Fotbal international

Brazilienii și argentinienii se pregătesc de ce e mai rău. Cele mai mari stadioane se transformă în centre de carantină

23.03.2020 | 11:50
Brazilienii si argentinienii se pregatesc de ce e mai rau Cele mai mari stadioane se transforma in centre de carantina
ADVERTISEMENT

În America de Sud coronoavirusul a ajuns ceva mai târziu, dar a ajuns. Este alertă maximă în Brazilia, Argentina, Paraguay, Chile, Bolivia, Columbia, Ecuador și, ca peste tot, autoritățile se pregătesc să facă față acestui inamic nevăzut, dar absolut teribil.

Cele mai mari stadioane din Brazilia și Argentina se transformă în centre de carantină

În situații speciale și comportamentul social devine unul special. Se realizează o mobilizare net superioară celei din perioadele normale de viață și toată lumea încearcă să ajute pentru ca pandemia să nu ia amploare și în acest colț de lume, așa cum s-a petrecut la început în China și cum este acum în unele țări mari ale Europei.

ADVERTISEMENT

Prin urmare și lumea fotbalului din Brazilia și Argentina nu a rămas insensibilă la efortul general și și-a oferit cu promptitudine serviciile în folosul comunității. Nu este vorba numai de donațiile făcute în special de fostele glorii ale balonului rotund din cele două țări de referință în America de Sud, ci de implicare efectivă a cluburilor.

Boca Juniors, River Plate, Sao Paolo sau Santos sunt în prima linie

Înțelegând importanța oricărui factor de ajutor care poate fi oferit acum mai multe cluburi din Brazilia și cele două puteri din fotbalul argentinian, Boca Juniors și River Plate, au anunțat că vor pune la dispoziția autorităților celebrele lor stadioane pentru a fi utilizate ca și centre de carantină.

ADVERTISEMENT

Stadionul Monumental, casa celor de la River Plate, stadionul Bombonera, templul lui Boca Juniors, stadioanele lui FC Santos, Flamengo, Corinthians, binecunoscutele arene Nilton Santos din Rio de Janeiro sau Morumbi din Sao Paolo vor căpăta, în funcție de evoluția situației, statutul de centre de carantină.

În total sunt 14 stadioane care pot fi utilizate

În total sunt 14 stadioane din Brazilia și Argentina care își vor schimba statutul în centre de carantină, decizia urmând a fi luată însă de autoritățile centrale, numai în cazul în care evoluția pandemiei va determina luarea acestor măsuri de forță majoră.

ADVERTISEMENT

Nu toate aceste stadioane pot fi utilizate imediat în noua lor întrebuințare, ca urmare a faptului că nu toate au dotări de ultimă oră, așa cum se întâmplă la cele din Sao Paolo, Rio de Janeiro și la cele două arene principale ale Argentinei, din Buenos Aires.

Nu toate au dotările necesare transformării lor

Celelalte stadioane, ale căror proprietari, respectiv cluburile, şi-au dat acordul pentru a fi utilizate în scopul ţinerii sub control a pandemiei de coronavirus, vor trebui mai întâi examinate de o comisie medicală, care se va pronunţa dacă sunt întrunite condiţiile pentru a fi utilizate.

ADVERTISEMENT

În Brazilia numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a depăşit cifra de 800, în Argentina a urcat acum spre 400, iar din spate vine Chile, unde sunt mai bine de 300. Este clar că şi America de Sud a început războiul cu coronavirusul și nu va fi deloc unul ușor de gestionat.

ADVERTISEMENT
Tags: