Fotbal international

Cele mai înfricoşătoare stadioane din lume! Şapte arene care oferă o atmosferă explozivă la derby-uri! Video

18.11.2018 | 15:46
Cele mai înfricoşătoare stadioane din lume

Englezii au întocmit un top al celor mai înfricoşătoare stadioane din lume. Cu o săptămână înainte de manşa retur din Copa Libertadores, meci care se va juca într-o atmosferă incendiară. Cu această ocazie, jurnaliştii de la BBC au făcut un clasament al arenelor pe care suporterii se dezlănţuie.

Chiar dacă meciurile din America de Sud oferă mereu momente impresionate, în special datorită fanilor fanatici, în clasamentul englezilor se regăsesc doar două stadioane. Restul arenelor vin din Europa, însă tot sud-americanii sunt cei care au reuşit să prindă primul loc.

Cele mai înfricoşătoare stadioane din lume la derby-uri

În topul celor mai înfricoşătoare stadioane din lume se regăsesc cinci arene din Europa. Pe locul şapte se află “Mestalla”, casa Valenciei, care oferă una dintre cele mai intimidante atmosfere din fotbalul european. Chiar dacă “liliecii” nu au mai reuşit o performanţă notabilă, fanii echipei antrenate de Marcelinho vin în număr mare la meciurile jucate pe teren propriu. Peluza Nord-Est, locul unde suporterii vin în număr mare, poate crea nişte probleme pentru cei cărora le este frică de înălţime.

“De Kuip” – Feyenoord

Stadionul “De Kuip” din Rotterdam ocupă locul şase în topul celor mai înfricoşătoare stadioane din lume. Arena inaugurată în urmă cu 81 de ani oferă o atmosferă incendiară, mai ales la derby-urile cu PSV şi Ajax Amsterdam. Nu puţini au fost jucătorii care au susţinut că un meci jucat împotriva lui Feyenoord este o misiune dificilă din cauza suporterilor gălăgioşi.

“Stadio San Paolo” – Napoli

Fanii lui Napoli sunt cunoscuţi drept unii dintre cei mai fanatici din Italia, iar stadionul “San Paolo” este locul ideal unde se pot manifesta. Pentru a înţelege fanatismul napoletanilor, la prezentarea oficială a lui Diego Maradona, din 1984, peste 70.000 de spectatori au umplut arena până la refuz.

“Turk Telekom Arena” – Galatasaray

Înainte ca Galatasary să se mute pe “Turk Telekom Arena”, fanii formaţiei din Istanbul umpleau până la refuz stadionul “Ali Sami Yen”. Fanaticii suporteri au creat mai mereu o atmosferă incendiară la meciurile echipei, iar de când echipa s-a mutat în noua casă, lucrurile nu s-au schimbat. În ultimii ani, presa din Turcia a scris în repetate rânduri despre cum ultraşii “Cim-Bom” fac spectacol pe arena unde mesajul este unul clar: “Bine aţi venit în Iad”.

Estadio Hernando Siles” – Club Bolivar/The Strongest

Cel mai mare stadion din Bolivia a oferit mai mereu momente memorabile în ultimii ani, mai ales la derby-urile dintre Club Bolivar şi The Strongest. În preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia, Neymar şi colegii au postat mai multe imagini în care au susţinut că au avut nevoie de măşti de oxigen pentru a se antrena şi au criticat condiţiile inumane. Motivul era că arena se află la 2.500 de metri deasupra nivelului mării.

Rajko Mitic – Marakana” – Steaua Roşie Belgrad

Niciun alt stadion din Europa nu oferă o atmosferă incendiară la fel cum se întâmplă pe “Marakana”. Încă din anii comunismului, fanii sârbi foloseau torţe şi petarde pentru a-i intimida pe jucătorii echipelor adverse. Recent, Jurgen Klopp a fost marcat de felul în care s-au comportat ultraşii campioanei Serbiei la meciul Steaua Roşie Belgrad – Liverpool.

Estadio Alberto J. Armando – La Bombonera” – Boca Juniors

Primul loc este ocupat de stadionul “La Bombonera”, al celor de la Boca Juniors. Orice meci al argentienilor pe teren propriu este asezonat cu celebrele confeti şi torţe, iar fanii neutri care au ajuns pe arena “Alberto J. Armando” sunt uimiţi de felul în care ultraşii Xeneizes îşi susţin favoriţii. Din 1940 şi până în prezent, Boca Juniors a avut mereu un avantaj atunci când au jucat pe teren propriu.