News

Cele mai periculoase poziţii de somn: cauzează apariţia unor BOLI GRAVE

O zi încărcată de la birou te face să ai nevoie de un somn odihnitor şi relaxant, în timpul căruia organismul să se poată regenera pentru a-şi continua activităţile a doua zi. ...
20.06.2017 | 10:37
Cele mai periculoase pozitii de somn cauzeaza aparitia unor BOLI GRAVE
ADVERTISEMENT

O zi încărcată de la birou te face să ai nevoie de un somn odihnitor şi relaxant, în timpul căruia organismul să se poată regenera pentru a-şi continua activităţile a doua zi. 

Un aspect destul de important atunci când ne referim la odihna nocturnă este legat de poziţia în care dormi, aceasta poate să spună multe desptre personalitatea ta, dar şi despre bolile la care poţi fi predispus.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit celor de la dailymail.co.uk, aproximativ 95% din populaţie doarme în aceeaşi poziţie pe parcursul nopţii, schimbând foarte rar poziţia de dormit.

Încăpăţânarea, dorinţa de a domina, îngrijorarea, stresul exagerat, dar şi alte detalii le poţi afla observând cum obişnuieşte cel de lângă tine să doarmă.

ADVERTISEMENT

Dormitul pe o parte

Adoptarea acestei poziţii are principalul beneficiu că reduce refluxul de acizi gastrici, indigestia, însă ajută la formarea prematură a ridurilor, afirmă profesorul Jim Horne, de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughboroug.

Refluxul gastro-esofagian se produce atunci când acidul din stomac ajunge în esofag. Această aciditate se produce în momentul în care se slăbeşte sfincterul esofagian inferior şi provoacă în felul acesta atât durere, cât şi arsuri.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că această problemă se poate rezolva cu uşurinţă adoptând poziţia de dormit pe partea stângă a corpului.

Rezolvarea acestei probleme este dormitul pe partea stanga a corpului.

Dormitul pe o parte este benefic pentru pacienţii care au apnee de somn obstructivă, sforăie, au dureri de spate şi de gât, dar şi pentru gravide mai ales spre finalul sarcinii.

ADVERTISEMENT

Dormitul pe spate

Extrem de benefic atunci când suferi de artrită, dureri articulare, mai ales pentru că în felul aceasta greutatea corpului este distribuită egal.

Din păcate, această poziţie favorizează apariţa sforăitului, în special în cazul persoanelor care se luptă cu problema kilogramelor în plus. În această poziţie, organismul respiră mai repede, motiv pentru care anumite ţesuturi rămân neoxigenate, aspect acre accentuează problemele existente respiratorii, cât şi cele circulatorii, mai ales astmul.

Cel mai indicat este ca, în momentul în care începi să sforăi, să apelezi la o pernă mai tare pe care să o aşezi sub cap sau să schimbi poziţia corpului pe o parte, de preferat pe partea stângă.

Dormitul în poziţia fetusului

Peste 50% dintre persoanele care au participat la acest studiu, au recunoscut că adoptă această poziţie în timpul nopţii.

Această poziţie este comună la persoanele conştiincioase şi ordonate, care se preocupă pentru orice lucru mărunt, dure la exterior şi extrem de sensibile la interior.

Adesea poate provoca dureri la nivelul gâtului, a cefei, mai ales că pe parcursul zilei coloana este supusă unor sarcini destul de mari iar dormitul în această poziţie este ideală ami ales deoarece curbarea corpului spre interior deschide spatele, reducând astfel presiunea de pe discurile coloanei vertebrale şi diminuând durerile de spate mai ales cele lombare.

Poziţia copac, poziţia oamenilor inflexibili

În general, cam 3 din 10 oameni adoptă această poziţie pe parcursul nopţii, în care corpul este drept, într-o parte iar membrele într-o parte diferită de corp.

Specifică persoanelor intransigente, încăpăţânate, autoritare. Dacă obişnuieşti să dormi pe o parte şi cu braţele întinse spre faţă atunci aparţii categoriei de oameni sociabili, adaptabili.

Această poziţie îţi permite să menţii contactul cu persoana iubită, în felul aceasta ajută considerabil la reducerea stresului şi la un somn mai bun.

Dormitul pe burtă 

Din păcate, aceasta este poziţia care contribuie cel mai mult la măcinarea dinţilor, prezenţa amorţelii şi a durerilor la mâini, însă este benefică pentru reducerea sforăitului deoarece muşchii nu apasă pe gât din cauza gravitaţiei.

Rotirea gâtului într-o parte poate provoca o adevărată tensiune şi probleme pentru nervii din partea superioară a corpului.

Poziţia zburătorului

Onişnuieşti să dormi cu faţa în jos şi cu braţelşe întinse în lateral? Atunci trebuie să ştii că această poziţie este cunoscută sub denumirea de poziţia zburătorului.

Este specifică persoanelor exuberante, nonconformiste, susceptibile de a experimenta stări de anxietate şi depresie.

Această poziţie este benefică dacă te confrunţi cu tulburări digestive.

SURSĂ: Realitatea.net

ADVERTISEMENT