Life

Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci de oameni și-au pierdut viața aici. Harta punctelor negre

Care sunt cele mai riscante plaje de pe litoralul românesc. Mulți turiști au murit. Harta unde nu e indicat să mergi la înot.
03.06.2024 | 15:14
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul romanesc unde nu e bine sa inoti Zeci de oameni siau pierdut viata aici Harta punctelor negre
Care sunt cele mai riscante plaje de pe litoralul românesc. Mulți turiști au murit. Harta unde nu e indicat să mergi la înot. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci de oamenii și-au pierdut viața aici. Harta punctelor negre. Salvamarii de la Marea Neagră trag un semnal de alarmă acum, la început de sezon.

Care sunt cele mai riscante plaje de pe litoralul românesc. Mulți turiști au murit. Harta unde nu e indicat să mergi la înot

Care sunt cele mai riscante plaje de pe litoralul românesc. Mulți turiști au murit. Harta unde nu e indicat să mergi la înot. Avertismentul este lansat în speranța că numărul tragediilor de anul acesta va fi mai mic față de alte perioade.

ADVERTISEMENT

Salvamarii le transmit turiștilor de pretutindeni să țină cont de indicațiile lor, dar și de culoarea steagului care este arborat pe fiecare plajă în parte. Mai exact, cele mai periculoase zone pentru înot se află aproape de diguri.

Curenții se formează, de regulă, în apropierea ţărmului şi produc acea spumă albă pe care o văd toți oamenii în anumite zone de la mare. Printre locurile care pot fi mortale se numără Mangalia, Costineşti, Mamaia şi Constanţa.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că în aceste regiuni apar cel mai des curenții rip, curenţi foarte periculoși. Din păcate, acești curenți de la Marea Neagră sunt atât de puternici încât și cei mai experimentați înotători pot avea probleme.

Care sunt regulile salvamarilor de pe litoral

Salvamarii care se află perioada aceasta pe litoralul românesc transmit că turiștii trebuie să respecte câteva reguli simple. Aceștia le cer oamenilor să nu depăşească geamandurile înot și să respecte semnificaţia steagurilor înălţate de salvamari.

ADVERTISEMENT

„Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ţinem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar”, este mesajul transmis în fiecare an de Primăria Constanţa, relatează stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Cât despre culoarea steagurilor arborate la Marea Neagră oamenii trebuie să știe că cel galben cu roşu înseamnă că zona este supravegheată de salvamari. De asemenea, steagul galben arată că au voie în apă doar înotătorii experimentaţi.

În plus, steagul roşu spune că scăldatul este complet interzis, ceea ce înseamnă că turiștii trebuie să stea numai pe plajă. Pericolele sunt și mai mari în largul apei, motiv pentru care turiștii trebuie să fie foarte atenți.

Totodată, steagul roșu reprezintă un pericol scăzut, cu valuri calme și înot în siguranță. Steagurile roșii duble înseamnă că înotul este foarte periculos, adică apa este închisă pentru utilizarea publică. Steagul violet atrage atenția asupra faptului că au fost observate viețuitoare marine periculoase.