, din Liga Națiunilor, ne-a adus aminte de cele mai umilitoare eșecuri ale echipei naționale a României în ultimii 20 de ani.

”Tricolorii” au fost învinși de Norvegia, scor 0-4, și au pierdut prima poziție a clasamentului din prima grupă a Ligii B.

ADVERTISEMENT

La interviul de după meciul de la Oslo, selecționerul Mirel Rădoi a părut dărâmat și a avur un discurs negativist în ceea ce privește viictorul echipei naționale.

România, trei înfrângeri umilitoare în ultimii 20 de ani

Elevii lui Mirel Rădoi au fost umiliți la Oslo într-un meci care a venit după eșecul dezamăgitor din barajul cu Islanda. Înfrângerea naționalei României în fața Norvegiei a scos de la naftalină amintirile negre din ultimii 20 de ani și partide în care jucătorii noștri au făcut de rușine tricoul primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

La 10 octombrie 2009, România era învinsă în deplasare de Srerbia, scor 0-5, în preliminariile CM 2010, pe care și aveam să-l vedem la televizor. De remarcat este faptul că pe teren la întâlnirea de la Belgrad s-a aflat și Ciprian Marica, cel care îi face praf acum pe actualii ”tricolori”.

Pe lista dezastreelor urmează meciul din deplasare cu Olanda, din 26 martie 2013. În preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2014, batavii ne-au dat cu terenul în cap pe Amsterdam ArenA și ne-au învins cu un sec 4-0. Și de această dată băieții noștri au văzut turneul final de la televizor.

ADVERTISEMENT

Ultima umilință este încă proapătă pe retina fanilor, deoarece a avut loc cu doar un an în urmă, la 18 noiembrie 2019. În preliminariile Campionatului European, de la care ne-am luat adio cu eșecul din Islanda, România a pierdut în Spania cu un neverosimil 0-5.

Eșecul extrem de clar de la Oslo îngreunează obiectivul de a ne califica la CM 2022. În acest moment, România se află urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a Mondialului din Qatar, care va avea loc în luna decembrie, dar poate pierde acest privilegiu.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi rămâne optimist în ciuda rezultatului înregistrat de naţionala României, dar condamnă pesimismul selecţionerului Mirel Rădoi. Mai mult, ”Regele” a spus că cine nu crede în jucătorii primei reprezentative ar trebui să plece.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 12,00 este cota pentru „x solist și peste 2,5 goluri” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT