Sport

Cele mai tari glume pe net după ce Borussia Dortmund a pierdut dramatic titlul în fața lui Bayern Munchen. Video

Dortmund a ratat dramatic câștigarea titlului în Bundesliga. Bayern a devenit campioană după ce Borussia a remizat în ultima etapă.
27.05.2023 | 19:25
Cele mai tari meme-uri după lupta la titlu din Bundesliga între Dortmund și Bayern. Foto: Twitter.
ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund avea nevoie de o victorie în meciul cu Mainz din ultima etapă pentru a fi sigură de câștigarea titlului în Bundesliga. Echipa lui Edin Terzic a remizat pe teren propriu cu Mainz, scor 2-2, în timp ce Bayern a învins-o pe FC Koln, scor 2-1 în deplasare. Formația lui Thomas Tuchel a devenit campioană datorită golaverajului superior.

Cele mai tari meme-uri după ce Dortmund a ratat titlul în Bundesliga

Borussia Dortmund avea avans de două puncte înainte de ultima etapă, iar cu o victorie, echipa lui Edin Terzic era sigură de câștigarea trofeului. Totuși, Dortmund a avut o prestație slabă și a fost condusă cu 0-2 de Mainz pe Signal Iduna Park.

ADVERTISEMENT

Până la final, gazdele au reușit să restabilească egalitatea, însă „bavarezii” au câștigat partida împotriva lui Koln, astfel, ambele echipe au terminat la egalitate. Echipa lui Thomas Tuchel a devenit campioană în Bundesliga prin prisma golaverajului mai bun.

Rând pe rând cele două formații au fost cu o mână pe trofeu în timpul jocurilor, însă Bayern Munchen a reușit să-și apere titlul cucerit anul trecut. Internauții au acționat rapid și au postat o serie de meme-uri savuroase după lupta încinsă la titlu dintre cele două rivale.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund a fost campioană pentru o clipă în Bundesliga

Borussia Dortmund a avut o evoluție extrem de modestă în ultima etapă cu Mainz. Hanche-Olsen a marcat pentru oaspeți după un sfert de oră în poarta lui Kobel, iar avantajul a fost dublat în minutul 24 de Onisiwo. În minutul 19 al partidei, Sebastian Haller a ratat o lovitură de la 11 metri.

Echipa lui Edin Terzic a marcat în minutul 69 prin Guerreiro, iar în minutul 90+6 Niklas Sule a stabilit scorul final, 2-2. Dortmund ar fi putut deveni campioană și cu o înfrângere, în cazul în care Bayern nu câștiga cu Koln. „Bavarezii” au avut, de asemenea, o misiune extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

După ce a condus din minutul 8 după golul lui Kingsley Coman, echipa lui Thomas Tuchel s-a văzut egalată în minutul 81 de Ljubicic din penalty. La acel scor, Borussia Dortmund era campioană. Totuși, Jamal Musiala a înscris la doar patru minute după ce a intrat pe teren și a declanșat nebunia în tabăra „bavarezilor”.

Cele două formații au terminat la egalitate de puncte în acest sezon de Bundesliga (71). Bayern Munchen a înscris 92 de goluri și a primit 38 de goluri, în timp ce Dortmund a marcat mai puține goluri, 83, și a încasat mai multe (44) în comparație cu Bayern.

ADVERTISEMENT

Este al 11-lea titlu consecutiv obținut de Bayern Munchen în Bundesliga. De cealaltă parte, Dortmund s-a impus ultima oară în întrecerea internă din Germania în sezonul 2011/2012. Atunci, echipa de pe Signal Iduna Park reușea să încheie în campionat la 8 puncte în fața „bavarezilor”.

ADVERTISEMENT