Fotbal international

Cele mai surprinzătoare alegeri la gala FIFA: Cristiano Ronaldo nu l-a votat pe Messi, Sergio Ramos şi Ciprian Tătăruşanu l-au votat pe Salah pe primul loc

24.09.2019 | 10:00
Cele mai surprinzatoare alegeri la gala FIFA Cristiano Ronaldo nu la votat pe Messi Sergio Ramos si Ciprian Tatarusanu lau votat pe Salah pe primul loc

Luni, 25 septembrie, vestitul edificiu de cultură din capitala Lombardiei, teatrul Scala din Milano, a fost gazda a ceea ce presa a numit cea mai reuşită gală a premiilor FIFA de la înfiinţare. A fost o seară într-adevăr foarte frumoasă şi cei mai buni dintre cei buni au urcat pe podium, pentru a-şi primi trofeele.

Cele mai surprinzătoare alegeri la gala FIFA

Argentinianul Lionel Messi a câştigat trofeul pentru cel mai bun fotbalist, în faţa olandezului Virgil van Dijk de la Liverpool şi a eternului rival Cristiano Ronaldo. De altfel, în nota caracteristică, lusitanul nici nu a fost prezent la gala de la Milano, deşi acum joacă în Italia, la Juventus, motivând problema musculară care l-a făcut indisponibil pentru meciul cu Brescia din etapa intermediară.

Virgil van Dijk, care recent fusese desemnat cel mai bun jucător al Champions League ediţia precedentă, era considerat favorit la premiul FIFA prin prisma faptului că reuşise succesul în Champions League, însă în final s-a recunoscut învins de Leo Messi.

cele mai ciudate alegeri FIFA The Best 2019. Virgil van Dijk e marele învins

Ce alegeri au avut Cosmin Contra şi Ciprian Tătăruşanu

Selecţionerul României (voturile fiind exprimate de selecţioneri, căpitani de echipe naţionale şi jurnalişti), Cosmin Contra, a mers pe mâna lui Leo Messi, Kylian Mbappe şi Mathijs de Ligt din lista de zece rămasă în a doua fază. Iniţial au fost 55 de nume selectate, apoi au rămas zece şi în final cei trei.

cele mai ciudate alegeri FIFA The Best 2019. Sergio Ramos şi-a votat victima din finala Champions League 2018, Mohamed Salah!

Căpitanul echipei naţionale, Ciprian Tătăruşanu, a văzut în Mohamed Salah cel mai bun jucător, urmat de Messi şi Cristiano Ronaldo. O mare surpriză a oferit căpitanul Spaniei, Sergio Ramos, care nu l-a ales, era evident, pe Messi, iar pe fostul său coechipier de la Real, Cristiano Ronaldo l-a votat pe locul 2. Sergio Ramos a avut aceeaşi opţiune ca şi Ciprian Tătăruşanu, adică Mohamed Salah, adică omul pe care l-a accidentat grav în finala Champions League 2018!

Messi nu a uitat de marele său rival. Nu şi invers

Lionel Messi a arătat că este un gentleman, pentru că în votul său marele rival Cristiano Ronaldo ocupă locul 2, după senegalezul Sadio Mane de la Liverpool, al treilea fiind Frenkie de Jong, coechipierul său de pe Nou Camp.

În schimb, Cristiano nu l-a avut pe nici un loc pe Messi în votul său, el mergând decis pe generaţia tânără: Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong şi Kylian Mbappe. Noul selecţioner al Spaniei, Robert Moreno, a optat, cum era şi firesc, el lucrând o perioadă cu Luis Enrique şi la Barcelona, pentru Leo Messi, urmat de Frenkie de Jong şi Eden Hazard.

Mesajul lui CR7 pe Instagram

După festivitate Cristiano Ronaldo a postat pe contul său de Instagram un mesaj enigmatic, un citat din compatriotul său, Humberto Coelho, un mesaj cu subânţeles despre ceea ce astăzi nu este recunoscut ca fiind mâine foarte important şi la mare preţ.

cele mai ciudate alegeri FIFA The Best 2019. Enigmaticul mesaj al lui Cristiano Ronaldo