Life

Cele mai periculoase călătorii cu trenul. Vei fi la un pas de atac de panică prin aceste locuri. Rămâi fără aer și te rogi să ajungi cu bine

Unde se află cele mai periculoase trasee feroviare din lume. Sunt perfecte pentru iubitorii de adrenalină și de aventură.
07.04.2024 | 16:35
Cele mai periculoase calatorii cu trenul Vei fi la un pas de atac de panica prin aceste locuri Ramai fara aer si te rogi sa ajungi cu bine
Care sunt cele mai periculoase rute feroviare din lume. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Călătoriile cu trenul sunt, de cele mai multe ori, o adevărată aventură. Multe persoane aleg să călătorească cu acest mijloc de transport pentru a se bucura de peisaje. Însă, nu toate rutele ferate sunt unele plăcute și liniștite. În lume, există câteva drumuri feroviare care te vor speria și care te vor face să le eviți cu orice preț a doua oară.

Unde se află cele mai periculoase trenuri din lume

De obicei, atunci când vine vorba despre călătoriile cu trenul, majoritatea oamenilor se gândesc la peisaje frumoase, sate pitorești, munți falnici sau lacuri splendide. Se pune că nu contează călătoria, ci destinația, iar această regulă se poate aplica cu succes unora dintre cele mai periculoase trasee feroviare din lume.

ADVERTISEMENT

Există multe călătorii cu trenul în această lume care te vor face să-ți ții respirația din cauza traseelor periculoase. Aici, trenul trece prin munți, peste poduri vechi și chiar peste un vulcan. În ciuda pericolelor, s-ar putea să fie alegerea excelentă pentru pasionații de aventură și adrenalină.

Traseul Chennai – Rameswaram, India. Cine optează pentru acest traseu trebuie să știe că trenul merge direct, deasupra mării pe o distanță de peste 2 kilometri. Trenul trece pe Podul Pamban, un pod cu console pe mare care leagă orașul Chennai de insulele Rameswaram. Uneori, călătorii pot simți cum acesta se leagănă.

ADVERTISEMENT

Linia de calea ferată Argo Gede, Indonezia. Această linie ferată este cunoscută ca fiind una dintre cele mai periculoase din întreaga lume. Călătoria durează aproximativ trei ore și se realizează peste Podul Pylon Cikurutug. Podul nu are foarte bine delimitate capetele, așa că nu va dura prea mult până când se va instala frica.

Traseele perfecte pentru pasionații de adrenalină și de senzații tari

Traseul Aso Minami, Japonia. Când vine vorba despre cele mai periculoase trasee feroviare din Japonia, Aso Minami câștigă detașat locul 1. Acest traseu este perfect pentru cei care iubesc adrenalina. Aici, trenul trece peste cel mai mare vulcan activ din Japonia și anume, Muntele Aso. Aventura cu trenul din Japonia nu se oprește aici. După ce a trecut de vulcan, trenul își continuă traseul pe un pod fragil din fier, fără margini.

ADVERTISEMENT

Calea ferată Georgetown Loop, SUA. Deși multă lume este speriată de procesul de a obține viza pentru America, altceva ar trebui să instaleze panica. Mai exact, călătoria cu trenul în Colorado. Este o minune de inginerie care a fost creată pentru a accesa minele de argint de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Podul Devil’s Gate High este cel mai înfricoșător punct de pe acest traseu. Vânturile puternice fac ca orice mișcare a trenului să se simtă de mii de ori mai intensă. Aici, toate garniturile circulă cu viteză redusă, însă, oferă o priveliște uimitoare către Munții Stâncoși.

ADVERTISEMENT

În unele zone, turiștii au nevoie de viză pentru a se bucura de aceste trasee periculoase

Calea ferată White Pass și Yukon, SUA. Acest traseu din Alaska oferă pasionaților de aventură cel mai frumos peisaj. Traseul este considerat unul dintre cele mai periculoase din întreaga Americă. Aceasta a fost construită în apogeul Epocii de Aur, iar acum, oferă cea mai frumoasă vedere către Alaska.

Trenul spre nori, Argentina. Traseul feroviar lung de 217 kilometri leagă Salta din Argentina de Polvorillo din Chile. Trenul va trece prin 21 de tuneluri, pe 12 poduri masive și va traversa multe zone în zigzag și în spirală.

Trenul nasul Diavolului, Ecuador. Situat în Munții Anzi, acest tren traversează unul dintre cele mai periculoase trasee din lume. Acesta leagă părțile de coastă nordică de Quito și continuă spre Cuenca. Traseul are stânci, versanți abrupți, iar șinele sunt foarte vechi.

Trenul de bambus, Cambodgia. Acesta mai este cunoscut și sub numele de ”Norry” și este folosit strict pentru călătoriile locale și în turism. Trenurile de bambus sunt, de fapt, cărucioare realizate manual care circulă pe șine vechi. Sunt întâlnite în Battambang, iar turiștii se pot plimba zilnic cu ele, între ora 08:00 și 19:00.

ADVERTISEMENT
Tags: