News

Cele șase orașe din lume care se vor scufunda înainte de 2030. De ce se întâmplă lucrul acesta, de fapt

Șase orașe importante sunt în pericol să dispară de pe hartă. Adevărate metropole ar putea ajunge în următorii ani sub ape
11.11.2022 | 11:20
Cele sase orase din lume care se vor scufunda inainte de 2030 De ce se intampla lucrul acesta de fapt
Orașele care se vor scufunda înainte de 2030. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aproape incredibilă, dar cât se poate de adevărată situația a șase orașe importante. Acestea se află în pericol să fie acoperite de apă parțial sau integral în mai puțin de un deceniu. Totul se întâmplă din cauza schimbărilor climaterice, efecte care se resimt din plin în zonele de coastă. De vină ar fi și lipsa de reacție a oamenilor.

Ce orașe s-ar putea scufunda în următorii ani

Concret, în timp ce ghețarii continuă să se topească din cauza încălzirii globale, cantitatea de apă din râuri, mări și oceane devine tot mai mare. De altfel, aceasta crește într-un ritm alarmant, în timp ce liderii lumii par că se concentrează pe alte probleme.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au întâlnit anul trecut într-o tentativă de a combate schimbările climatice și dezastrele naturale. Din nefericire, inevitabilul începe să se producă şi oraşe cunoscute din lume ar putea fi sub apă în următorii ani.

Un ONG internaţional, Climate Central a publicat chiar şi un raport care conţine o hartă u părți evaluate ale Pământului ce vor ajunge în această situaţie înainte de 2030. Șase metropole importante ar avea de suferit

ADVERTISEMENT

Amsterdam – Olanda

Primul pe listă este Amsterdam. Poate cel mai cunoscut oraș olandez, acesta se află în pericol de a fi inundat. Nu este singurul care ar putea să aibă această soartă în Olanda. La fel s-ar putea întâmpla într-un viitor cât se poate de apropiat cu Rotterdam și Haga.

Interesant este că în ultimii ani de zile, autoritățile olandeze au încercat să combată fenomenul de intensificare a nivelului mării. ONG-ul spune că nu e suficient și că Amsterdam este vizat direct de o scufundare cel puțin parțială până în 2030

ADVERTISEMENT

Basra – Irak

Este principalul oraș-port din Irak, dar viitorul poate fi sumbru pentru Basra. Poziționat de-a lungul fluviului Șatt al-Arab, unul care se scurge în Golful Persic, orașul se învecinează cu mlaștini adânci. Și Basra ar putea fi parțial sau chiar complet scufundat înainte de sfârșitul acestui deceniu.

New Orleans – SUA

New Orleans, Louisiana, un oraș care a avut probleme serioase în urma uraganului Katrina, dar un oraș care pare că nu a scăpat de vremuri grele. Considerat locul jazz-ului, acesta are deja un faimos sistem de diguri pentru a fi protejat de inundații.

ADVERTISEMENT

Doar că, experții în domeniu au tras un semnal de alarmă și au explicat că autoritățile trebuie să facă mai mult pentru a le da șansa locuitorilor din New Orleans de a prinde și următorul deceniu.

Veneția – Italia

Aproape că nu putea să lipsească de pe această listă frumoasa Veneție. De altfel, orașul nu este străin de inundații, în condițiile în care orașul se scufundă cu doi milimetri în fiecare an și se confruntă cu efectele directe ale creșterii nivelului apei.

Între timp, lideri importanți au trimis o scrisoare către Executivul de la Roma, dar şi şefilor G20 prin care au solicitat celor mai puternice națiuni ale planetei să salveze oraşul, în contextul crizei climatice.

Ho Chi Minh – Vietnam

Cel mai mare oraş din Vietnam, Ho Și Min este poziţionat în apropierea Deltei Mekongului. Și în cazul lui s-a spus că din cauza nivelului crescut al mării ar putea fi sub apă înainte de 2030.

Kolkata – India

Probleme ar urma să fie și pentru Kolkata, capitala provinciei federale Bengalul de Vest din India. Înainte de 2030, o mare parte a orașului s-ar putea confrunta cu inundații imense. Dacă nu vor fi luate măsuri s-ar putea ajunge până la scufundarea orașului

ADVERTISEMENT
Tags: