News

Cele mai negre secrete ale lui Nicolae Ceaușescu! Și Elena Ceaușescu avea viață dublă

21.06.2019 | 08:54
Cele mai negre secrete ale lui Nicolae Ceausescu Si Elena Ceausescu avea viata dubla
Soția fostului președinte comunist, Elena Ceaușescu a avut numeroase relații extraconjugale Sursa foto. click.ro

Soția fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu, a trăit mai multe povești de dragoste atât înainte de căsătoria cu dictatorul, cât și după ce a devenit prima doamnă în stat. Deși mulți nu ar crede așa ceva, Elena Ceaușescu l-a înșelat pe Nicolae Ceaușescu, iar după moartea celor doi, apropiații au dezvăluit mai multe amănunte picante despre viața amoroasă a Lenuței Petrescu și a amanților ei.

Amanții primei doamne în stat, Elena, soția lui Nicolae Ceaușescu

Elena Ceaușescu nu a fost o soție „tocmai” fidelă. L-a înșelat pe Nicolae Ceaușescu în repetate rânduri. Se pare că prima iubire a soției lui Ceaușescu a fost un tânăr pe care l-a cunoscut în satul natal, în Vișina. Este vorba de tatăl naistului Gheorghe Zamfir cu care a avut o relație înainte de a pleca acesta la București, unde s-a angajat chelner. Apropiații primei doamne în stat spun că Elena ar fi venit după el în capitală, dar acesta a respins-o.

Elena a rămas în București, unde s-a implicat în mișcarea comunistă, locul unde l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț, Nicolae Ceaușescu. Însă, înainte de căsătorie, în perioada în care Nicolae Ceaușescu era la închisoare, Elena a avut o relație cu un soldat neamț, iar relația a fost surprinsă chiar de fratele lui nea Nicu, Nicolae Andruță Ceaușescu. Se spune că Elena ar fi avut o relație chiar și cu fratele dictatorului! Relația cu Marin Ceaușescu a fost una de scurtă durată, încheindu-se odată cu plecarea acestuia în armată.

Pe lista cuceririlor Elenei Ceaușescu se numără și unchiul fostului președinte Ion Iliescu, Eftimie Iliescu. O altă iubire interzisă a fost cea cu generalul Victor Stănculescu, care era unul dintre oamenii de încredere ai fostului președinte comunist. Stănculescu a negat vehemenet orice legătură amoroasă cu soția lui Ceaușescu. Însă aghiotanții cuplului au afirmat că acesta îi prezenta primei doamne în stat planurile de cercetare științifică, personal, ”îndelung, cam prea des şi totdeauna între patru ochi”. În ciuda faptului că a fost infidelă, Elena Ceaușescu a afișat mereu o căsnicie perfectă.

Fizicianul Ioan Ursul a fost unul dintre amanții doamnei Ceaușescu
Prima doamnă în stat, Elena Ceaușescu, a avut o relație amoroasă cu fizicianul Ioan Ursu. Sursa foto: adevarul.ro

Relația cu doctorul Abraham Schechter și cu fizicianul Ioan Ursu

Tovarășa Ceaușescu s-a iubit cu medicul familiei în timp ce era căsătorită cu acte în regulă cu Nicolae Ceaușescu. Abraham Schechter era la rândul lui căsătorit, dar nu s-a sfiit niciodată să o mângâie chiar în fața personalului, în casa unde locuiau soții Ceaușescu. În anul 1973, medicul neamț a murit în condiții suspecte și pentru că moartea sa nu a fost elucidată nici până în aceste zile, gurile rele spun că dictatorul s-ar fi răzbunat. Varianta oficială arată că medicul s-ar fi aruncat de la etajul 5al Spitalului de Urgență Floreasca, dar există anumite suspiciuni că ar fi fost aruncat de la fereastră de persoane care au rămas necunoscute. După sinucidere s-a găsit un bilet de adio care arată că medicul și-a pus capăt zilelor din cauză că soția sa era grav bolnavă.

Aghiotantul lui Nicolae Ceaușescu, Nicolae Stan, a mărturisit că Elena s-a iubit și cu un fizician. Ioan Ursu a fost coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste și nu s-a ferit niciodată să arate public că se iubește cu doamna Ceaușescu. „La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”, a povestit Nicolae Stan într-un interviu.