Fotbal intern

Cele mai mari suspendări din fotbalul românesc! Ionel Ganea deține recordul după cazul șocant cu Mudura! Antrenorul Viorel Ion, exclus doi ani. VIDEO

11.09.2019 | 17:40
Cele mai mari suspendari din fotbalul romanesc Ionel Ganea detine recordul dupa cazul socant cu Mudura Antrenorul Viorel Ion exclus doi ani VIDEO
Cele mai mari suspendări din fotbalul românesc! Ionel Ganea deține recordul după cazul șocant cu Mudura! Antrenorul Viorel Ion, exclus doi ani. VIDEO FOTO: Ionel Ganea și Dorin Mudura

Dan Petrescu și-a aflat pedeapsa pentru incidentele din meciul Astra Giurgiu – CFR Cluj 3-2, în care a fost acuzat că l-a înjurat pe arbitru. “Bursucul” a primit o suspendare de 4 etape de la Comisia de Disciplină a FRF și va rata meciurile cu Voluntari, FCSB, Gaz Metan și Viitorul. Fotbalul românesc are o istorie lungă de incidente care s-au lăsat cu suspendări record, Dan Petrescu nefiind printre aceștia. 

Cele mai mari suspendări din fotbalul românesc! Ionel Ganea, Viorel Ion, Florin Gardoș, Laurențiu Rus și Gabi Mureșan, printre “agresori”

Poate cel mai șocant incident de pe un teren din Casa Pariurilor Liga 1 a avut loc în meciul dintre Poli Timișoara și Rapid din 2007 când Ionel Ganea, atacant la Poli la acea vreme, a sărit să îl bată pe asistentul Dorin Mudura. Ganea l-a strâns de gât pe Mudura și a fost cu greu oprit de colegi ca să nu dea cu pumnii în arbitrul asistent. Ionel Ganea a primit 22 de etape pentru acel gest.

VEZI VIDEO: 

La capitolul antrenori, cea mai dură suspendare a fost în 2016. Clubul Gloria Buzău ar fi aranjat zece meciuri din Liga 2 și Comisia de Etică a FRF a dat un verdict dur, istoric pentru fotbalul românesc și FRF care însumează 14 ani şi 6 luni (174 luni) de suspendare. Antrenorul echipei, Viorel Ion (48 ani) a primit cea mai mare sancțiune: suspendare de 2 ani din partea FRF şi o amendă de 200.000 de lei, aceeaşi sancţiune fiind luată şi de secunzii săi, Romică Bunică şi Marian Roşu.

Printre jucătorii din Casa Pariurilor Liga 1 care au primit suspendări uriașe se numără: Alin Șeroni, Florin Gardoș, Gabi Mureșan sau Laurențiu Rus. Fostul fundaș al Viitorului, Alin Șeroni a fost suspendat 16 etape după ce i-a rupt piciorul lui Nicușor Bancu într-un meci din Cupa României dintre Viitorul și U Craiova, jucat în 2014.

VEZI VIDEO CU ACCIDENTAREA LUI BANCU: 

Florin Gardoș a fost suspendat 10 etape după ce i-a rupt piciorul lui Cosmin Băcilă, într-un meci Pandurii – FCSB 2-1, în 2011. Fostul fotbalist al celor de la Pandurii Târgu Jiu nu a putut să își mai revină la capacitate maximă după această accidentare și peste ani a dat o declarație dură la adresa lui Gardoș: “Gardoș mi-a nenorocit cariera, a intrat ca un țăran de la județ, apoi l-a durut în dos!”

VEZI VIDEO CU ACCIDENTAREA LUI BĂCILĂ: 

Gabi Mureșan a primit 16 etape de suspendare după un cot în figură pe care i l-a dat în gură lui Raul Rusescu în ASA Târgu Mureș – FCSB 1-0, în 2014. Ultima suspendare uriașă din Casa Pariurilor Liga 1 a venit în luna noiembrie a anului 2018 când Laurențiu Rus l-a lovit în gât pe Mihăilă, lovitură care l-a lăsat inconștient pe fotbalistul Craiovei.

VEZI VIDEO accidentarea lui Mihăilă: 

Din fericire, Valentin Mihăilă și-a revenit destul de repede și incidentul cu Rus nu a avut repercusiuni grave asupra carierei sale. Laurențiu Rus este unul dintre “durii” din fotbalul românesc, printre “victimele” mijlocașului la închidere fiind Adnan Aganovic (i-a provocat o fractură de mandibulă) și Alex Chipicu (fractură de tibie).

  • 2 ani este cea mai mare suspendare din ultimii ani din fotbalul românesc, Viorel Ion (Gloria Buzău)
  • 22 de etape a primit Ganea pentru că l-a strâns de gât pe arbitrul Dorin Mudura