Cele patru reguli DRASTICE pe care LPF le cere Federaţiei

Mirela Apostol   
in Fotbal intern
22/07/2016, 00:04
Cele patru reguli DRASTICE pe care LPF le cere Federaţiei

Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea secretarului general Iustin Popescu, a impus Federaţiei Române de Fotbal impunerea unor reguli la nivelul fotbalului românesc, dar şi eliminarea celei care obligă cluburile din Liga 1 la folosirea jucătorilor under 21, regulă pe care o consideră abuzivă şi discriminatorie:

… despre regula insolvenţei: “Astăzi avem dovada că FRF vrea să subjuge administrativ, financiar şi sportiv Liga şi toate cluburile din Liga 1. Se încalcă grav legile. Azi ne asumăm public şi propunem ca în cel mai scurt timp ca toate cluburile care se află în insolvenţă să nu poată participa în Liga 1”.

… despre controlul financiar: “Vrem să fie un mecanism de control financiar, ca în Spania. Vrem să fie o limită a bugetului salarial, care să fie egală cu bugetul din drepturile TV. Cerem ca FRF să introducă urgent aceste măsuri”.

… despre regulamentul de licenţiere: “Vrem ca în regulamentul de licenţiere să se introducă din noul evaluarea datoriilor către stat. În cazul Rapidului, marea problemă care a dus la faliment a fost cea cauzată de datoriile către stat. Până acum, FRF a încercat să creeze ideea că LPF nu vrea reforma fotbalului românesc. Cerem ca FRF să implementeze în scurt timp aceste reguli

… despre regula U21: “Este ilegală şi discriminatorie pe criterii de vîrstă şi de naţionalitate. Solicităm ca mîine regula să fie eliminată. Ne-am adresat Asociaţiei Ligilor Europene şi ni s-a spus că regula afectează echipele şi intervin asupra deciziei antrenorului de a avea la dispoziţie cel mai bun “11”. Această regulă nu este în conformitate cu legile europene”, a spus Iustin Ştefan.

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×