News

Mii de bucureșteni riscă să rămână fără căldură și apă caldă de Crăciun. Angajații de la trei mari centrale au intrat în grevă

Cele mai importante centrale termoelectrice din Capitală sunt în grevă spontană. Mii de bucureșteni riscă să rămână fără căldură de sărbătorile de iarnă.
24.12.2021 | 09:55
Mii de bucuresteni risca sa ramana fara caldura si apa calda de Craciun Angajatii de la trei mari centrale au intrat in greva
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru mii de bucureșteni, chiar în Ajunul Crăciunului. A izbucnit o grevă spontană la trei mari centrale din Capitală.

Astfel, informațiile arată că ar fi circa 1.000 de blocuri afectate de această grevă spontană a angajaților de la CET Sud, Grozăveşti şi Progresul.

ADVERTISEMENT

Protest la trei centrale din București. Care sunt cererile angajaților care au făcut grevă în Ajun

Mii de oameni riscă să rămână fără apa caldă și căldură de Crăciun, iar vineri, încep deja să se vadă efectele acestei greve, deoarece furnizarea de agent termic a fost sistată, scrie Antena 3.

Așadar, numărul celor care au rămas fără apa caldă și căldură chiar în Ajunul Crăciunului  va creşte, deoarece nu se mai livrează agent termic nici pe reţeaua principală, nici pe cea secundară.

ADVERTISEMENT

Ce nemulțumiri au angajații de la cele trei centrale termice

Nemulțumirile angajaților sunt legate de condițiile în care trebuie să muncească, dar și de salariile pe care le primesc.

Aceștia vor să fie negociate toate aceste aspecte și să primească bani mai mulți, condiții de lucru mai bune și programul de activitate să fie schimbat.

ADVERTISEMENT

Numărul persoanelor care sunt în grevă este de circa 100, iar aceasta a izbucnit chiar de joi după-amiază.

Mai mult decât atât, unii angajați sunt de 24 de ore la CET, pentru a nu exista probleme pentru bucureșteni.

ADVERTISEMENT

Sunt circa 100 de persoane care sunt în grevă la CET Progresul

“În jur de 100 de persoane sunt în grevă. E grevă de 24 de ore, de ieri după-amiază.

Avem deja salariaţi care sunt de 24 ore în incinta CET-ului şi îşi fac datoria, pentru ca bucureştenii să nu aibă dificultăţi”, a transmis Cristian Popescu, preşedintele sindicatului, vineri, la Antena 3.

Angajații cer majorarea salarială. Lefurile nu au mai crescut din anul 2019

Veniturile angajaților sunt de circa 3.5000 de lei, iar acestea nu au mai crescut de doi ani, motiv pentru care oamenii au decis să își ceară drepturile chiar în ziua de Ajun.

„Nemulţumirile sunt partea salarială, un mod de negociere foarte arogant al conducerii societăţii, lipsă de empatie.

Dorim şi majorarea salarială, veniturile sunt de 3.000-3.500 de lei, fără sporuri de tură.

Salariile pentru angajaţii CET nu au mai crescut din 2019″, a declarat acesta, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT