Agricola Borcea e gata de un meci istoric împotriva campioanei României în grupele Cupei României Betano. Echipa din Liga 3 s-a pregătit exemplar pentru un moment istoric, despre care a vorbit și primarul comunei în FANATIK.
Agricola Borcea este singura comună din România care a reușit să aibă o reprezentantă în grupele principale ale Cupei României Betano. Călărășenii fac parte dintr-un sat cu doar 7,219 locuitori, conform ultimului recensământ.
Asta înseamnă că întreaga comună ar intra fără probleme la un meci al FCSB de pe teren propriu. Campioana României are o medie de 10,409 spectatori.
Comuna Borcea se află la limita dintre județele Ialomița și Constanța. A făcut parte din două județe și în trecut s-a mai numit Cocargeaua. Este localizată pe malul stâng al Dunării și de Brațul Borcea, de unde vine și numele comunei. Nicio legătură cu fostul patron al lui Dinamo, Cristi Borcea. Chiar și așa, porecla locuitorilor e „borcenii”.
Agricola Borcea nu a jucat niciodată mai sus de Liga 3, unde evoluează de 8 sezoane. În urmă cu 5 ani, echipa a retrogradat în Liga 4, însă s-a salvat după ce mai multe echipe s-au retras din campionat.
Echipa este o și mai mare surpriză ținând cont că sunt jucători care au salarii de 1,000 de lei. Cel mai mare contract nu depășește 4.000 de lei, iar echipa e fără antrenor principal înainte de meciul cu FCSB! Dinamovistul Costel Pană a fost demis din cauza rezultatelor slabe. În acest moment, interimatul este asigurat de fostul fotbalist Raul Ciupe.
Agricola Borcea are în componență mai mulți foști dinamoviști. Este vorba despre Victor Rîmniceanu, Sebastian Ghinga, Daniel Novac sau Costin Ciochină. Daniel Cîrjan, fratele mai mare al lui Cătălin, jucătorul lui Dinamo, evoluează de asemenea pentru adversara FCSB-ului.
Micuța echipă din comuna Borcea îl are și pe fratele fostului antrenor al FCSB, Edi Iordănescu. Alexandru Iordănescu recent cu Agricola și a debutat la meciul cu Petrolul.
Clubul a fost înființat în 1980, iar cea mai bună performanță este locul al treilea în sezonul trecut. Echipa este finanțată de antreprenori locali, asociații agricole și din bugetul primăriei Borcea.