Premier League

Cele mai tari momente de ”Boxing Day” în Premier League. Ayew, gol demn de trofeul Puskas, cerere în căsătorie pe ”Goodison Park” și Ionuț Vînă, schimb de tricouri cu Toby Alderweireld. VIDEO

26.12.2019 | 23:50
Cele mai tari momente de Boxing Day in Premier League Ayew gol demn de trofeul Puskas cerere in casatorie pe Goodison Park si Ionut Vina schimb de tricouri cu Toby Alderweireld VIDEO
ADVERTISEMENT

Data de 26 decembrie este a doua zi de Crăciun pentru oamenii obișnuiți. Pentru englezi și pentru fanii fotbalului din întreaga lume, pe 26 decembrie se sărbătorește ”Boxing Day”, o zi plină de fotbal de calitate. Și în acest an, duelurile din Premier League ne-au adus multe momente remarcabile, care merită amintite.

Cele mai tari momente de ”Boxing Day” în Premier League. Ayew, gol demn de trofeul Puskas

În acest sezon, de ”Boxing Day” a fost programată etapa a 19-a a sezonului din Premier League. A fost o zi cu meciuri spectaculoase, destul de multe goluri, răsturnări de scor, dar și cu o uriașă surpriză.

ADVERTISEMENT

Tottenham a revenit după 0-1 la pauză și a învins pe Brighton cu 2-1, în timp ce londonezii de la Chelsea, veniți după un succes cu Spurs, au pierdut acasă, scor 0-2, cu codașa Southampton. Să vedem cele mai tari momente ale etapei:

Jordan Ayew, reușita zilei, după o fază ”a la Messi”

Roy Hodgson a trăit un ”Boxing Day” tensionat. Echipa antrenorului de 72 de ani, Crystal Palace, a revenit de la 0-1 cu West Ham și s-a impus cu 2-1. Reușita victoriei a venit în ultimul minut, fiind o capodoperă.

ADVERTISEMENT

Jordan Ayew a driblat tot ce i-a ieșit în cale și l-a executat pe Jimenez cu o scăriță de excepție. Englezii consideră deja golul ghanezului ca fiind unul demn de trofeul ”Puskas”.

Cerere în căsătorie la meciul Everton – Burnley

Duelul de pe ” Goodison Park” dintre Everton și Burnley, încheiat cu scorul de 1-0, a avut un moment special la pauză.

ADVERTISEMENT


Un fan al gazdelor și-a cerut iubita în căsătorie pe teren, în fața fanilor. Aceasta a spus ”Da”, cel puțin asta rezultă din gesturile lor.

Carlo Ancelotti, victorie la debut

Tot pe ”Goodison Park”, Carlo Ancelotti, aflat la debut pe banca lui Everton, și-a confirmat statutul de antrenor victorios la primele meciuri pentru noile formații.

ADVERTISEMENT

Din 10 meciuri, italianul are un palmares impresionat la debut: 7 victorii, 2 remize și o singură înfrângere. Joi, Everton a câștigat prin golul marcat de Calvert-Lewin.

Ionuț Vînă, schimb de tricouri cu o vedetă a lui Tottenham 

Aflat în vacanță, mijlocașul celor de la FCSB a decis să-și petreacă o parte din zilele libere în Anglia. Stelistul a urmărit-o pe Tottenham, în meciul câștigat cu 2-1, contra celor de la Brighton.

Cele mai tari momente de ”Boxing Day” în Premier League. Ayew, gol demn de trofeul Puskas, cerere în căsătorie pe ”Goodison Park” și Ionuț Vînă, schimb de tricouri cu Toby Alderweireld. VIDEO
Cele mai tari momente de ”Boxing Day” în Premier League. Ayew, gol demn de trofeul Puskas, cerere în căsătorie pe ”Goodison Park” și Ionuț Vînă, schimb de tricouri cu Toby Alderweireld. Sursa foto: Instagram

La finalul meciului de la Londra, Vînă a făcut schimb de tricouri, și o fotografie, cu starul celor de la Spurs, belgianul Toby Alderweireld.

Puștiul Mason Greenwood, gol superb pentru Manchester United 

Jucătorul de 18 ani al celor de la United, Mason Greenwood, continuă să impresioneze în Premier League. Acesta a marcat și în succesul trupei lui Ole Gunnar Solskjaer, scor 4-1, cu Newcastle.


Reușita este una de generic. Șut de la distanță, bară-transversală-gol. Greenwood a ajuns la 8 goluri pentru Manchester în toate competițiile în acest sezon.

Jose Mourinho, critic cu ”Boxing Day”

Antrenorul lui Tottenham, Jose Mourinho, a fost extrem de nervos după succesul cu Brighton. Nu pe elevii săi, ci pe programul din Premier League.

“Nu pot să îmi imaginez că băieții vor juca din nou în mai puțin de 48 de ore. E o crimă că vor trebui să revină pe teren atât de repede. E împotriva oricărei legi a psihologiei și a fizionomiei. Programarea sfidează orice ar spune medicii despre timpul de recuperare”, a declarat portughezul.

Alexander-Arnold, cel mai scump fundaș din lume, meci de excepție contra lui Leicester

Trent Alexander-Arnold, fundașul de 21 de ani al celor de la Liverpool, a făcut un meci de zile mari contra locului 2 din Premier League, Leicester. Pe ”King Power Stadium”, englezul a oferit două pase de gol și a marcat o dată în succesul ”cormoranilor”, scor 4-0.

În vârstă de doar 21 de ani,  Trent Alexander-Arnold are în prezent o cotă de piață de 110.000.000 de euro. Acesta este cel mai scump fundaș din fotbal al ultimilor 15 ani. Din 2004, un apărător nu a mai fost cotat la o așa valoare.

ADVERTISEMENT