Cele mai proaste feluri de mâncare din lume au primit numeroase păreri negative de la cei care le-au încercat. Foarte puține persoane sunt dispuse să le încerce.
În cazul preparatelor culinare, gusturile sunt diferite pentru fiecare persoană în parte. Anumite feluri de mâncare foarte populare pot fi pe placul multor oameni, în timp ce alții nu le agreează.
Publicația TasteAtlas a dezvăluit care sunt cele mai prost cotate 100 de feluri de mâncare din toată lumea, ținând cont de aproximativ 600.000 de evaluări din baza de date a publicului.
În top, pe locul cinci, se află un preparat culinar celebru în Marea Britanie, și anume mâncarea tradițională Cockney, care datează din secolul al XVIII-lea. Aceasta conține anghile tăiate, care sunt fierte în apă și oțet, dar și diverse condimente, precum nucșoară sau cuișoare.
Amestecul devine gelatinos, pe măsură ce se răcește. Anghilele în jeleu pot fi consumate calde sau reci. Felul de mâncare a devenit foarte popular în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
În perioada respectivă, anghilele erau foarte comune în Tamisa, așa că erau utilizate pentru a-i hrăni pe cei înfometați. În ziua de astăzi, nu mai este un preparat atât de consumat.
Unele persoane ar putea găsi “neplăcut” acest preparat. Anghilele sunt “delicate și moi”, cu un gust “unic, blând, ușor sărat, ca heringul murat, dar fără mirosul neobișnuit de ‘pește’”.
Cândva, preparatul era vândut în aproximativ 100 de magazine din Londra. De-a lungul anilor, acestea s-au închis. Felul de mâncare se poate consuma, însă, în mai multe locuri din capitala Regatului Unit, potrivit metro.co.uk.
În acest top este și un preparat spaniol, și anume Anulas a la cazuela. Preparatul ocupă locul al patrulea. Aceasta este o mâncare tradițională preparată din angulas (pui de anghilă), usturoi, fulgi de chili, sare și ulei de măsline.
Calskrove din Skellefteå, un fel de mâncare originar din Suedia, ocupă locul al treilea. Este un fel de mâncare bogat în carbohidrați și include o calzone umplută cu hamburgeri, inclusiv chifla, sosul și garniturile, printre care și cartofii prăjiți.
Felul de mâncare a fost reat în restaurantul Tre Kronor și a fost destinat clienților care nu puteau decide dacă vor comanda o pizza sau un burger.
Bocadillo de sardinas, un alt preparat spaniol, a obținut locul al doilea. Este vorba despre un sandviș servit pe barra de pan, umplut cu conserve de sardine și cu alte suplimente, cum ar fi roșii, ardei, salată, măsline, ouă fierte, muștar, maioneză, ciuperci sau ulei de măsline.
Cel mai prost fel de mâncare a fost considerat, însă, Blodpals din Laponia, Finlanda. Acestea sunt găluște din făină de secară sau de orz, dar și din sânge de animal.
Acest sânge ar fi fost de ren, în mod tradițional, însă rețetele din prezent utilizează și sânge de vită sau de porc.
“Uneori sunt umplute cu un amestec de ceapă rumenită și slănină tăiată cubulețe și sunt gătite de obicei în bulion de carne aromat.
Găluștele Blodpalt sunt de obicei savurate ca garnitură, însoțite de slănină sau carne de porc prăjită, unt și gem de lingonberry”, se arată în descrierea acestui preparat.