Fotbal international

Cele mai tari păcăleli de 1 aprilie din istoria fotbalului! Cristiano Ronaldo, internaţional spaniol, şi Roman Abramovici, noul antrenor al lui Chelsea

01.04.2020 | 11:57
Cele mai tari pacaleli de 1 aprilie din istoria fotbalului Cristiano Ronaldo international spaniol si Roman Abramovici noul antrenor al lui Chelsea
ADVERTISEMENT

1 aprilie este ziua păcălelilor, iar de-a lungul timpului microbiştii au căzut de multe ori în capcane. FANATIK îţi prezintă cele mai tari păcăleli din istoria fotbalului, unele dintre ele reuşind să facă rapid înconjurul lumii.

Cele mai tari păcăleli de 1 aprilie din istoria fotbalului. Exista umor şi în URSS

1 aprilie 1988 rămâne data când jurnaliştii din URSS au reuşit să păcălească o lume întreagă, mai ales că nimeni nu credea că sovieticii pot avea umor. În urmă cu 32 de ani, ştirea că Diego Maradona negociază cu Spartak Moscova i-a luat pe toţi prin surprindere.

ADVERTISEMENT

Izvestia, unul dintre cele mai cunoscute ziare din URSS, a lansat ştirea, iar Associated Press a propagat informaţia pe tot mapamondul. Sovieticii susţineau că Diego Maradona urma să câştige 6.000.000 de dolari pentru un singur sezon. A doua zi, jurnaliştii de la Moscova anunţau că totul a fost o păcăleală de 1 aprilie, prima din istoria ziarelor din URSS.

Roman Abramovici o va antrena pe Chelsea + Ronaldo devine spaniol

Fanii lui Chelsea au fost şocaţi pe 1 aprilie 2013, când talkSPORT a anunţat că Roman Abramovici va fi noul antrenor al lui Chelsea. Ca să dea greutatea informaţiei, englezii l-au convins pe Gianluca Vialli să ofere o declaraţie în care spunea că i-a oferit sfaturi patronului rus. Până la urmă, londonezii şi-au schimbat antrenorul în vara lui 2013, când Jose Mourinho a revenit pe “Stamford Bridge” pentru al doilea mandat.

ADVERTISEMENT

Pe 1 aprilie 2011, The Independent a venit cu o păcăleală de zile mari: Cristiano Ronaldo va juca pentru naţionala Spaniei. Englezii susţineau că Portugalia are datorii uriaşe, iar fotbalistul, care atunci evolua la Real Madrid, a fost de acord să fie vândut pentru 160.000.000 de euro şi să salveze economia ţării.

Cel mai tare “transfer” al lui Rangers şi portarul care va pilota avionul

Glasgow Rangers a reuşit să-şi păcălească fanii pe 1 aprilie 2003, când clubul scoţian a anunţat că-l va transfera pe Yardis Alpolfo de la Galatasaray. Informaţia a fost imediat preluată de toate agenţiile de presă, fără să verifice dacă jucătorul chiar există. Numele fotbalistului era de fapt o anagramă de la “April Fools’ Day” (Ziua Păcălelilor).

ADVERTISEMENT

Opt ani mai târziu, Wolverhampton a reuşit să-şi păcălească o parte din fani. Englezii anunţau că Marcus Hahnemann, portarul formaţiei, va pilota avionul care va duce echipa la Newcastle, iar informaţia a ajuns chiar şi în buletinele de ştiri de la BBC.

Ucraina, imn de şase minute + ritualul lui Fernando Torres

Pe 1 aprilie 2009, The Sun anunţa că la meciul Anglia – Ucraina, imnul oaspeţilor va fi intonat timp de şase minute. Englezii scriau că fanii ucrainieni care se vor aşeza pe scaune în timpul imnului vor fi evacuaţi de pe stadion.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce s-a transferat de la Liverpool la Chelsea, Fernando Torres a traversat cea mai dificilă perioadă a carierei, una în care nu reuşea să marcheze. Englezii de la The Mirror au anunţat că spaniolul va apela la un ritual numit “Dia de los Incocentes” (Ziua Păcălelilor în Spania) şi că va aduce o capră pe “Stamford Bridge”. Animalul urma să-şi facă nevoile în cele două porţi, pentru ca spiritele rele să fie alungate.

ADVERTISEMENT