Sporturi

Cele mai tari imagini din sportul românesc în 2020. Super galerie foto

31.12.2020 | 20:10
Cele mai tari imagini din sportul romanesc in 2020 Super galerie foto
Duel in timpul meciului de handbal dintre CS Dinamo Bucuresti si HCDS Dobrogea Sud Constanta, finala Cupei Romaniei Fan Courier desfasurat in Arena Sepsi din Sfantu Gheorghe, duminica 13 septembrie 2020. Inquam Photos/Alex Nicodim
ADVERTISEMENT

FANATIK a selectat în ultima zi din an cele mai tari imagini din sportul românesc în 2020, un an dificil, în care sportivii s-au confruntat cu pandemia de coronavirus care a oprit planeta.

Sportul românesc trece prin momente dificile, dar chiar și în aceste condiții au fost sportivi și cluburi care au reușit performanțe incredibile, în acest context fără precedent.

ADVERTISEMENT

2020 a fost anul în care Simona Halep a reușit pentru prima oară să câștige trei turnee consecutive, echipa de gimnastică a României a devenit din nou campioană europeană, iar CFR Cluj a fost singura echipă românească prezentă în grupele unei competiții europene și care a ratat dramatic calificarea în primăvara europeană.

Cele mai tari imagini din sportul românesc în 2020

FANATIK vă prezintă o selecție de imagini care vor rămâne întipărite în mentalul colectiv al românilor și care ne pot face să sperăm la un 2021 mult mai bun, în care sportivii români se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și multe alte competiții importante.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan la inaugurarea Stadionului Arcul de Triumf

Nicușor Dan a devenit noul primar al Bucureștiului în urma alegerilor locale din octombrie. Amânarea EURO 2020 a fost de bun augur pentru România, care va reuși astfel să ducă la bun sfârșit lucrările de construcție ale celor trei stadioane: Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești.

De altfel, stadioanele Arcul de Triumf și Ghencea au fost finalizate, în timp ce pe Giulești lucrările sunt foarte avansate. Imaginea cu Nicușor Dan exersând postura de pasare a mingii de rugby e unul dintre cele mai degajate momente în care a fost suprins primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT
Nicusor Dan primar Bucuresti inaugurare stadion Triumf minge masca covid INQUAM George Calin
Noul primar al Capitalei, Nicusor Dan, la inaugurarea stadionului Arcul de Triumf

CSM București visează să câștige din nou Liga Campionilor

Cea mai importantă echipă de club din sportul românesc este cea de handbal feminin din cadrul CSM București. Susținută cu buget considerabil de către Primăria Capitalei, CSM București se bate de la egal la egal cu principalele forțe din handbalul european.

CSM București, condusă de cea mai bună handbalistă din lume, Cristina Neagu, a terminat 2020 pe locul doi în grupa A a Ligii Campionilor cu 11 puncte, două mai puțin decât liderul Rostov Don. Handbalistele noastre speră că vor putea reedita performanța din 2016, când CSM a reușit să cucerească Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT
Handbal Champions League - CSM Bucuresti - Metz duel spectaculos minge aruncare INQUAM Bogdan ioan Buda
Meciul de handbal dintre CSM Bucuresti si Metz Handball, meci in cadrul Delo Women’s EHF Champions League, in Bucuresti, Romania, duminica, 2 februarie 2020. Inquam Photos / Bogdan Buda

Adrian Mutu a calificat România U21 la Campionatul European

Toate speranțele suporterilor și ale oamenilor de fotbal se leagă de generația U21, care poate aduce echipa națională a României din nou la un Campionatul Mondial în viitorul apropiat.

Adrian Mutu a reușit să califice România U21 la Campionatul European de tineret, unde în 2019 tricolorii au reușit să ajungă în premieră în semifinale. De alfel, Gheorghe Hagi visează că această echipă va depăși performanțele Generației de Aur la Campionatul Mondial din SUA din 2026.

Romania bucurie calificare EURO U21 Adrian Mutu jucatori INQUAM Alex Nicodim (1)
Meciul de fotbal dintre Romania U21 si Danemarca U21 disputat la Ploiesti, marti 17 noiembrie 2020
Inquam Photos/Alex Nicodim

Red Bull Romaniacs “Vertical Madness”, una dintre cele mai tari competiții de motosport din România

Cea mai tare competiție de motosport din România strânge în fiecare an la Sibiu cei mai buni rideri din lume în Sibiu, pentru cel mai dificil raliu de hard enduro.

Cea de-a 17-a ediție a avut loc în perioada 27 și 31 octombrie. Competiția a debutat cu o sesiune de calificări total atipică, urmată de patru zile necruțătoare de offroad.

RED BULL ROMANIACS 2020 Sibiu motociclism mountain bike INQUAM Bogdan Ioan Buda
Graham Jarvis (GBR) in timpul sesiunii de calificari in cea de a 17-a editie a Red Bull Romaniacs “Vertical Madness”, Com. Boita, Jud. Sibiu, marti, 27 octombrie 2020. Inquam Photos / Bogdan Buda

AS Roma, adversara lui CFR Cluj în grupele Europa League

Cea mai importantă echipă din fotbalul european care a venit în România în 2020 a fost AS Roma. Din păcate CFR Cluj nu a putut repeta miracolul de pe Olimpico din urmă cu 12 ani, iar echipa antrenată de Dan Petrescu a pierdut ambele partide.

Interesant este că CFR Cluj a avut pe teren un jucător care a fost pe teren și în acel meci incredibil din urmă cu 12 ani, când CFR-ul a reușit să obțină una dintre cele mai importante victorii ale unei echipe românești în cupele europene.

CFR Cluj - AS Roma Europa League minge fotbal INQUAM Manases Sandor
CFR Cluj – AS Roma Europa League minge fotbal INQUAM Manases Sandor

Imaginea anului în rugby-ul românesc

Rivalitatea dintre Steaua și Dinamo nu ține cont de competiție sau de disciplina sportivă la care se confruntă cele mai mari cluburi din România. Este și cazul campionatului național de rugby, unde cele două rivale au dominat zeci de ani toate competițiile.

Dacă în ultimii ani cele două cluburi au pierdut teren în fața Timișoarei, dar mai ales față de Baia Mare, meciurile dintre Steaua și Dinamo au rămas la fel de încinse, indiferent de poziția în clasament.

RUGBY - CUPA ROMANIEI - DINAMO BUCURESTI - CSA STEAUA BUCURESTI duel spectaculos INQUAM Stefan Constantin
Meciul de rugby contand pentru etapa a treia din Cupa Romaniei, dintre Dinamo Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti, stadionul Florea Dumitrache, sambata, 03 octombrie 2020. Inquam Photos / Stefan Constantin

Dinamo ține steagul sus în handbalul masculin romnânesc

Dinamo este singura echipă din handbalul românesc care participă an de an în cele mai importante competiții din handbalul european.

Calificată în grupele EHF, Dinamo speră în continuare la calificare, iar în campionatul intern este lider autoritar. Chinuiți de accidentări, pandemie și lipsiți de aportul fanilor, Dinamo a rămas pe locul 5, în afara locurilor de calificare în optimile de finală.

DINAMO BUCURESTI - HCDS DOBROGEA SUD CONSTANTA - FINALA- CUPA ROMANIEI duel spectaculos mana in fata INQUAM Alex Nicodim
Duel in timpul meciului de handbal dintre CS Dinamo Bucuresti si HCDS Dobrogea Sud Constanta, finala Cupei Romaniei Fan Courier desfasurat in Arena Sepsi din Sfantu Gheorghe, duminica 13 septembrie 2020. Inquam Photos/Alex Nicodim

CFR Cluj, din nou campioana României

CFR Cluj domină în ultimii ani Casa Pariurilor Liga 1 și este echipa care a reușit să se califice încă o dată în grupele unei competiții europene, iar Dan Petrescu a obținut cu ardelenii cele mai mari performanțe din carieră.

Una dintre cele mai frumoase imagini de la bucuria pentru cucerirea titlului este cea a lui Giedrius Arlauskis, care deși a părăsit-o pe CFR, va rămâne unul dintre cei mai buni portari care au evoluat în Liga 1.

LIGA 1 UNIVERSITATEA CRAIOVA - CFR CLUJ Arlauskis campion confetii INQUAM Alex Nicodim
Jucatorii echipei CFR Cluj sarbatoresc castigarea titlului de campioni ai Romaniei la finalul meciului de Liga 1 dintre U Craiova si CFR Cluj, la Craiova, marti 03 august 2020. Inquam Photos / Alex Nicodim

Pandemia de coronavirus a transformat fotbalul românesc

Pandemia de coronavirus a transformat meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, care au un aer de partide amicale. Jucătorii acuză lipsa spectatorilor, iar cluburile au recurs la tot felul de soluții.

Este și cazul celor de la CFR Cluj care au pus în tribune poze ale suporterilor clujeni, în timp ce la difuzoarele stadioanelor se aud cântece înregistrate ale suporterilor din perioada în care fanii își puteau susține echipele din tribune.

CFR Cluj FCSB tribune fara spectatori imagini fani pe scaune INQUAM Manases Sandor
Meciul de fotbal disputat de CFR Cluj-Napoca si FCSB, in cadrul etapei III de playoff din Liga 1, la Cluj -Napoca, 14 iunie 2020. Inquam Photos / Sandor Manases

Imaginea anului 2020 în tenisul de masă românesc

În luna septembrie, Eliza Samara a devenit la Nantes (Franța) campioană europeană cu echipa României de tenis de masă. Eliza Samara a apelat în pauza competițională din tenisul de masă la o soluție adoptată de mulți jucători pentru antrenamente, robotul care servește sau returnează mingi.

Tenisul de masă din România strălucește prin doi frați din Republica Moldova. Cei doi frați născuți în Republica Moldova spun că visează să ajungă sportivi de înaltă performanță și vor să aducă multe medalii pentru România, lucru pe care îl fac deja la competițiile destinate categoriilor lor de vârstă.

Steaua INQUAM Stefan Constantin
Partida dintre Elizabeta Samara si Alina Diaconu contand pentru finala Campionatelor Nationale de tenis de masa ale Romaniei, duminica, 01 martie 2020. Inquam Photos / Stefan Constantin

Imagine artistică de la Cupa Irina Deleanu

Gimnastica ritmică este un al sport cu tradiție în România. În 2020, România a urcat de zece ori pe podium, la Cupa Irina Deleanu. Sportiva Denisa Mailat a câştigat cele mai multe medalii: trei de aur şi una de argint în cadrul Cupei Irina Deleanu, şi găzduită de Sala Polivalentă din Capitală în luna februarie.

Cupa Irina Deleanu este unul dintre cele mai relevante și de tradiție evenimente sportive de la București și a ajuns la cea de a 19-a ediție. Sportivele Loturilor Naționale din țări precum Azerbaijan, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Macedonia, Norvegia, Coreea de Sud, Ucraina au fost la București și au concurat pentru a câștiga podiumul.

IRINA DELEANU CUP gimnastica ritmica INQUAM Ilona Andrei
Competitia Internationala de Gimnastica Ritmica ‘Irina Deleanu Cup’, sambata, 22 februarie 2020. Inquam Photos / Ilona Andrei

Dennis Man este cel mai bun fotbalist român din 2020

Alături de Florin Tănase, cei doi formează cel mai prolific cuplu ofensiv al FCSB din ultimii 17 ani. Deși Gigi Becali a refuzat o ofertă de 12 milioane de euro pentru Man, jucătorul a fost surprins de suma cerută de patronul FCSB-ului.

Dennis Man a înscris 12 goluri în 14 meciuri și a fost desemnat cel mai bun jucător al anului. Man este jucător de bază la România U21, iar selecționerul Mirel Rădoi a decis că e momentul să facă pasă către echipa națională de seniori.

dennis man, golgheterul Ligii 1
Ce crede Dennis Man despre preţul cerut de Gigi Becali pentru transferul lui. Foto: Antena Sport.ro

CSM Oradea, a pierdut titlul de campioană în dauna celor de la Steaua

CSM Oradea a dominat ani în șir Liga Națională de polo, însă în ultimii ani Steaua a reușit să cucerească titlul de campioană, la fel și în 2020, după ce campionatul a fost oprit în luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus. Cupa României în 2020 a revenit echipei CSM Oradea, după 12-11 în finală, chiar cu Steaua Bucureşti.

Cele două echipe însă au suferit eșecuri pe bandă rulantă în cupele europene. Ambele echipe româneşti au început sezonul în preliminariile Ligii Campionilor, dar au ratat faza grupelor şi au continuat în LEN EuroCup.

polo aruncare INQUAM Silviu Filip
CSM Oradea a castigat primul meci oficial disputat in anul calendaristic 2020 impotriva Dinamo Bucuresti, sambata, 8 februarie 2020. Inquam Photos / Silviu Filip

Simona Halep rămâne cea mai bună sportivă din România în 2020

Deși din punct de vedere financiar a fost un an dificil pentru Simona Halep, numărul doi mondial a reușit să își mărească zestrea de trofee prin câștigarea turneului de la Dubai, Praga și Roma.

Anul pandemic al Simonei Halep! Fostul lider mondial și-a îndeplinit un vis în 2020
Anul pandemic al Simonei Halep! Fostul lider mondial și-a îndeplinit un vis în 2020

Simona Halep nu a mai reușit să repete performanța și la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, unde a fost eliminată în optimi de noua senzație din tenisul mondial, Swiatek.

ADVERTISEMENT