Fotbal international

Cele mai mari teorii ale conspirației din fotbal. De ce cred fanii că „Harry Kane urăște Anglia” sau că „Mondialul din 2002 a fost aranjat”

23.03.2020 | 15:05
Cele mai mari teorii ale conspiratiei din fotbal De ce cred fanii ca Harry Kane uraste Anglia sau ca Mondialul din 2002 a fost aranjat
ADVERTISEMENT

Evenimentele din fotbal lasă locul multor interpretări, iar fanii dau dovadă de imaginație nu doar prin scenografiile sau cântece din tribune, ci și prin teoriile lansate în mediul online. FANATIK îți prezintă cele mai mari teorii ale conspirației din fotbal.

Conspirații ale teoriei din fotbal

1. „Nike l-a obligat pe Ronaldo să joace finala Mondialului din 1998”

Ronaldo Nazario, fostul mare atacant de la Real Madrid sau Inter, a suferit un atac de panică în noaptea de dinaintea finalei Campionatului Mondial din 1998, Franța – Brazilia, și, inițial, nu s-a aflat pe lista selecționerului Mario Zagallo.

ADVERTISEMENT

Totuși, Ronaldo a apărut în primul „11” al sud-americanilor, dar nu a reușit să oprească forța Franței, care s-a impus cu 3-0. Din cauza contextului, fanii au lansat acuzații că Nike, sponsorul Braziliei și al lui Ronaldo, ar fi impus ca „Il Fenomeno” să joace.

2. „Lasagna care a oprit Tottenham să ajungă în Champions League”

Înaintea ultimei runde a sezonului 2007 – 2008 din Premier League, rivalele Tottenham și Arsenal se aflau la egalitate de puncte, pe locurile patru și cinci, cu Spurs având avantaj în meciurile directe.

ADVERTISEMENT

În noaptea premergătoare jocului cu West Ham, jucătorii lui Tottenham au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au consumat lasagna la hotelul restaurantului în care erau cazați, și nu au putut evolua.

Spurs nu s-a putut baza pe cei mai importanți fotbaliști în meciul din ultima etapă, a pierdut cu 2-4, și rivala Arsenal a terminat pe locul patru, de Champions League, iar situația a ridicat suspiciuni în rândul fanilor.

ADVERTISEMENT

3. „Campionatul Mondial din 2002 a fost aranjat”

Campionatul Mondial din 2002 a fost găzduit de Coreea de Sud și Japonia, iar coreeni au reușit una dintre cele mai mari susprize din istoria recentă a fotbalului, ajungând în semifinale, după ce au trecut de Italia și Spania în optimi și sferturi.

În ambele confruntări cu granzii europeni, selecționata țării gazdă a beneficiat de mai multe decizii ale arbitrilor, ceea ce i-a făcut pe suporteri să creadă că meciurile au fost aranjate.

ADVERTISEMENT

Deciziile controversate din meciurile Coreei de Sud cu Italia și Spania:

4. „Comentatorii știu ce se va întâmpla”

Mulți dintre suporteri au lansat o teorie care pare, totuși, ce mai departe de realitate. Fanii consideră că ceea ce este prezentat la TV ca meci în direct a fost disputat deja înainte, iar comentatorii știu deja ce se va întâmpla.

5. „Ed Woodward a comandat atacul propriei locuințe”

Casa lui Ed Woodward, directorul executiv de la Manchester United, a fost atacată la începutul acestui an, iar Neil Ashton, jurnalist la The Sun, pe care Woodward l-a angajat în echipa sa de imagine, a fost prezent la neplăcutul eveniment.

Suporterii nu cred că prezența lui Ashton la locuința lui Woodward în acel moment a fost o coincidență, considerând că oficialul lui United a comandat atacul pentru a crește în popularitate.

6. „Planul de afacere al celor de la EA Sports”

Mulți dintre fanii simulatorului FIFA, lansat anual de EA Sports, se plâng de lipsa de inovații din modurile offline ale jocului, printre care „Modul Carieră”.

Gamerii consideră că uriașa companie nu investește în modurile lor preferate pentru a-i împinge spre „Ultimate Team”, un om online de joc, care aduce cele mai mari încasări, jucătorii având posibilitatea de a cumpăra, cu bani reale, pachete de fotbaliști care le pot îmbunătăți echipele.

7. „Tragerile la sorți sunt complet irelevante”

Mulți dintre suporterile fotbalului consideră că tragerile la sorți pentru Champions League sau Europa League sunt aranjate, UEFA stabilind meciurile în funcție de perspectiva financiară oferită.

8. „Harry Kane urăște Anglia”

Anglia a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial în 2018, unde a întâlnit Croația, iar Kieran Trippier a ridicat o întragă țară în picioare cu reușita din minutul cinci. În minutul 30, Harry Kane a fost la un pas să ducă scorul la 2-0, dar a trimis în portarul advers, într-o situație în care îi putea pasa lui Raheem Sterling, aflat cu toată poarta goală în față.

Modul în care Harry Kane a gestionat faza i-a făcut pe suporterii britanici să considere că atacantul lui Tottenham „urăște Anglia”.

Croația avea să egaleze în minutul 68, prin Perisic, și să se califice în finală datorită golului marcat de Mario Mandzukic în prelungiri.

Momentul ratării lui Harry Kane:

9. „Steven Gerrard a ratat intenționat un penalty”

Liverpool a avut o primă parte dezastruoasă în sezonul 2010 – 2011 și, în etapa 20, a pierdut cu Blackburn, scor 1-3.

Cu șase minute înaintea finalului partidei, Steven Gerrard a trimis un penalty mult peste poarta adversară, iar suporterii consideră că ratarea căpitanului „cormoranilor” a fost intenționată, având scopul de a-i grăbi plecarea antrenorului Roy Hodgson.

10. „Copa America se joacă mai des pentru a-i ușura misiunea lui Lionel Messi”

Lionel Messi a câștigat aproape tot ce se putea câștiga în fotbal, în afara unui trofeu cu echipa națională. Cei mai critici fani ai fotbalului au lansat o teorie, conform căreia numărul de ediții al Copa America a crescut în ultimul timp doar pentru a-i ușura misiunea lui Messi de a cuceri un trofeu cu Argentina.

În ultimii ani, Copa America s-a jucat în 2015, 2016, 2019 și o ediție a fost programată și pentru 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: