News

Cele mai spectaculoase fotografii din 2020. Omenirea nu va uita niciodată acest an dominat de pandemie

06.01.2021 | 17:57
Cele mai spectaculoase fotografii din 2020 Omenirea nu va uita niciodata acest an dominat de pandemie
ADVERTISEMENT

FANATIK te invită să retrăiești povestea anului 2020 prin cele mai spectaculoase fotografii. Imaginile inedite cuprind toate stările umane. De la frică la iubire, de la disperare la speranță, de la grotesc la neputință sau de la finit la imortalitate, anul anterior a fost un carusel al emoțiilor eterne sfârșite tern.

Fie că vrem, fie că nu, anul 2020 va rămâne cimentat în sufletul fiecărei persoane. E momentul în care viețile tuturor au fost date peste cap, iar scoarța ființei umane a fost testată din plin. E anul când filmele ”science fiction” au devenit realitate. Panică, anxietate, stres – toate aceste stări au cuprins omul de rând. A fost anul ”furat” în care am stat închiși în casă și libertatea ne-a fost îngrădită.

ADVERTISEMENT

Coronavirus a dominat complet peisajul din 2020. În universul acesta întunecat și-au făcut loc incendii devastatoare, cutremure, proteste de amploare și două tragedii din lumea sportului. Întuneric sau lumină? Ce a rămas din anul anterior?

Cele mai impresionante fotografii din 2020. Ianuarie

”Nu e niciodată prea târziu să devii ceea ce ai fi putut fi.” – George Eliot.

Anul anterior a pornit după coordonatele obișnuite. Oamenii sărbătoreau pe străzi un nou început și lăsau în spate dezamăgirile precedente.

ADVERTISEMENT
Foto: colaj Facebook/Hepta

Dar cam aici se opresc asemănările cu trecutul. Încă din primele zile din 2020, dezastrul s-a abătut peste Australia. Incendiile au provocat un infern pentru localnici, dar și pentru animalele prinse în flăcări.

Foto: Hepta.ro
Foto: Matthew Abbott/The New York Times

Moartea unei legende

Pe 26 ianuarie unul din cei mai mari jucători de baschet din istorie, Kobe Bryant, s-a stins din viață la doar 41 de ani. A murit într-un accident de elicopter împreună cu una dintre fiicele lui. Toate performanțele din carieră nu spun întreaga poveste a legendei lui Los Angeles Lakers. În toate colțurile lumii, mii de copii s-au apucat de baschet datorită lui Kobe Bryant.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

”Durerea nu-ți spune când ar trebui să te oprești. Durerea e acea voce din capul tău care încearcă să te oprească pentru că știe că dacă vei continua vei deveni un alt om.” – Kobe Bryant.

”Folosește succesul, bogăția și influența pentru a ajuta alți oameni să-și împlinească visele și să-și găsească scopul în viață.”– Kobe Bryant.

Februarie. Imagine inedită în metroul londonez

Una din cele mai fascinante fotografii din 2020 a fost surprinsă în a doua lună a anului. A fost făcută de Sam Rowley în metroul din Londra. În imagine apar doi șoricei care se bat pentru o bucată de mâncare.

Foto: Facebook

Tot în februarie, Maya Gabeira a reușit să îmblânzească un val de 22 de metri în Nazare, Portugalia. Performanța braziliencei a devenit record mondial la surfing pentru o femeie.

ADVERTISEMENT
Foto: Facebook

Martie. A fost loc și pentru un pic de dragoste în 2020. Meghan Markle și prințul Harry printre picături de ploaie

Foto: Facebook

Cele mai spectaculoase fotografii din 2020. Coronavirus acaparează planeta în luna aprilie

Virusul nemilos s-a răspândit cu o viteză inimaginabilă din China până în Italia, America sau Brazilia. În câteva săptămâni, tot pământul avea să fie cuprins de panică. Omenirea începea un război cu un inamic nevăzut. Mesajele specialiștilor erau confuze, iar orașele picau pe rând ca piesele de domino. Se instaura lockdown după lockdown.

Câțiva pacienți din Spania au fost duși lângă apă pentru alinare.

Foto: Facebook

În Italia, oamenii închiși în casă au cântat de la balcon, iar la Vatican, Papa a ținut un discurs pentru o piață goală.

Foto: colaj New York Times/Facebook
Foto: colaj New York Times/Facebook

Până la finalul anului 2020, noul coronavirus avea să ucidă aproximativ 1,8 milioane de oameni. Cele mai afectate țări au fost SUA, Brazilia, India, Mexic, Marea Britanie și Italia.

Foto: Hepta.ro

Lunile de vară sunt marcate de prostele din SUA. Începe fenomenul Black Lives Matter

Derek Chauvin, un polițist alb din Minneapolis, a stat 8 minute cu piciorul pe gâtul lui George Floyd, un om de culoare care urma să fie arestat. În urma incidentului, acesta a decedat, iar America s-a răsculat. În plină pandemie au început protestele împotriva discriminării. Țara care se considera tărâmul libertății și-a scos din adâncuri toți demonii ascunși de-a lungul istoriei. Rasismul a fost contestat prin manifestări violente. Black Lives Matter s-a extins repede în toată America, și nu numai.

Foto: colaj Facebook/NBCnews
Foto: Facebook

Fotografii 2020. Explozia devastatoare din portul Beirut

Pe 4 august,  2.750 de tone de nitrat de amoniu au sărit în aer în urma unui incendiu declanșat accidental. În urma deflagrației, peste 190 de oameni au murit și alți 6.000 au fost răniți.

Foto: Facebook

Povestea anului 2020. California în flăcări!

Septembrie aduce infernul în statul California din America. Incendiile se răspândesc cu rapiditate și fac prăpăd în toată regiunea. Pompierii se luptă cu focurile iadului, dar mai multe persoane își pierd viața.

Foto: Facebook

Cele mai spectaculoase fotografii din 2020

Anul anterior a fost a marcat de o serie de tragedii dar și de câteva momente inedite sau hilare. Merită menționată povestea nudistului dintr-un parc din Berlin care a rămas fără haine din cauza unui porc mistreț.

Foto: colaj Facebook

O balenă și-a făcut apariția lângă Statuia Libertății din New York.

Foto: Facebook

Barurile de striptease sunt nevoite să improvizeze în pandemie.

Foto: cnn

Activitățile oamenilor au fost reinventate în 2020. Așa s-a întâmplat și cu ieșitul la film.

Foto: nytimes

Africa s-a luptat cu o invazie de lăcuste care a fost savurată de fotografi.

Foto: cnn

O vacă a fost salvată cu un elicopter din Alpii elvețieni.

Foto: Facebook

Violonista Dagmar Turner a cântat la instrument în timp ce doctorii londonezi au operat-o pe creier.

Foto: Facebook

O fetiță a fost salvată de sub dărâmături după cutremurul din Turcia.

Foto: Facebook

Furtună de nisip în Australia.

Foto: nbcnews

Finalul de an a adus alegeri în SUA, un vaccin anti-Covid, dar și moartea lui Maradona

Pe 25 noiembrie lumea sportului a fost în stare de șoc. Legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit la vârsta de 60 de ani în urma unui stop cardiac, în locuința sa. Iubit în toate colțurile acestui pământ uitat de lume, Diego a fost un geniu pe teren. Cât despre viața personală….asta este o altă poveste.

Foto: Facebook

“Nu contează ce ai făcut cu viața ta, ci ce ai făcut cu viețile noastre!” –  Pep Guardiola, antrenor Manchester City.

Tot în 2020, America a ieșit la vot și toată planeta a așteptat cu mult interes deznodământul alegerilor. În cele din urmă, Joe Biden a devenit al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, după ce l-a înfrânt pe Donald Trump într-un scrutin prezidenţial tensionat şi complicat.

Foto: Hepta.ro

“Trebuie să restabilim sufletul Americii. În seara aceasta, întreaga lume priveşte America, iar eu cred că, în momentele noastre cele mai bune, America este o lumină de ghidare pentru întreaga lume. Vom conduce nu doar prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru,” declara Biden în primul discurs după aflarea rezultatelor.

Pe 8 decembrie 2020, Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a devenit prima persoană din Marea Britanie care a fost vaccinată împotriva Covid-19 cu serul produs Pfizer și BioNTech.

Foto: Facebook

Apus de soare în Gaza, decembrie 2020.

Foto: Hepta

Lună plină în New York, decembrie 2020.

Foto: Hepta.ro

Aceasta a fost povestea în imagini a unui an plin de obstacole. Charles Darwin spunea că “nu specia cea mai puternică supraviețuiește, nici cea mai inteligentă, ci aceea care se adaptează cel mai bine la schimbări.” Să avem un 2021 mult mai bun.

  • “Speranța este cel mai bun medicament pe care îl cunosc.” – Alexandre Dumas.
ADVERTISEMENT
Tags: