Life

Cele mai utile trucuri cu oțet. Așa cureți baia și bucătăria simplu și rapid

Află care sunt cele mai utile trucuri cu oțet ca să poți curăța baia și bucătăria simplu și rapid.
05.07.2021 | 19:31
Cele mai utile trucuri cu otet Asa cureti baia si bucataria simplu si rapid
Cele mai utile trucuri cu oțet. Așa cureți baia și bucătăria simplu și rapid. Sursa foto: luvia.ro
ADVERTISEMENT

Oțetul este un lichid pe care îl folosim adesea la mâncare, însă acesta poate fi util și pentru curățenia din baie sau bucătărie. Oțetul este antiseptic și poate ajuta la distrugerea bacteriilor, dar și a calcarului și a grăsimii.

Află din rândurile următoare cum poți folosi oțetul pentru curățenia din baie și bucătărie.

ADVERTISEMENT

Cele mai utile trucuri cu oțet. Așa cureți baia și bucătăria simplu și rapid

Oțetul poate fi un ingredient cu adevărat util dacă vrei să cureți para de la duș. Trebuie doar să pulverizezi oțet peste ea, să înfășori o pungă sau o folie alimentară și să-l lași să acționeze peste noapte, potrivit libertatea.ro.

Totodată, oțetul este bun pentru îndepărtarea depunerilor de calcar de pe fierbătoarele de apă. Ca să cureți fierbătorul trebuie să torni oțet în interiorul acestuia și îl lași să acționeze un minut.

ADVERTISEMENT

După aceea, cureți cu buretele interiorul fierbătorului și îl clătești bine. Dacă stratul de calcar este mai gros, atunci oțetul se lasă mai mult timp să acționeze.

Pune apă la fiert în el, apoi arunc-o, astfel încât să te asiguri că a dispărut mirosul de oțet și orice urmă de calcar din fierbător.

ADVERTISEMENT

Oțetul poate ajuta și la îndepărtarea mirosurilor neplăcute din bucătărie. De exemplu, dacă ai curățat ceapă sau usturoi, mirosul ar putea persista pe mâini, chiar și după spălare.

Înainte să te speli, freacă-te pe mâini cu oțet, apoi spală-te cu apă și săpun ca să îndepărtezi mirosul neplăcut de usturoi. Mirosurile neplăcute și persistente pot fi eliminate și din borcane cu ajutorul oțetului.

ADVERTISEMENT

Umple jumătate de borcan cu oțet, completează cu apă în care ai pus detergent de vase, agită și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Agită din nou borcanul înainte să-l golești și apoi clătește cu apă rece.

Pentru tigăile de oțel inoxidabil, oțetul poate ajuta la obținerea unui strat antiaderent, exact ca la cele de teflon. Înainte să folosești o astfel de tigaie, umple-o cu oțet de mere și las-o la fiert timp de 12-13 minute. Stratul antiaderent poate rezista până la 2 sau 3 săptămâni.

Dacă amesteci jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu o cană de oțet, vei obține un amestec perfect pentru a desfunda scurgerea din bucătărie sau baie.

Se toarnă amestecul în scurgere și se lasă să facă spumă, după care se toarnp apă clocotită. Dă drumul la robinet pentru a înlătura depunerile și mizeria acumulată.

ADVERTISEMENT