News

Cele mai sănătoase alimente şi fructe. Anunţul făcut de Ministerul Agriculturii

Autor: Daniel Scripcaru | 27.06.2019 | 12:20
Cele mai sănătoase alimente şi fructe

Ministerul Agriculturii se află în plin control prin piețele din România pentru a vedea dacă produsele vândute sunt printre cele mai sănătoase alimente şi fructe din România! Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat, până în prezent, 385 probe din legume şi fructe autohtone atât din culturi, cât şi din reţelele comerciale din România, anunță Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Cele mai sănătoase alimente şi fructe

Potrivit unui comunicat al MADR, în cazul a 307 de probe ale căror analize au fost finalizate nu s-au înregistrat depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maximă admisă. “Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent un număr de 385 probe din legume şi fructe autohtone atât din culturi cât şi din reţelele comerciale (pieţe agroalimentare).

Au fost finalizate analizele de laborator pentru un număr de 307 de probe, fără a se înregistra depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maximă admisă, conform prevederilor Reg.nr.396/2005 privind conţinuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau produse alimentare şi hrană de origine vegetală pentru animale, cu modificările şi completările ulterioare. Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori”, se arată în comunicatul citat.

Cele mai sănătoase alimente şi fructe
Cele mai sănătoase alimente şi fructe

Fructe și legume din România, în piețele din țară

Ministerul de resort precizează, totodată, că, în această perioadă, pieţele agroalimentare din România oferă consumatorilor legume şi fructe de sezon din producţia autohtonă. Astfel, sunt expuse în toate pieţele legume din majoritatea speciilor: tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, mazăre, verdeţuri şi fructe de sezon: cireşe, piersici, caise etc, toate produse în România.

Datele MADR arată că în pieţele agroalimentare din Bucureşti sunt prezenţi zilnic, în medie, peste 250 de producători beneficiari ai Programului de sprijin pentru tomate, cultivate în sere şi solarii cu o producţie cantitativă şi calitativă ce asigură necesarul de consum intern de tomate de calitate.

Au fost controlate 490 de pieţe agroalimentare şi 160 depozite en-gros de legume şi fructe din țară și au fost aplicate amenzi de 86.400 lei, dar au fost aplicate şi un număr de 260 avertismente cu planuri de remediere.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE