News

Cele mai haioase goluri din istoria fotbalului! Cum a comis-o Rică Răducanu în 1978. Video

06.05.2018 | 18:45
Cele mai haioase goluri din istoria fotbalului Cum a comiso Rica Raducanu in 1978 Video
Javier Hernandez a reuşit unul dintre cele mai haioase goluri din Anglia

Marcarea unui gol este cel mai aşteptat moment într-un meci. De-a lungul timpului, mai mulţi jucători au reuşit să intre în istoria fotbalului prin înscrierea unor goluri haioase. Indiferent că este vorba de Paolo Rossi, Tomas Brolin sau mai necunoscuţii fotbalişti chinezi, toţi au fost autorii unor reuşite care au stârnit râsul.

Premier League a oferit, de-a lungul istoriei, multe momente amuzante, însă ce s-a întâmplat pe 17 noiembrie 2009 nu va putea să fie repetat de nimeni. În minutul 5 al meciului Sunderland – Liverpool 1-0, Darren Bent a şutat spre poarta lui Pepe Reina. În acelaşi timp, în careul “cormoranilor” se găsea o minge de plajă aruncată de un fan al echipei antrenate de Rafa Benitez, iar balonul şutat de atacantul englez s-a lovit de aceasta şi a intrat în poartă. Arbitrul partidei a validat reuşita, cu toate că jucătorii lui Liverpool au contestat golul.

Brolin, cel mai haios gol din istoria lui Leeds United

Tot din Anglia vine şi următorul gol haios. Tomas Brolin, una dintre vedetele Suediei de la Mondialul din 1994, semnase, la începutul sezonului 1995-96, cu Leeds United. După mai multe meciuri în care nu a reuşit să marcheze, atacantul suedez a dat lovitura în meciul Sheffield Wednesday – Leeds United 6-2. Fotbalistul a înscris în minutul 28, când se afla la pământ, iar unul dintre jucătorii gazdelor a încercat să respingă mingea din careu şi a şutat în Tomas Brolin, balonul intrând în poartă.

Cu patru înainte să strălucească la Mondialul din 1982, Paolo Rossi a reuşit să marcheze un gol haios la turneul final din 1978. În minutul 29 al meciului Italia – Franţa 2-1, atacantul celor de la L.R. Vicenza a adus egalarea pe tabela de marcaj după ce mingea a fost bâlbâită de francezi în careu.

Cel mai haios gol marcat în Supercupa Angliei

Javier Hernandez a reuşit un gol mai puţin obişnuit chiar la meciul de debut în tricoul lui Manchester United. Internaţionalul mexican a marcat cu faţa, după ce mingea a sărit ciudat din piciorul fotbalistului. Golul a venit în minutul 76 al meciului Chelsea – Manchester United 1-3, în Supercupa Angliei.

Meciul Duisburg – Inglostadt 2-1, disputat în returul actualului sezon din 2.Bundesliga, a oferit cel mai haios moment al stagiunii din Germania. Mark Flekken a reuşit să primească un gol mai rar văzut în fotbalul modern – VEZI DETALII AICI.

Românii, goluri primite după faze haioase

Pe lista celor mai haioase goluri din istoria fotbalului nu putea să lipsească Rică Răducanu. Portarul român a reuşit să ofere o pasă decisivă cu spatele, în timp ce ieşise din poartă, crezând că mingea va ieşi în out. Ion “Liţă” Dumitru a profitat şi a marcat în meciul Steaua – Sportul Studenţesc 2-1.

În sezonul 1979-80, Dinamo Bucureşti s-a duelat cu Eintracht Frankfurt pentru calificarea în turul 3 din Cupa UEFA. În tur, “câinii” s-au impus, scor 2-0, însă returul a fost unul de coşmar. Minutul 90 le-a fost fatal jucătorilor antrenaţi de Angelo Niculescu. La o minge centrată în careul dinamoviştilor, Constantin Ştefan, portarul “câinilor” a ieşit din poartă şi a încercat să reţină balonul, dar l-a scăpat. În acelaşi timp, Bernd Holzenbein se împiedicase, dar tot a reuşit să marcheze, cu o lovitură de cap, în timp ce era la pământ. Dinamo a ratat calificarea după ce nemţii au mai înscris încă o dată în prelungiri.

Vântul, autorul celui mai haios gol al sezonului 2015-16 din Anglia

În partida Thurrock – Romford 1-1, din ligile inferioare ale Angliei, gazdele au marcat după ce mingea a ajuns în poarta adversarilor cu ajutorul vântului. Englezii au votat “reuşita” drept cel mai haios gol al sezonului 2015-16.

Un meci din liga de tineret a Chinei a oferit unul dintre cele mai haioase goluri din istoria fotbalului. La o fază banală, unul dintre fundaşi a încercat să respingă balonul, dar mingea a fost uşor “bărbierită”, iar unul dintre colegii săi a vrut să-şi arate talentele de mare fotbalist. După o tentativă nereuşită de “foarfecă”, mingea s-a scurs spre poartă, unde portarul, la fel de naiv ca şi colegii săi, a gafat incredibil.

Tags: