Fotbal international

Cele mai slabe nouă transferuri în campionatele de top ale Europei. Hazard, Pepe și De Ligt, dezamăgiri la Real, Arsenal și Juventus

10.01.2020 | 22:50
Cele mai slabe noua transferuri in campionatele de top ale Europei Hazard Pepe si De Ligt dezamagiri la Real Arsenal si Juventus
ADVERTISEMENT

Perioada de transferuri din vara lui 2019 a adus în Europa o luptă acerbă pentru cei mai doriți jucători. Am avut parte de mutări cu totul spectaculoase în lumea fotbalului. Aproape 1.000.000.000 de euro s-au plătit pe jucători în cele mai mari campionate. Multe dintre transferurile de top s-au dovedit a fi lovituri ratate.

Cele mai slabe nouă transferuri în campionatele de top ale Europei. Hazard, Jovic și De Ligt, dezamăgiri la Real și Juventus

Cluburile din Premier League, La Liga și Serie A nu s-au uitat la bani atunci când a venit vorba de a aduce jucători de mare valoare. Arsenal, Real Madrid sau Juventus au aruncat cu zeci și chiar sute de milioane de euro pe jucători.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru ele, investițiile nu și-au dovedit în timpul sezonului utilitate, jucătorii achiziționați prezentându-se mult sub așteptări. Printre cele mai crunte dezamăgiri se numără Hazard, Pepe, De Ligt sau Jovic.

Eden Hazard, 100 de milioane pentru un gol

Real Madrid l-a pierdut pe Cristiano Ronaldo, iar în locul lusitanului l-a adus pe Eden Hazard, starul lui Chelsea. Belgianul a rupt norii în Premier League, însă nu s-a acomodat deloc în Spania.

ADVERTISEMENT

A fost mai mult pe tușă din cauza accidentărilor, iar în cele 13 meciuri bifate a avut evoluții modeste, marcând un singur gol pentru echipa antrenată de Zinedine Zidane

Nicolas Pepe, riști și pierzi

Arsenal a sperat să iasă din criză prin aducerea lui Nicolas Pepe de la Lille. ”Tunarii” au aruncat 80.000.000 de euro pentru un jucător pentru pentru nivelul lui Lille, dar fără o prestație pe măsura investiției în Premier League.

ADVERTISEMENT

Pepe nu este încă un titular incontestabil pe Emirates, iar fanii încă așteaptă explozia ivorianului. A marcat 5 goluri în 23 de meciuri jucate în toate competițiile.

Ndombele, o altă dezamăgire din Ligue 1 ajuns în Anglia

Și rivalii celor de la Arsenal, Tottenham, s-au păcălit vara trecută cu un jucător adus din Ligue 1. Taguy Ndombele a venit de la Lyon pentru a betona mijlocul, însă a arătat puține lucruri pentru cele 60.000.000 de euro achitate pe el – 20 de meciuri și 2 goluri.

ADVERTISEMENT

De Ligt, dovada că Juventus nu e Ajax 

Poate că Ajax i-a predat o lecție de fotbal lui Juventus în sezonul trecut de UEFA Champions League, însă e mai greu să te impui la Torino decât la Amsterdam. De acest lucru s-a convins Matthijs De Ligt, fundaș de 85.000.000 de euro.

A prins doar 17 meciuri în acest sezon în toate competițiile, iar în multe dintre ele a comis gafe impardonabile. Presa din Italia scrie deja de o posibilă revenire la Ajax.

Jovic sau șocul trecerii de la Frankfurt la Real

Luka Jovic a impresionat în sezonul trecut la nemții de la Frankfurt, atât în Bundesliga, cât și în Europa League. A ajuns la Real pentru 60.000.000 de euro, însă nu s-a impus, marcând un gol în 16 meciuri.

Cancelo nu l-a impresionat pe Guardiola

Nu mai puțin de 65.000.000 de euro a plătit Manchester City pentru fundașul lui Juventus. Șeicii au riscat, iar Pep Guardiola a izolat pe bancă un fundaș bun pe vremea când evolua în Serie A.

Kean a explodat la Juve, s-a stins la Everton

Moise Kean a explodat în finalul sezonului trecut la Juventus. Ajuns în Premier League la Everton nu a mai prins forma din Italia și nici măcar nu a marcat vreun gol în 20 de apariții. Englezii au plătit 27.500.000 pe el.

Joelinton, dezamăgire la Newcastle

Nemții de la Hoffenheim au scos un profit uriaș pentru brazilianul Joelinton. L-au luat cu 2.000.000 de la Sport Recife în 2015 și l-au dat la Newcastle în 2019 pentru 44.000.000 de euro. În Anglia, acesta a marcat un gol în 22 de meciuri.

Tierney, un scoțian cu ghinion

Venit de la Celtic în 2019, Kieran Tierney a avut mult ghinion la Arsenal. Nu a impresionat, însă a și fost lovit de multe probleme fizice care l-au ținut departe de teren.

ADVERTISEMENT