News

Cele mai ieftine locuri de vacanță din România. Cazare și cu 4 lei pe noapte

Topul celor mai ieftine locuri de vacanță din România. Cazare și cu 4 lei pe noapte, dar nu toate condițiile sunt de 5 stele, ultra all inclusive. Din contră
23.05.2022 | 14:14
Cele mai ieftine locuri de vacanta din Romania Cazare si cu 4 lei pe noapte
Cele mai ieftine locuri de vacanță din România pentru 2022. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți propune o variantă de vacanță low buget și îți prezintă unele dintre cele mai ieftine locuri de cazare din România. Vorbim, în mod evident, despre campinguri, locuri care îți oferă spațiu de cazare, curent și apă caldă. Este adevărat, nu chiar toate și nu în mod constant.

Care este soarta locurilor de vacanţă din campingurile româneşti

Dacă în Statele Unite ale Americii, Australia sau Noua Zeelendă există o adevărată industrie pentru zona de campare, Europa are și ea parte de câteva locuri faimoase. Există zone întregi pe care turiștii cu experiență chiar le recomandă pentru cort, căsuțe sau rulote.

ADVERTISEMENT

Germania, Franța, Austria, Italia, Spania, Elveția sunt doar câteva dintre țările care propun campinguri dotate cu ultimele norme, campinguri în care oamenii vin pentru o experiență aparte și amintiri construite cât pentru o viață întreagă.

Culmea, România nu stătea nici ea deloc rău înainte de Revoluție. Este adevărat, nici condițiile de atunci nu străluceau, dar nu erau nici cele mai înfiorătoare. Aproape că nu exista județ în care să nu fie cel puțin un camping, adică un loc în care oamenii se conectau cu natura și uitau de grijile cotidiene.

ADVERTISEMENT

După 1989, campingurile au mai trăit o perioadă din inerție, apoi multe dintre ele au tras obloanele definitiv. Lăsate în paragină, abandonate, trecute din proprietatea statului în cea privată doar pentru a putea fi valorificat terenul, puţine au trecut testul supravieţuirii.

Cât costă un loc de cazare în campinguri

În acest moment există mai multe campinguri vânate de turiști. Cele de pe litoral sunt de departe cel mai căutate. 2 mai, Vama Veche, Costinești, Năvodari, Jupiter, Mamaia sunt stațiunile care propun asemenea vacanțe. Costul unei nopți pleacă de la 25-30 de lei de om pe noapte.

ADVERTISEMENT

Există și campingurile din Delta Dunării, Gura Portiței, Sfântu Gheorghe sau Sulina, prețurile fiind cam la fel, dar aici turiștii nu prea au opțiunea de a merge la magazin pentru resurse. Toți cei care aleg un concediu cu cortul în zona Deltei trebuie să-și gândească încă din start vacanța în detaliu.

Zănoaga, Cheia Brașov, Râșnov, Cheile Bicazului, Sohodolului sunt printre campingurile pe care românii le preferă atunci când merg la munte. Până de curând, Valea Cerbului, mai exact zona dintre Bușteni și cabana Gura Diham era asediată la final de săptămână.

ADVERTISEMENT

Înțesată de urși, valea se umplea de corturi și rulote în weekend, sute de oameni ieșind la grătar și iarbă verde. Existau chiar oameni care locuiau întreaga vară aici, în mare parte pensionari. Aceștia se „scoteau” de la întreținere, scăpau de utilitățile de la bloc pentru câteva luni și alegeau să trăiască în natură. În cele din urmă primarul Bușteniului a dat interzis zonei, una care era gratis.

Printre cele mai ieftine locuri de campare se află în acest moment la zona de camping a Stațiunii Turistice Tășnad, acolo unde taxa este de doar 4 lei/mp/zi.  Cum nu puteți să stați doar într-un sac de dormit, e nevoie de un cort. La unul de 5 metri pătrați, aveți o cazare cu doar 20 lei/zi.

Trebuie să știți că cei care vor să intre cu rulota sau autoutilitara vor scoate din buzunare o sumă ceva mai mare. Taxa este de 6 lei pe zi, dar și așa, costul de cazare pe o noapte rămâne unul cât se poate de ieftin.

Pentru cei care vin cu cortul și vor să introducă și mașina în zona de camping, taxa este de asemenea una modică, mai exact 7 lei/zi/mașină. De remarcat că dacă ne raportăm la capacitatea totală a campingului atunci aceasta depășește 100 de corturi plus rulote.

Ce facilități există în campinguri

Există mai multe zone de camping pe litoralul românesc. Costinești, stațiunea tineretului, și-a păstrat și renumele de loc în care te poți distra cu bani puțini. Antreprenorii se laudă cu prețuri accesibile pentru fiecare buzunar în parte și nu ezită să facă afaceri din orice. Mulți dintre ei au renunțat la grădini și în curte au făcut zonă de campare.

Ca și în cazul campingurilor clasice, oamenii oferă facilități precum apă curentă, toalete, dușuri, electricitate contra cost. Se pleacă de la 20 de lei pe noapte de om, dar prețul poate să ajungă chiar și la 40 de lei în plin sezon.

ADVERTISEMENT