News

Cele mai importante decizii după şedinţa de Guvern: “Persoanele defavorizate vor avea măşti gratuit!” Veşti bune pentru fermieri. VIDEO

21.05.2020 | 21:35
Cele mai importante decizii dupa sedinta de Guvern Persoanele defavorizate vor avea masti gratuit Vesti bune pentru fermieri VIDEO
Cele mai importante decizii după şedinţa de Guvern: "Persoanele defavorizate vor avea măşti gratuit!" Veşti bune pentru fermieri. VIDEO. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

O nouă şedinţă de Guvern a avut loc la Palatul Victoria. În cadrul acestei şedinţe s-au luat mai multe decizii în cadrul acestei crize de sănătate publică, dar şi în alte ramuri precum economia sau agricultura.

Cele mai importante decizii după şedinţa de Guvern: “Persoanele defavorizate vor avea măşti gratuit!”

În ceea ce priveşte Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat la finalul şedinţei de Guvern că persoanele din cateogoriile defavorizate vor primi gratuit măşti în această perioadă, bugetul ministerului fiind majorat:

ADVERTISEMENT

“S-a aprobat majorarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230 de milioane de lei. Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să vireze măştile foarte repede către persoanele defavorizate pentru că este o perioadă foarte importantă.”

VEZI VIDEO: 

Briefing de presă susținut de ministrul economiei, energiei şi mediului de afaceri, Virgil Popescu, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern

Posted by Fanatik News on Thursday, 21 May 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a declarat că Guvernul va veni în ajutorul marilor consumatori de energie, susţinând că prin măsurile luate au fost salvate sute de mii de locuri de muncă din industrie:

ADVERTISEMENT

“Am salvat industria românească şi câteva sute de mii de locuri de muncă”

“Am aprobat un OUG pentru susţinerea marilor consumatori de energie. Prin această Ordonanţă, am adus competitivitate în industria românească. Am salvat industria românească şi câteva sute de mii de locuri de muncă”, a spus Popescu.

Au fost luate măsuri şi în ceea ce priveşte agricultura şi ministrul Adrian Oros a promis fermierilor că pot obţine un credit de până la 85% din subvenţiile acordate de Guvern:

ADVERTISEMENT

“Guvernul a adoptat o OUG prin care se prelungeşte termenul de plată până la 15 iunie 2020. Am simplificat procedurile de depunele a cererilor. Din 15 mai, prin APIA, eliberăm adeverinţe pentru schemele de plată.

Am negociat cu instituţiile bancare acest lucru şi fermierii pot obţine un credit de pâna la 85% din subvenţiile acordate în acest an”, a spus ministrul agriculturii. Adrian Oros.

ADVERTISEMENT