Sport

Cele patru echipe care vor participa în ediția următoare a cupelor europene. Când are loc tragerea la sorți și datele primelor meciuri

Farul, FCSB, Sepsi și CFR Cluj sunt echipele care vor participa în ediția următoare a cupelor europene, iar Fanatik vă pune la dispoziție informațiile despre tragerea la sorți.
01.06.2023 | 23:13
Cele patru echipe care vor participa in editia urmatoare a cupelor europene Cand are loc tragerea la sorti si datele primelor meciuri
Când are loc tragerea la sorți și datele primelor meciuri ale echipelor românești calificate în cupele europene. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a fost ultima echipă care a prins un loc pentru a participa în cupele europene, după ce a câștigat barajul cu FC U Craiova, scor 1-0. În plus, FCSB și CFR Cluj sunt singurele echipe românești care vor fi capi de serie la tragerea la sorți.

Când are loc tragerea la sorți și datele primelor meciuri ale echipelor românești calificate în cupele europene

FANATIK vă pune la dispoziție toate informațiile despre tragerea la sorți și datele primelor meciuri ale celor patru echipe românești calificate în preliminariile cupelor europene.

ADVERTISEMENT

Farul Constanța va juca în primul tur preliminar pentru Champions League, în timp ce FCSB, Sepsi și CFR Cluj vor debuta în al doilea tur preliminar Conference League.

Chiar dacă a terminat pe locul 6 play-off-ul, covăsnenii și-au asigurat din nou participarea în preliminariile Conference League după ce au câștigat cupa în urma duelului cu Universitatea Cluj, tranșat la loviturile de departajare.

ADVERTISEMENT

Când are loc tragerea la sorți:

  • 20 iunie 2023: pentru turul I preliminar Champions League
  • 21 iunie 2023: pentru turul II preliminar Champions League și pentru turul II preliminar Conference League

Datele primelor meciuri ale echipelor românești în cupele europene:

  • Turul I preliminar Champions League (Farul): 11/12 iulie pentru meciul tur și 18/19 iulie pentru retur
  • Turul II preliminar Conference League (FCSB, Sepsi, CFR Cluj): 27 iulie pentru meciul tur și 3 august pentru retur
ADVERTISEMENT

FCSB, planuri mari pentru cupele europene

Chiar dacă FCSB a ratat un nou titlu, Gigi Becali reaprinde speranțele fanilor vicecampioanei României și pe lângă obiectivul de a câștiga campionatul, patronul „roș-albaștrilor”

Încerc să-mi mut mintea, să văd partea plină a paharului, că sunt pe locul 2 și joc în cupele europene, dar nu mai am puterea tinereții, ca să pot să duc emoția.

ADVERTISEMENT

Și atunci, sunt două soluții: ori să elimini emoția, și atunci trebuie bag vreo 10 milioane…5-6 milioane, ca să iau campionatul la pas”.

„Dar după, vine emoția din cupele europene…Nu știu, Dumnezeu o să mă lumineze. Vor fi jucători, două echipe, ca să jucăm şi colo, şi colo, şi colo…

O să atacăm toate trei competiţiile. Şi Cupa, pentru că aduce bani, devine mai importantă, şi campionatul, şi grupele Conference. Deci toate vor fi atacate şi ca atare trebuie să luăm jucători, să avem lot mai numeros”, a mai spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT