Sporturi

Cele mai scumpe divorţuri din lumea sportului! Roman Abramovici e campion: a plătit peste un miliard de lire sterline

05.06.2020 | 21:04
Cele mai scumpe divorturi din lumea sportului Roman Abramovici e campion a platit peste un miliard de lire sterline
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului au existat multe divorțuri în lumea sportului, însă unele dintre ele au atras atenția tuturor, din cauza sumelor exorbitante pe care le-au primit fostele neveste, Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, fiind campion fără discuții, după ce a plătit peste un miliard de lire sterline fostei soții.

Cele mai scumpe divorțuri din lumea sportului

Divorțurile nu sunt ușoare pentru nimeni, însă mai multe personalități din lumea sportului au trecut prin unele dintre cele mai grele divorțuri din lume, după ce au fost obligați, prin hotărâri judecătorești, să plătească sume enorme de bani către fostele soții.

ADVERTISEMENT

Shaquille O’Neal și Shaunie O‘Neal – Shaquille O’Neal a scris istorie în NBA pentru LA Lakers şi Miami Heat, însă lucrurile nu i-au mers la fel de bine în căsnicie. După nouă ani de căsătorie cu Shaunie, cei doi soți au decis să pună capăt relației, urmând ca fostul jucător de baschet să ofere o sumă lunară pentru fosta soție și cei patru copii ai lor.

Astfel, Shaquille plătește lunar 8.000 de dolari către Shaunie și încă 8.000 de dolari pentru cei patru copii ai săi, ceea ce înseamnă un total de 16.000 de dolari pe lună.

ADVERTISEMENT
Shaquil și Shaunie O'Neal. Sursă foto: thesun.co.uk
Shaquil și Shaunie O’Neal. Sursă foto: thesun.co.uk

Nick și Valerie Faldo – fostul jucător britanic de golf a fost în centru atenției după divorțul de soția sa, căreia a trebuit să-i plătească nu mai puțin de 7.500.000 de lire sterline. Chiar și așa, se spune că averea lui Nick Faldo este de 35.000.000 de lire sterline.

Nick și Valerie Faldo. Sursă foto: thesun.co.uk
Nick și Valerie Faldo. Sursă foto: thesun.co.uk

Nici Mike Tyson nu a scăpat de top

Mike Tyson a recunoscut că a făcut multe greșeli în tinerețe care l-au afectat atât în carieră, cât și în viață. Robin Givens a divorțat de „Iron Mike” după doar un an, spunând că pugilistul a amenințat-o că o omoară.

ADVERTISEMENT

Pentru un singur an de căsnicie, Mike Tyson a fost obligat să plătească 10.000.000 de dolari către Robin.

Mike Tyson și Robin Givens. Sursă foto: thesun.co.uk
Mike Tyson și Robin Givens. Sursă foto: thesun.co.uk

Hulk și Linda Hogan – Hulk Hogan a fost unul dintre cei mai cunoscuți wrestleri din lume, acesta având o carieră destul de bună și în lumea cinematografiei.

ADVERTISEMENT

Deși căsnicia cu Linda părea să meargă bine, aceștia având și o emisiune de reality show împreună, Hulk a fost acuzat că a înșelat-o cu o prietenă de-a fiicei lor.

Astfel, Hulk Hogan a trebuit să plătească 13.920.000 de dolari către Linda, care a obținut și 40% din valoarea companiilor deținute de fostul luptător.

Hulk Hogan și Linda. Sursă foto: thesun.co.uk
Hulk Hogan și Linda. Sursă foto: thesun.co.uk

Alex Rodriguez și Cynthia Scurtis – celebrul jucător de baseball a avut mereu o reputație pentru cuceririle sale. În 2002 s-a căsătorit cu Cyntia Scurtis, dar mariajul lor a rezistat până în anul 2008, când aceasta s-a simțit „abandonată emoțional”, mai ales că Alex o înșela.

Astfel, Cynthia a primit 17.000.000 de dolari în urma divorțului.

Alex Rodriguez și Cynthia Scurtis. Sursă foto: thesun.co.uk
Alex Rodriguez și Cynthia Scurtis. Sursă foto: thesun.co.uk

O altă lovitură din viața lui Lance Armstrong

Viața lui Lance Armstrong a luat o turnură neașteptată, după ce a recunoscut că s-a dopat, iar toate titlurile fostului ciclist au fost retrase, precum și colaborările cu mai multe firme importante.

În anul 2003, Lance a pus capăt unei căsătorii de șase ani cu Kristin, fostă jurnalistă, iar conform autobiografiei sale, Lance a plătit 19.000.000 de dolari din cauza divorțului.

Lance și Kristin Armstrong. Sursă foto: thesun.co.uk
Lance și Kristin Armstrong. Sursă foto: thesun.co.uk

Tiger Woods și Elin Nordegren – celebrul jucător de golf american a fost prins înșelându-și soția, iar Elin nu a suportat trădarea soțului, cerându-i imediat divorțul.

Unul dintre cele mai mediativate divorțuri din lume, i-a adus lui Tiger o pagubă de peste 100.000.000 de dolari.

Tiger Woods și Elin Nordegren. Sursă foto: thesun.co.ul
Tiger Woods și Elin Nordegren. Sursă foto: thesun.co.uk

Greg Norman și Laura Andrassy – un alt jucător de golf își face prezența în top, iar Greg Norman l-a „bătut” pe Tiger Woods la capitolul sumă plătită din cauza divorțului.

Greg a fost nevoit să-i plătească Laurei, o fostă însoțitoare de bord, suma de 105.000.000 de euro.

Greg Norman și Laura Andrassy. Sursă foto: thesun.co.uk
Greg Norman și Laura Andrassy. Sursă foto: thesun.co.uk

Michael și Jaunita Jordan – Michael Jordan este cel mai bogat fost sportiv din lume, reușind să-l devanseze pe Ion Țiriac în acest an, dar fostul star al NBA-ului a avut probleme serioase în căsnicia cu Juanita.

Michael și Juanita s-au căsătorit în 1989, dar au divorțat în 2006, din cauza „differențelor de caractere” dintre cei doi. Astfel, Michael a plătit nu mai puțin de 170.000.000 de euro către Juanita.

Michael și Juanita Jordan. Sursă foto: thesun.co.uk
Michael și Juanita Jordan. Sursă foto: thesun.co.uk

Roman Abramovici depășește toate așteptările

Roman Abramovici este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume, iar patronul lui Chelsea și-a „permis” să îi dea fostei soții peste 1.000.000.000 de euro pentru divorț.

Abramovici a divorțat în 2007 de fosta sa soție Irina, alături de care are cinci copii, căreia i-a transferat și patru case.

Roman și Irina Abramovici. Sursă foto: thesun.co.uk
Roman și Irina Abramovici. Sursă foto: thesun.co.uk

Averea patronului lui Chelsea este atât de mare, încât acesta deține o flotă de avioane în valoare de 500.000.000 de lire sterline. Sumele de bani cheltuite de omul de afaceri rus sunt cu adevărat exorbitante, iar acesta deține și un Boeing 767-33A, poreclit „Bandit”, în valoare de 240.000.000 de lire sterline, pe care l-a remodelat după bunul plac, pentru a-și face călătoriile mult mai plăcute.

Cu Abramovici la putere Chelsea a reușit cele mai mari mari performanțe din istoria sa, câștigând de cinci ori titlul și tot de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii, o dată Champions League și de două ori Europa League, un bilanț cu adevărat impresionant.

  • 53 de ani a împlinit Roman Abramovici pe data de 24 octombrie
ADVERTISEMENT
Tags: