Fotbal intern

Cele mai mari asistențe de la meciurile din campionatul nostru. Doar două partide cu peste 10.000 de spectatori!

31.08.2019 | 18:13
Cele mai mari asistente de la meciurile din campionatul nostru Doar doua partide cu peste 10000 de spectatori

Cu toate că în luna iulie a debutat noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1, doar două partide au reușit să strângă o audiență mai mare de 10.000 de spectatori, până acum. Suporterii nu se mai înghesuie ca în alți ani pe stadioanele din România. Universitatea Craiova este lider în acest clasament al numărului de spectatori la meciuri.

Cele mai mari asistențe la meciurile din campionat

La fel ca în sezonul trecut, Universitatea Craiova este lider la audiența din Casa Pariurilor Liga 1. În topul celor mai mari audiențe din actualul sezon, oltenii sunt clasați pe primele 4 locuri. De asemenea, cele două partide unde s-a înregistrat o asistență de peste 10.000 de spectatori le aparțin tot alb albaştrilor din Bănie. FCSB apare doar de 3 ori în top 20, dintre care un singur meci a fost jucat pe teren propriu, adică la Piteşti, pe “Nicolae Dobrin”.

Din toate meciurile jucate de Dinamo pe teren propriu, o singură partidă a intrat în top 20. Derby-ul cu Universitatea Craiova a stâns 7.343 de spectatori. E o partidă de tristă amintire pentru “câini” nu doar din cauza scorului, 0-2, dar şi pentru că a fost și momentul în care Eugen Neagoe, fostul antrenor al echipei, a ajuns la spital în uma unui stop cardio-respirator.

Top 5 al celor mai mari audiențe înregistrate în actualul sezon din Casa Pariurilor Liga 1 arată în felul următor:

  1. Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-0 (12.457 de spectatori)
  2. Universitatea Craiova – Academica Clinceni 3-2 (11.000 de spectatori)
  3. Universitatea Craiova – Chindia Târgoviște 1-0 (9.693 de spectatori)
  4. Universitatea Craiova – Sepsi OSK 0-1 (7.860 de spectatori)
  5. Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova 0-2 (7.343 de spectatori)
Top 20 al celor mai mari asistențe la meciuri. Sursă foto: lpf2.ro
Top 20 al celor mai mari asistențe la meciuri. Sursă foto: lpf2.ro

Media numărului de spectatori

Surprinzător, Chinida Târgoviște se poziționează pe locul 3 în clasamentul mediei spectatorilor, deși joacă la Ploiești meciurile de pe teren propriu. Universitatea Craiova se clasează pe prima poziție în top, cu o medie de 10.253 de suporteri și este urmată, la mare distanță, de Politehnica Iași cu 5.350 de spectatori. Ultima echipă din clasament este Academica Clinceni cu o medie de doar 277 de fani la meciurile de pe teren propriu.

Situația s-a schimbat foarte mult în ceea ce privește media numărului de spectatori, față de alți ani. Până acum, FCSB și Dinamo București nu intră în primele 5 echipe ca medie de suporteri la meciuri. La Dinamo, numărul este calculat în funcție de locurile de pe stadionul „Ștefan cel Mare”, chiar dacă echipa antrenată de Dușan Uhrin Jr. a evoluat și pe „Național Arena”.

Media numărului de suporteri la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: lpf2.ro
Media numărului de suporteri la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1. Sursă foto: lpf2.ro