Sporturi

Cele mai scumpe maşini din lume în 2019. Galerie FOTO

05.05.2018 | 20:42
Cele mai scumpe maşini din lume în 2018. Sweptail by Rolls Royce este pe locul 1

Sunt frumoase, foarte rare şi dinsponibile doar pentru un număr extrem de redus de persoane. Preţurile lor pornesc de la peste un milion de euro şi sunt conduse mai ales de sportivi celebri, vedete şi miliardari excentrici. Totuşi, nu oricine are bani le poate cumpăra. Sunt ediţii limitate şi mulţi ar vrea să se afişeze la volanul lor. De la McLaren P1 LM la Sweptail by Rolls Royce, vă prezentăm cele mai scumpe maşini din lume în 2019. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO

Modelul McLaren P1 ML
Cele mai scumpe maşini din lume în 2018. McLaren P1 LM este pe locul 5

McLaren P1 ML – 3,6 milioane de dolari

Locul 5 este ocupat de McLaren P1 ML, care nu este o maşină de producţie, ci mai degrabă o versiune legală pentru stradă a McLaren P1 GTR, destinată exclusiv pentru circuit. Bolidul a fost transformat de britanicii de la Lanzante, care au cumpărat originalul P1 de la McLaren. Noua versiune a fost fabricată şi vândută doar unui grup select de cumpărători în SUA, Japonia, Emiratele Arabe Unite şi Marea Britanie. Baia de ulei a motorului de 3,8 litri (două turbine V8) este placată cu aur. Dezvoltă 1.000 de cai putere, este mai uşoară ca P1 GTR şi se zvoneşte că în lume sunt doar 5 exemplare scoase la vânzare. Preţul este pe măsură: 3,6 milioane de dolari.

Modelul Lamborghini Veneno Roadster
Cele mai scumpe maşini din lume în 2018. Lamborghini Veneno Roadster este pe locul 4

Lamborghini Veneno Roadster – 4,5 milioane de dolari

Pe locul 4 în topul celor mai scumpe maşini din lume în 2018 se află Lamborghini Veneno Roadster, care a fost concepută pentru cea de-a 50-a aniversare a companiei. Cuvântul “Veneno” vine din limba spaniolă şi înseamnă venin. Cel mai probabil producătorii au ales acest nume pentru că designul bolidului este… “mortal”! Din exterior arată ca o navă extraterestră. Sub capotă dai de un motor de 6,5 litri V12, în timp ce cutia de viteze este în 7 trepte, atât manuală, cât şi automată. Dezvoltă 740 de cai putere şi atinge 100 km/h în doar 2,9 secunde. Au fost fabricate doar 9 exemplare. Cine vrea să aibă o asemenea maşină în garaj trebuie să scoată din buzunar 4,5 milioane de euro.

Modelul Koeningsegg CCRX Trevita
Cele mai scumpe maşini din lume în 2018. Koenigsegg CCXR Trevita este pe locul 3

Koeningsegg CCXR Trevita – 4,8 milioane de euro

A treia cea mai scumpă maşină din lume în 2018 este Koeningsegg CCXR Trevita. Producătorii suedezi s-au obişnuit deja cu finisajele din fibră de carbon, aşa că pentru acest exemplar au folosit o nouă variantă de acest tip, Diamond Weave Finish. Conceptul a fost dezvoltat de Koeningsegg special pentru Trevita. Astfel, constructorul a reuşit să îmbrace fibrele de carbon cu finisaje de diamant. Planul iniţial prevedea construirea a 3 exemplare CCXR Trevita, însă din cauza complexităţii finisării cu diamant, au fost finalizate doar 2 maşini de acest gen. Este unul dintre cele mai luxoase proiecte ale celor de la Koeningsegg. Prin urmare, preţul este fabulos: 4,8 milioane de euro.

Modelul Mercedes-Benz Maybach Exelero
Cele mai scumpe maşini din lume în 2018. Mercedes Benz Maybach Exelero este pe locul 2

Mercedes-Benz Maybach Exelero – 8 milioane de euro

Pe podium se află şi Mercedes-Benz Maybach Exelero, o maşină sport de mare performanţă, cu 4 locuri şi un motor V12 cu 2 turbine, capabil să producă 700 de cai putere. Modelul Exelero a fost produs ca o interpretare modernă a obişnuitelor modele sport din anii ’30. Maşina a apărut în videoclipul “Otis” al celebrului rapper american Jay Z. Potrivit revistei Top Gear, un Mercedes-Benz Maybach Exelero a fost cumpărat de rapperul Birdman pentru suma de 8 milioane de euro.

Modelul Sweptail by Rolls Royce
Cele mai scumpe maşini din lume în 2018. Sweptail by Rolls Royce este pe locul 1

Sweptail by Rolls Royce – 13 milioane de euro

Locul 1 pe lista cu cele mai scumpe maşini în 2018 este ocupat de Sweptail by Rolls Royce. Această maşină este construită manual în întregime, după cursuri de construit maşini din anii ’20 şi ’30. Automobilul a fost făcut la comandă în 2013 ca exemplar unicat la cererea unui specialist în aeronave şi iahturi. Sweptail nu se află pe piaţă tocmai pentru că a fost făcută după recomandarea respectivului client, care nu a dorit să divulge numele companiei pentru care lucrează. Are 2 locuri şi o trapă complet panoramică ce se înclină brusc, exact ca la iahturile de curse. Interiorul maşinii a fost lucrat manual din lemn şi piele. Din păcate, nu se găsesc foarte multe informaţii despre această maşină, dar uitându-ne la preţ putem deduce că are cele mai moderne dotări. Giles Taylor, directorul de design al Rolls Royce Motor Cars a descris modelul Sweptail drept “echivalentul Haute couture în industria auto.” Preţul? 13 milioane de euro.