Fotbal international

Cele mai ruşinoase rezultate din istoria FCSB în cupele europene! Meciurile care puteau aduce dezastrul pentru Gigi Becali! Video

02.08.2019 | 09:30
Cele mai rusinoase rezultate din istoria FCSB in cupele europene Meciurile care puteau aduce dezastrul pentru Gigi Becali Video
Cele mai ruşinoase rezultate din istoria FCSB în cupele europene (sursă foto: sportpictures.eu)

FANATIK îţi prezintă cele mai ruşinoase rezultate din istoria FCSB în cupele europene. Vicecampioana României a fost învinsă de Alashkert, scor 2-3, şi a tremurat serios pentru calificarea în turul 3 preliminar din Europa League. Meciul de la Giurgiu intră în colecţia de prestaţii slabe ale roş-albaştrilor în Europa.

Cele mai ruşinoase rezultate din istoria FCSB în cupele europene. Neman Grodno putea produce o mare surpriză

Înfrângerea cu Alashkert, care a adus şi demisia lui Bogdan Andone, intră în categoria celor mai ruşinoase rezultate din istoria FCSB în cupele europene. La şapte luni de când Gigi Becali preluase clubul din Ghencea, roş-albaştrii au fost la un pas de un dezastru de proporţii în Europa. În prima dublă a sezonului 2003-2004 din Cupa UEFA, echipa antrenată pe atunci de Victor Piţurcă s-a duelat cu Neman Grodno din Belarus.

În tur, la Minsk, FCSB a obţinut o remiză, scor 1-1, în extremis, după golul marcat de Daniel Opriţa în minutul 89. Pe “Ghencea”, la retur, roş-albaştrii nu au fost în stare să obţină victoria, meciul terminându-se la egalitate, 0-0. FCSB obţinea calificarea în următoru tur datorită golului marcat în deplasare.

FCSB - Neman Grodno 0-0
FCSB – Neman Grodno 0-0

Dubla remiză cu Sheriff Tiraspol în grupele Europa League

Un alt rezultat ruşinos a fost obţinut de FCSB în dubla cu Sheriff Tiraspol din grupele Europa League 2009-2010. Cap de serie la tragerea la sorţi, formaţia finanţată de Gigi Becali nu a putut să învingă campioana Moldovei. În tur, pe “Ghencea”, FCSB a încheiat meciul cu o remiză, scor 0-0. “Nu trebuie să facem o tragedie, nu este un eşec. Credeam în mai mult, dar asta este. N-a fost uşor pentru noi, dar nu am jucat la maximum. Nu m-au dezamăgit jucătorii, este vina mea. Trebuia să fac mai multe astăzi”, spunea Cristiano Bergodi la finalul meciului.

FCSB - Sheriff Tiraspol 0-0 (sursă foto: sportpictures.eu)
FCSB – Sheriff Tiraspol 0-0 (sursă foto: sportpictures.eu)

În retur, la Tiraspol, FCSB a evitat o înfrângere în faţa lui Sheriff cu trei minute înainte de finalul meciului. Juan Carlos Toja a înscris în minutul 87, după ce Amat Diedhiou deschisese scorul pentru moldoveni. “Suntem fericiţi, am făcut egal cu Steaua, nu cu orice echipă”, spunea la finalul meciului Dorian Arbănaş.

Dezastru cu Maccabi Haifa în Israel

Una dintre cele mai ruşinoase prestaţii ale FCSB-ului a venit în grupele Europa League din sezonul 2011-2012. Pe 20 octombrie 2011, formaţia antrenată de Ilie Stan pierdea fără drept în apel în faţa lui Maccabi Haifa, scor 0-5. Cu Eric Bicfalvi şi Valentin Iliev eliminaţi, roş-albaştrii erau conduşi la pauză de israelieni cu 0-3. “Sunt foarte dezamăgit. Nu ne-a ieşit nimic, nici colectiv, nici individual. Toată lumea a fost sub aşteptări. E ceva la care nu ne aşteptam, dar trebuie să mergem mai departe. O să analizăm ce am greşit şi vom încerca să remediem greşelile. E normal să fim foarte supăraţi, la fel şi patronul, care a plecat înainte de final, are toate motivele să fie supărat. A fost un accident”, spunea Ilie Stan la finalul meciului.

Rosenborg i-a interzis accesul în grupele Europa League

Rosenborg este o mai veche cunoştinţă a FCSB-ului, norvegienii eliminând formaţia roş-albastră în drumul spre grupele Ligii Campionilor în sezonul 2005-2006. Zece ani mai târziu, RBK nu mai era forţa de la începutul anilor 2000, când era o prezenţă constantă în grupele UEFA Champions League, şi a umilit-o pe vicecampioana României în play-off-ul Europa League.

Pe Arena Naţională, Rosenborg a făcut instrucţie cu FCSB, obţinând o victorie netă, scor 3-0. La Trondheim, echipa antrenată pe atunci de Mirel Rădoi a câştigat doar cu 1-0, după golul lui Adi Popa, iar roş-albaştrii ratau prezenţa în grupele Europa League.

Cele mai ruşinoase rezultate obţinute de FCSB în cupele europene

  • FCSB – Neman Grodno 0-0 (Cupa UEFA 2003-2004)
  • FCSB – Zeleznik Belgrad 1-2 (Cupa UEFA 2004-2005)
  • FCSB – Sheriff Tiraspol 0-0 (Europa League 2009-2010)
  • Maccabi Haifa – FCSB 5-0 (Europa League 2011-2012)
  • FCSB – Spartak Trnava 0-1 (Europa League 2012-2013)
  • FCSB – Trencin 2-3 (Liga Campionilor 2015-2016)
  • FCSB – Rosenborg 0-3 (Europa League 2015-2016)
  • FCSB – Lugano 1-2 (Europa League 2017-2018)
  • FCSB – Alashkert 2-3 (Europa League 2019-2020)