News

Cele mai importante imagini din a doua zi a vizitei Papei Francisc în România Galerie FOTO

01.06.2019 | 16:50
Cele mai importante imagini din a doua zi a vizitei Papei Francisc in Romania Galerie FOTO

Fotoreporterii au surprins cele mai importante imagini din a doua zi a vizitei Papei Francisc în România. Acesta și-a continuat periplul prin țara noastră în județele Harghita, unde a ținut o slujbă istorică la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, și Iași, unde este așteptat de mulțimne pe străzile capitalei Moldovei.

Imagini din a doua zi a vizitei Papei în România: A ajuns la Șumuleu Ciuc și la Iași

S-au lăsat măsuri de securitate încă de la primele ore ale dimineții în cele două localități. La Șumuleu Ciuc, Suveranul pontif a oferit cadou trandafirul de aur la icoana Maicii Domnului. Acest trandafir simbolizează Învierea lui Iisus Hristos și a fost oferit până acum în puține țări, printre care Brazilia, Mexic, Polonia și Portugalia.

Papa Francisc va ajunge duminică, 2 iunie 2019, la Blaj unde va beatifica șapte episcopi martiri greco-catolici. Capul Bisericii Catolice a fost urmărit peste tot în călătoria sa din România. A binecuvântat mai mulți români, le-a strâns mâna și i-a îmbrățișat și a amintit de faptul că trebuie să fim uniți în fața necazurilor cu care se confruntă întreaga Europă.

Papa a aterizat la Târgu Mureș, în loc de Bacău, din cauza vremii severe. Sursa foto: Aeroport Târgu Mureș

Papa a aterizat la Târgu Mureș, și nu la Bacău

Din cauza condițiilor meteorologice severe, Papa nu a mai aterizat la Bacău, așa cum era preconizat în desfășurător, ci pe Aeroportul din Târgu Mureș. Acesta s-a deplasat de acolo cu Papa mobilul spre Șumuleu Ciuc, localitate din Harghita unde s-au strâns în jur de 100.000 de pelerini care s-au rugat la unison pentru pace.

”Cu bucurie şi recunoscător lui Dumnezeu mă aflu astăzi aici, împreună cu voi, dragi fraţi şi surori în acest îndrăgit sanctuar marian, bogat în istorie şi credinţă, unde, ca fii, venim s-o întâlnim pe Mama noastră şi să ne recunoaştem ca fraţi. Sanctuarele, locuri aproape ‘sacramentale’ ale unei Biserici spital de campanie, păstrează memoria poporului credincios care, în mijlocul necazurilor sale, nu oboseşte în a căuta izvorul de apă vie de unde să-şi împrospăteze speranţa.

Sunt locuri de sărbătoare şi de celebrare, de lacrimi şi de implorare. Venim la picioarele Mamei, fără prea multe cuvinte, să ne lăsăm priviţi de ea şi pentru ca ea, cu privirea ei, să ne conducă la Acela care este ‘Calea, Adevărul şi Viaţa’. Nu am venit aici la întâmplare, suntem pelerini”, a spus Papa la Șumuleu Ciuc.