Fotbal international

Cele patru echipe calificate în play-off-ul Ligii Națiunilor. Cine joacă pentru trofeu

19.11.2018 | 23:44
Franța, Anglia, Elveția și Portugalia s-au calificat în play-off-ul Ligii Națiunilor

Se știu cele 4 echipe calificate în play-off-ul Ligii Națiunilor. Olanda, Elveția, Portugalia și Anglia se vor lupta pentru trofeu și pentru un loc la Campionatul European 2020, în cazul în care nu vor obține calificarea direct din preliminarii. Cele patru reprezentative vor primi câte 4,5 milioane de euro pentru câștigarea grupelor din care au făcut parte, iar câștigătoarea trofeului se va alege în plus cu alte 6 milioane.

Cele mai bune reprezentative ale Europei au fost repartizate în 4 serii diferite ale grupelor din Liga Națiunilor. În seriile 1,2 și 4 s-au jucat toate cele 4 partide, în urma cărora Olanda, Elveția și Portugalia au terminat pe prima poziție în clasament. În cea de-a treia serie, Portugalia au obținut calificarea după doar 3 meciuri și va face doar act de prezență în întâlnirea cu Polonia.

Cum pot ajunge la Euro 2020 echipele calificate în play-off-ul Ligii Națiunilor

Preliminariile pentru Euro 202 vor începe în martie 2019 şi se vor încheia în martie 2020, turneu care va avea loc în 13 țări pentru a marca 60 de ani de la prima ediție. După ce vor fi desemnate echipele calificate la Euro, se vor organiza 4 mini turnee la care vor participa cele 16 câștigătoare ale seriilor din cele 4 grupe din Liga Națiunilor. În cele din urmă cele 4 câștigătoare vor merge la turneul final, iar în cazul în care sunt deja calificate în urma disputării meciurilor din preliminarii, se califică următoarea cea mai bine clasată din grupa respectivă.

În același timp, echipa care câștigă turneul grupei A, adică una dintre reprezentativele Angliei, Olandei, Elveției sau Portugaliei, este desemnată campioana Ligii Națiunilor, caz în care se va alege cu un premiu de 10,5 milioane de euro, în timp ce echipa învinsă în finală va primi 9 milioane. Echipa care a terminat pe locul 3 în play-off-ul Ligii Națiunilor va primi 8 milioane de euro, în timp ce locul 4 se va alege cu 7 milioane.