Fotbal international

Cele mai tari faze din PSG – Bayern Munchen 0-1! Neymar, în lacrimi după finala Ligii Campionilor. Video

24.08.2020 | 00:24
Cele mai tari faze din PSG  Bayern Munchen 01 Neymar in lacrimi dupa finala Ligii Campionilor Video
ADVERTISEMENT

PSG – Bayern a arătat ca o adevărată finală de Liga Campionilor. Chiar dacă golurile s-au lăsat aşteptate, fazele nu au lipsit la niciuna dintre cele două porţi.

Keylor Navas şi Manuel Neuer şi-au păstrat porţile intacte în primele 45 de minute graţie unor intervenţii foarte bune.

ADVERTISEMENT

Neymar şi Lewandowski, starurile celor două formaţii, şi-au respectat statutul şi au fost cei mai periculoşi oameni de pe teren.


UPDATE 24 august, 00:16 / Neuer a ridicat trofeul!


UPDATE 24 august, 00:16 / Neymar a izbucnit în lacrimi la finalul partidei pierdute în faţa lui Bayern Munchen. Brazilianul nu a reuşit să câştige Liga Campionilor cu PSG şi rămâne cu trofeul din 2015, luat alături de Messi şi Barcelona.

ADVERTISEMENT
Neymar, în lacrimi la sfârşitul finalei de Ligă. FOTO: twitter
Neymar, în lacrimi la sfârşitul finalei de Ligă. FOTO: twitter
Neymar, în lacrimi la sfârşitul finalei de Ligă. FOTO: twitter
Neymar, în lacrimi la sfârşitul finalei de Ligă. FOTO: twitter

UPDATE 24 august, 00:15 / Kingsley Coman, autorul golului care a decis finala Ligii Campionilor, a ajuns la 20 de trofee câştigate în carieră. Extrema de la Bayern are doar 24 de ani.


Lewandowski a lovit bara

Prima ocazie mare a apărut la poarta la Bayern Munchen, în minutul 18. Mbappe a primit o minge în partea stângă a terenului şi i-a trimis rapid lui Neymar în careu. Brazilianul a tras cu stângul, pe sub piciorul lui Neuer, dar portarul german şi-a lăsat o mână salvatoare în spate. Mingea a sărit din nou la Neymar, care a încercat să recentreze în careu, dar portarul bavarezilor a blocat din nou. Vezi VIDEO aici!

ADVERTISEMENT

Patru minute mai târziu, acţiunea s-a mutat la poarta lui Navas. Davies a centrat din stânga, iar mingea părea prea în spate pentru Muller şi Lewandowski. Poloneul a agăţat-o in extremis, cu piciorul stâng, s-a întors 180 de grade şi a tras cu dreptul. Navas era bătut, dar balonul a lovit stâlpul din stânga.

La faza următoare, PSG avea mingea în apărare, iar nemţii presau cu 7 jucători la 40 de metri de poarta francezilor. Era minutul 22:43 când Kimpembe, aflat în colţul careului de 16 metri, îi trimitea mingea cu capul lui Marquinhos. A urmat o succesiune rapidă de pase din prima: Marquinhos – Ander Herrera – Mbappe – Neymar. Totul a durat 5 secunde, iar PSG avea un contraatac 3 contra 2 în jumătatea adversă. Faza a curs spre Di Maria, apoi înapoi la Herrera, care i-a pasat genial aceluiaşi Di Maria, dar argentinianul, faţa în faţă cu Neuer, a trimis cu dreptul peste.

ADVERTISEMENT

Minutul 32 a adus o ocazie mare pentru Bayern. Lewandowski s-a găsit din nou la capătul unei centrări, de data aceasta de pe dreapta. Chiar dacă nu a primit cea mai bună pasă, polonezul a reuşit din cădere, dintr-o poziţie extrem de dificilă să trimită pe poartă, dar pe direcţia lui Navas care a reţinut greu, în doi timpi.

În ultimul minut al primei reprize, francezii au reuşit o recuperare în apropierea careului nemţilor, l-au adus pe Mbappe în poziţie centrală ideală, dar şututul acestuia a fost reţinut cu uşurinţă de Neuer.

Prima fază importantă din repriza secundă a adus golul

Golul mult aşteptat a venit în minutul 59. Kimmich a centrat cu mult calm, exact pe capul lui Coman pe colţul lung, care a înscris cu capul. Patru minute mai târziu, Coman a fost aproape de dublă, dar mingea trimisă de el a fost respinsă de pe linia porţii de Thiago Silva.

Minutul 69 a adus încă o situaţie mare de gol pentru PSG. Di Maria a trimis o pasă la întâlnire pentru Marquinhos, care din colţul careului de 6 metri nu a reuşit să-l învingă pe Neuer. Neamţul a avut încă o paradă senzaţională. Marquinhos a fost extrem de aproape de un al treilea gol în trei partide, după ce a marcat cu Atalanta şi Leipzig.

După minutul 80, fotbaliştii lui PSG şi-au pierdut calmul şi luciditatea şi au curs „galbenele“. Neymar, Thiago Silva şi Kurzawa au fost avertizaţi în cinci minute.

Manuel Neuer a apărat tot! Chiar şi în afara jocului. În minutul 90, Mbappe, aflat în ofside pe punctul de la 11 metri, era unu la unu cu portarul neamţ şi nu a reuşit să-l învingă. Jocul a curs, pentru că aşa sunt regulile la partidele cu VAR, dar Mbappe nu a reuşit să trimită mingea în poartă, deşi pziţia ar fi fost ideală.

Choupo-Moting a fost la câtiva centimetri de un gol egalizator în minutele de prelungiri, la o fază începută de Mbappe şi continuată de Neymar. Choupo-Moting nu a ajuns la mingea trimisă de Neymar pentru a o trimite în poarta germanilor.

ADVERTISEMENT