Fotbal intern

Cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB! Bogdan Andone e pe locul 3! Cine este lider cu 180 de minute pe banca roş-albaştrilor

02.08.2019 | 08:31
Cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB Bogdan Andone e pe locul 3 Cine este lider cu 180 de minute pe banca rosalbastrilor

Bogdan Andone şi-a dat demisia după meciul FCSB – Alashkert 2-3, FANATIK anunţând în exclusivitate că Gigi Becali i-a transmis încă de la pauza partidei de la Giurgiu că trebuie să plece de la echipă. Tehnicianul de 44 de ani a intrat în istoria roş-albaştrilor cu al treilea cel mai scurt mandat de antrenor. În această statistică nu au fost luate în calcul perioadele în care FCSB a fost pregătită de interimari.

Cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB. Bogdan Andone a prins 7 meciuri

Bogdan Andone a avut unul dintre cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB. La finalul meciului pierdut cu Alashkert, fostul secund al lui Mihai Teja a anunţat că-şi dă demisia. Numit la echipă pe 4 iunie 2019, antrenorul de 44 de ani nu a rezistat nici două luni pe banca roş-albaştrilor.

Pe 11 iulie, Bogdan Andone a debutat pe banca FCSB-ului şi obţinea o primă victorie în meciul cu Milsami Orhei, prima manşă din turul 1 preliminar al Europa League. Au urmat alte două victorii, cu Hermannstadt şi în returul cu formaţia moldoveană. Primul scurtcircuit a venit în etapa a 2-a din Casa Pariurilor Liga 1, când vicecampioana a remizat cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 0-0. FCSB a învins-o pe Alashkert, scor 3-0, în prima manşa din turul 2 preliminar al Europa League, dar jocul echipei nu a fost unul convingător. Cele două înfrângeri, cu FC Botoşani şi în returul contra echipei armene, i-au fost fatale lui Bogdan Andone, care pleacă după şapte meciuri.

Cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB! Bogdan Andone e pe locul 3 (sursă foto: sportpictures.eu)
Cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB! Bogdan Andone e pe locul 3 (sursă foto: sportpictures.eu)

Victor Piţurcă deţine recordul la FCSB. Două meciuri şi o ceartă cu Gigi Becali

În vara anului 2010, Gigi Becali dădea o adevărată lovitură de imagine şi-l aducea pe Victor Piţurcă la FCSB. Fostul selecţioner al naţionalei României a impus o clauză specială: patronul să nu vorbească despre echipă şi să-i critice pe jucători. Liniştea a durat doar două meciuri, iar Victor Piţurcă a părăsit echipa după victoria cu U Craiova din campionat. “Nu vreau să îmi fac duşman dintr-un prieten. Nu mai vreau să mai comentez. A luat staff-ul, a plecat şi atît. Nu mai vreau să mai comentez. Pentru ce să îl mai conving să se întoarcă”, spunea Gigi Becali imediat după ce a rămas fără antrenor.

Victor Piţurcă a stat 2 meciuri pe banca FCSB-ului în 2010
Victor Piţurcă a stat 2 meciuri pe banca FCSB-ului în 2010

“Eu, când am venit a doua oară, am discutat cu el, am pus lucrurile la punct şi i-am zis aşa lui Gigi: ‘Dacă vrei să vin şi să ne înţelegem, mie îmi trebuie garanţie! Garanţie să nu vorbeşti’. Vrei? Bine. Nu vrei? Asta e! S-a răzgândit după două etape. S-a dus staff-ul meu la Braşov, parcă, şi am plecat pur şi simplu. Fiindcă el nu înţelege şi cu greu va înţelege”, a dezvăluit Victor Piţurcă peste ani. În momentul când a plecat de la FCSB, “Piţi” avea procentaj 100%: 2 meciuri, 2 victorii.

Cazul special al lui Cosmin Olăroiu

Pe finalul sezonului 2010-2011, Gigi Becali l-a adus la echipă pe Cosmin Olăroiu, însă pe banca tehnică a stat Gabriel Caramarin, secundul lui “Oli”. FCSB a câştigat Cupa României, după o finală cu Dinamo, însă antrenorul de 50 de ani nu a rămas la echipă şi a preluat-o pe Al Ain, cu toate că patronul roş-albaştrilor a sperat că-l va convinge să nu plece. “Olăroiu este un om extraordinar de inteligent. Ştie că bag mulţi bani la echipă sezonul următor. O să vedeţi voi că alege Steaua. Îî dublez salariu dacă rămâne. Astfel, vom câştiga campionatul la 10-15 puncte diferenţă”, susţinea Gigi Becali în vara anului 2011.

Cosmin Olăroiu a antrenat-o 5 meciuri pe FCSB în 2011
Cosmin Olăroiu a antrenat-o 5 meciuri pe FCSB în 2011

Interimarii care au stat pe banca FCSB-ului

Dumitru Dumitriu a fost primul interimar pe banca tehnică a FCSB-ului. Pe finalul sezonului 2004-2005, roş-albaştrii se luptau cu Dinamo pentru titlu, iar Walter Zenga nu mai obţinea rezultatele dorite de Gigi Becali. Italianul a fost înlocuit cu “Ţiţi” Dumitriu, care a adus trofeul în Ghencea după trei victorii în tot atâtea meciuri. Massimo Pedrazzini a fost de multe ori mantaua de vremea rea la FCSB, acesta bifând patru mandate ca interimar. Cel mai lung a fost în toamna anului 2007, când l-a înlocuit pe Gică Hagi, şi a condus echipe pentru cinci meciuri. Edi Iordănescu a fost antrenorul interimar al roş-albaştrilor pentru două meciuri în septembrie 2010, făcând trecerea de la Ilie Dumitrescu la Marius Lăcătuş.

Cele mai scurte mandate de antrenor din istoria FCSB

  • Victor Piţurcă – 2 meciuri (2010)
  • Cosmin Olăroiu – 5 meciuri (2011)
  • Bogdan Andone – 7 meciuri (2019)
  • Ilie Dumitrescu – 8 meciuri (2010)
  • Dorinel Munteanu – 8 meciuri (2008)