Fotbal international

Cele mai oribile 7 reclame despre fotbal din istorie. VIDEO

21.11.2018 | 13:51
Cele mai oribile 7 reclame despre fotbal din istorie VIDEO

De-a lungul timpului au fost făcute multe reclame despre fotbal, fiind sportul rege şi totodată cel mai profitabil business pe tărâm sportiv. Evident, foarte multe dintre aceste publicităţi au fost de mare calitate şi e suficient să amintim spoturile realizate de Pepsi sau Coca Cola cu majoritatea starurilor balonului rotund sau cele concepute de Adidas.

Două dintre cele mai oribile 7 reclame despre fotbal sunt legate de Manchester United

Însă, cum peste tot există şi lucruri mai puţin reuşite, şi în reclamele despre fotbal au existat câteva rateuri mari, care au stârnit la vremea respectivă fie ilaritate fie multe râsete din partea celor care le-au vizionat. FANATIK.RO vă prezintă 7 dintre cele mai oribile reclame despre fotbal din istorie, reclame care au fost unele dintre ele modificate, după ce feedback-ul venit, mai ales dinspre suporteri, a fost extrem de negativ.

Manchester United – ICICI Bank

Suporterii lui United au fost extrem de iritaţi când au vizionat această reclamă făcută cu o bancă din India, partener oficial al clubului. Impresia generală a fost că sunt atât de multe lucruri prost făcute în acea reclamă încât se pune un mare semn de întrebare asupra calităţii profesionale a celor care au conceput-o. A avut, cum era de aşteptat, viaţă scurtă, după numeroasele semnale de nemulţumire venite dinspre suporterii lui United.

Manchester City – Etisalat UAE

S-a vrut a fi clipul de sărbătorire al titlului câştigat în ultimul sezon de băieţii lui Pep Guardiola. Ideea nu era rea, fanii şi jucătorii bătând din palme în chip de bucurie pentru performanţă. Însă per ansamblu videoclipul a fost primit foarte rău de suporterii lui City, care au mers până la a cere ca acesta să fie retras. La filmare au participat şi jucătorii, în frunte cu emblematicul golgeter argentinian Sergio Aguero.

Brentford – Funeral Directors

Este probabil cea mai proastă şi mai sinistră reclamă făcută vreodată în lumea fotbalului, iar suporterii echipei care activează în Championship, liga a doua din Anglia, au fost de-a dreptul oripilaţi de ceea ce au putut vedea că a reuşit conducerea clubului să încheie ca parteneriat de sponsorizare. Nici mai mult nici mai puţin decât un parteneriat cu o mare firmă de pompe funebre, care le promite fanilor coşciuge frumoase îmbrăcate în culorile alb-roşii ale lui Brentford!

Peter Schmeichel – Danepak

Uriaşul portar danez Peter Schmeichel a fost o legendă vie pe Old Trafford pentru suporterii lui Manchester United. Însă videoclipul în care apare pe post de măcelar şi în acelaşi timp cântă la mai multe instrumente şi dansează, alături de un grup de foşti internaţionali danezi este o găselniţă proastă, un adevărat kitsch.

John Arne Riise şi Morten Gamst Pedersen – The Players

Este un videoclip în limba norvegiană, în care apar trei dintre cunoscuţii internaţionali de acum 10 ani din Ţara Fiordurilor. Acţiunea se petrece într-un supermarket. Unul dintre internaţionali, Eric Huseklepp, încearcă să pună în coş o pungă de bomboane cu fructe, moment în care apar John Arne Riise şi Morten Gamst Pedersen, care sunt surprinşi de alegerea colegului lor pentru un produs cu multe chimicale şi E-uri. Drept urmare îl iau de acolo şi îi pun în mâini un mănunchi de banane.

Michael Owen – Dubai Tour

Îl vedem pe fostul atacant englez al lui Real Madrid la bordul elicopterului personal, invitându-ne la un tur aerian deasupra capitalei Emiratelor Arabe Unite. Turul Dubaiului se vede foarte uşor că este o reclamă şi nu dorinţa lui Michael Owen de a executa un zbor de agrement şi de a oferi astfel imagini impresionante cu panorama unuia dintre cele mai spectaculoase oraşe din lume. Pentru acest clip Owen a fost dur criticat de admiratorii săi.

Shinji Kagawa – SoftBank

Este un videoclip cu unul dintre cei mai apreciaţi jucători din naţionala Japoniei, Shinji Kagawa, o reclamă făcută de acesta la sistemele de telecomunicaţie SoftBank din Ţara Soarelui Răsare. Este o reclamă în care apare şi un câine care vorbeşte şi care se duce după toate mingile şutate de Kagawa, un videoclip fără cap şi fără coadă, care nu a prins absolut deloc în Japonia.