Life

Cele mai tari rețete cu broccoli. Cum să-l gătești ca să iasă delicios și să mai ceară o porție chiar și cel mai mofturos copil

Listă de rețete cu broccoli, prin care îi poți surprinde pe cei dragi, mai ales pe copii. Nu vei da greș cu ele.
10.09.2022 | 15:10
Cele mai tari retete cu broccoli Cum sal gatesti ca sa iasa delicios si sa mai ceara o portie chiar si cel mai mofturos copil
Preparate gustoase cu broccoli. Sursa foto: retetegustoase.ro
ADVERTISEMENT

Broccoli este o legumă nu prea agreată de toată lumea, mai ales de către copii. Însă, există câteva rețete delicioase prin care cei dragi vor putea fi surprinși în cel mai plăcut mod.

Rețete gustoase cu broccoli. Toți cei dragi, inclusiv copiii, vor mai cere o porție

Broccoli este un aliment consumat în special de persoanele care urmează o dietă sau care sunt vegane/vegetariene. Iată cum îl poți găti.

ADVERTISEMENT

Supă cremă de broccoli

Este un preparat care poate fi gata în doar 20 de minute. Pentru el ai nevoie de: broccoli, cartofi și ceapă. Este numai bun și pentru bebeluși.

Supa este una consistentă, cremoasă și are un conținut bogat de vitamine. Nu trebuie decât să fierbi puțin broccoliul, iar apoi să-l pui împreună cu cartofii și ceapa într-un blender, potrivit gourmandelle.com

ADVERTISEMENT

Tempura cu legume

Această rețetă își are originile în Portugalia, dar și în cultura japoneză. Este compusă din mai multe legume: broccoli, cartofi dulci, ardei sau conopidă.

Legumele se dau printr-un aluat similar cu cel de clătite, iar rezultatul va fi de-a dreptul savuros. Se poate servi cu sos de chili dulce, soia sau tamari.

ADVERTISEMENT

Stir-Fry cu legume și soia

Este o rețetă ideală pentru atunci când ți-e poftă de un stir-fry sau nu ai chef să gătești. În maxim jumătate de oră poate fi gata, dacă se ia de la zero sau chiar mai puțin dacă apelezi la un mix de legume congelat.

Noodles cu sos de arahide

În bucătăria thailandeză sosul de arahide este foarte popular. Are un gust delicios și dă un gust deosebit, aromat tăițeilor.

ADVERTISEMENT

Pizza verde vegană și fără gluten

Este ideală pentru o cură de slăbire și pentru vegani. Pentru a vă convinge cât este de bună, trebuie neapărat să o încercați. Vă veți mai dori o porție.

Supă cremă de broccoli cu iaurt

O modalitate numai bună pentru a convinge copiii mofturoși să o consume, mai ales că le va oferi și un plus de energie.

Supa cremă de broccoli este perfectă pentru o zi rece de toamnă. Se pot adăuga smântănă, unt sau iaurt pentru a fi mai consistentă.

ADVERTISEMENT