News

Cele mai importante imagini din prima zi a vizitei Papei Francisc în România. Fotografii pentru istorie

31.05.2019 | 16:29

Au apărut cele mai frumoase imagini din prima zi a vizitei Papei Francisc în România. Fotografiile sunt istorice și vor fi păstrate în memoria noastră pentru foarte mulți ani de acum încolo. Capul Bisericii Catolice a ajuns în țara noastră astăzi, 31 mai 2019, și va sta până duminică, 2 iunie 2019.

Imagini și discursuri istorice în prima zi a vizitei Papei Francisc la București

Papa Francisc s-a văzut până acum cu cele mai importante figuri din statul român: a dat mâna cu Președintele Klaus Iohannis și a salutat-o pe Viorica Dăncilă, premierul României, apoi s-a văzut cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Înalt Preafericitul Daniel. Papa a fost aclamat de mulțime, iar oamenii au făcut fotografii și videoclipuri când Suveranul Pontif pășea pe bulevardele bucureștene.

Vizita Papei Francisc se produce la 20 de ani după cea a lui Ioan Paul al II-lea și este cea mai lungă ședere a Papei într-o țară europeană, căci în celelalte state nu a petrecut mai mult de două zile, în timp ce la noi va sta până duminică, 2 iunie 2019. Papa a fost primit cu cadouri speciale, cu flori și cu urări de bun venit încă de pe aeroport.

Papa Francisc și Klaus Iohannis își strâng mâinile zâmbitori, pe Aeroportul Otopeni
Papa Francisc a fost primit de președintele Klaus Iohannis pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală. Sursa foto: Adevărul.ro

Papa Francisc, discurs pentru cei amărâți înainte de a fi cazat la Nunțiatura Apostolică

Suveranul Pontif este cazat în București în Palatul Nunțial Episcopal situat aproape de Parcul Cișmigiu, acolo unde a stat și Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1999. Primul discurs al Papei a fost susținut la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu Klaus Iohannis.

”Mă gândesc la depopularea mai multor state. Mulți oameni au plecat din locul lor și toate acestea au consecințe asupra calității vieții în acele teritorii. Aduc un omagiu sacrificiilor făcute de atâția fii și fiice care cu munca lor au îmbogățit țările în care au emigrat. (…) Cei mai slabi și ce mai săraci sunt văzuți ca indezirabili, ca și cum mașina nu poate merge înainte.

Trebuie să îi vedem pe cei săraci ca pe frații noștri. Atunci când o societate ține, se preocupă de soarta celor mai puțini avantajați, abia atunci se poate numi o societate civilă, nu impusă de considerații tot mai extinsă a centrelor înaltei finanțe, ci de conștiința centralității persoanei umane, pentru dezvoltarea armonioasă sustenabilă nu e suficient să aducem la zi teoriile economice, și nici tehnicile și abilitățile profesionale”, sunt declarațiile-cheie în urma vizitei de la Cotroceni.