Advertorial

Cele mai populare echipe din România pe rețelele sociale

Echipele de fotbal din România alocă o atenție tot mai mare relației cu fanii prin intermediul social media.
12.09.2022 | 13:32
Cele mai populare echipe din Romania pe retelele sociale
ADVERTISEMENT

Iar numărul de urmăritori de pe platformele de socializare reprezintă și un indicator al popularității de care acestea se bucură. FCSB este de departe echipa cu cel mai mare număr de simpatizanți, urmată de Dinamo și Universitatea Craiova.

Top cele mai populare echipe de fotbal din România

 1. FCSB

Gruparea roș-albastră are peste 1.775.000 de like-uri pe Facebook și peste 225 de mii de urmăritori pe Instagram. În pofida conflictului juridic care nu i-a mai permis să poarte numele Steaua, FCSB rămâne cea mai iubită echipă din România. Din acest motiv, are și cea mai mare medie de spectatori la meciurile din acest sezon. Calificată în grupele Conference League, FCSB are însă probleme în competiția internă, dar fanii rămân aproape de echipă.

ADVERTISEMENT

În același timp, FCSB este și echipa din România care investește cei mai mulți bani în transferuri. Spre exemplu, în vară a cumpărat jucători de peste 5 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători au fost David Miculescu, adus cu 1.7 milioane de euro de la UTA Arad, și Andrea Compagno, cumpărat cu 1.5 milioane de euro de la U Craiova 1948. În același timp, este și echipa care vinde constant jucători pe sume importante, doborând recorduri pe piața internă.

2. Dinamo

Una dintre echipele cu cea mai mare tradiție din România are 413 mii de urmăritori pe Facebook și peste 37 de mii pe Instagram. Dinamo este una dintre cele mai titrate echipe din țara noastră, cu 18 campionate câștigate, însă ultimul datează tocmai din 2007. De asemenea, trupa din Ștefan cel Mare are și 13 Cupe ale României, o Cupă a Ligii și 2 Supercupe ale României.

ADVERTISEMENT

La nivel continental, este semifinalistă în Cupa Campionilor Europeni în 1984 și în Cupa Cupelor în 1990. De ceva ani, Dinamo traversează însă un moment mai puțin fast, iar în acest sezon evoluează în Liga 2. Are de partea ei suporterii care au sprijinit-o financiar în ultimii ani, dar clubul reușește să atragă și sponsori de renume care încearcă să susțină acest brand de tradiție. Din vară, sponsorul principal este 888, unul din cei mai mari operatori din industria de gambling. Licențiat ONJN în România, 888 oferă pariuri sportive și jocuri de casino și este una din destinațiile cele mai populare pentru amatorii de poker online – cu sute de turnee zilnice și mese cash de Texas Holdem poker ori Omaha.

3. Universitatea Craiova

Oltenii au peste 268 de mii de urmăritori pe Facebook și peste 58 de mii pe Instagram. Sunt foarte activi pe rețelele de socializare și își țin fanii la curent cu toate evenimentele din viața echipei. Gruparea lui Mirel Rădoi a ratat în acest sezon calificarea în grupele Conference League și se axează pe competiția internă, unde speră să câștige primul titlu după o lungă pauză și să oprească hegemonia celor de la CFR Cluj, care au câștigat campionatul în ultimele cinci ediții.

ADVERTISEMENT

Craiova și-a anunțat de fiecare dată ambițiile pentru trofeu în ultima perioadă, însă a cedat pe final și a fost nevoită să se mulțumească doar cu trofeele din Cupa României. Ce-i drept, ultimul sezon a fost dezamăgitor, dar oltenii au planuri mari în noua stagiune.

4. CFR Cluj

Echipa care a dominat ultimele sezoane din campionatul intern are peste 155 de mii de urmăritori pe Facebook și peste 54 de mii pe Instagram. Este activă pe rețelele de socializare, încearcă să efectueze diverse campanii prin care să îi fidelizeze pe fani, concursuri, pachete VIP și multe altele. De asemenea, departamentul media al clubului publică în mod constant story-uri pentru ca fanii să aibă un acces cât mai important în viața echipei.

ADVERTISEMENT

În plan sportiv, CFR Cluj este de ani buni echipa care domină fotbalul românesc. A câștigat ultimele cinci titluri și este prezentă și în grupele Conference League. Chiar dacă a început cu stângul, în remiza cu Balkani, CFR are un lot suficient de experimentat și adversare de nivelul său pentru a spera la calificarea în primăvara competiției.

 5. Farul Constanța

Constănțenii au peste 144 de mii de urmăritori pe Facebook și peste 43 de mii pe Instagram. Ce-i drept, faptul că acest proiect este deținut de Gică Hagi ajută foarte mult, din moment ce “Regele” este unul dintre cei mai iubiți sportivi din istoria României. Farul s-a remarcat încă din perioada în care se numea Viitorul ca fiind un proiect sănătos, care pune accent pe creșterea și promovarea tinerilor.

Clubul nu a fost implicat în scandaluri, iar acest lucru a atras multă simpatie și din partea suporterilor neutri. Hagi a creat de la zero o echipă care a devenit campioană și, după ce ultimele sezoane au fost mai slabe, în actualul constănțenii s-au întărit serios și au adus jucători cu experiență precum Denis Alibec și Gabi Torje, în speranța că vor putea lupta pentru play-off. Iar startul sezonului este unul promițător, Farul fiind una dintre cele mai în formă echipe.

ADVERTISEMENT