Dacă vrei să faci o schimbare în meniul tău, află că există alimente care înlocuiesc cartofii. Știm deja prea bine că în general, cartofii, fie ei copți, fierți, ori prăjiți, sunt delicioși, iar gustul lor nu poate fi comparat cu nimic altceva.
Totuși, aceștia pot favoriza creșterea în greutate, în special când sunt consumați prăjiți. Există însă alte alternative, mult mai sănătoase, pe care te poți baza în momentul în care prepari anumite rețete.
Vorbim despre trei alimente care înlocuiesc cartofii. Acestea sunt la fel de sățioase, dar și gustoase. De asemenea, vor sta perfect lângă o friptură de porc, ori lângă un șnițel din piept de pui și nu numai.
Primul pe listă este quinoa. Poate ai auzit de acest aliment până acum. E bogat în fibre și proteine și se digeră și foarte ușor. Totodată, quinoa conține fier, calciu, magneziu, dar și alte vitamine, având numeroase beneficii pentru organism.
Alimentul poate fi adăugat în supe, salate și totodată poate fi garnitura perfectă în cazul multor mâncăruri. Totodată, quinoa nu conține gluten, astfel că persoanele care au intoleranță o pot consuma fără griji.
Ce alte alimente înlocuiesc cartofii? Pe locul doi avem bulgurul. Poate ai auzit de el, acesta fiind un preparat celebru în bucătăria din Orientul mijlociu. E făcut din grâu dur fiert, având o aromă caracteristică de nuci.
La fel ca și quinoa, burgurul e bogat în fibre, antioxidanți, dar și în proteine. Totodată, are un indice glicemic scăzut, astfel că persoanele care suferă de diabet în vor putea consuma fără griji.
Iar pe locul trei avem couscous. Acesta poate fi o alternativă mai bună și mai sănătoasă pentru cartofii fierți. Couscous e bogat în fibre, dar și în magneziu, fier, alături de alte vitamine sau substanțe nutritive.
Se prepară și foarte repede, fiind utilizat de multe persoane pentru o cină rapidă. El poate fi garnitura perfectă pentru o friptură fragedă și poate fi consumat și alături de niște legume la grătar de asemenea.